Malina Brothers vyráží na turné a plánují nahrávání druhé řadovky

17.01.2015 20:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

I tuzemská folk a country scéna má svoji superkapelu. Tvoří ji sourozenci a dohromady se dali na četná přání fanoušků. Malinovi patří ke známým muzikantům, neboť banjista Luboš hraje ve Druhé trávě, kytarista Pavel hraje se Žalmanem a spol. a houslista Pepa zase s formacemi Cop či Lazy Pigs. Doplňuje je kontrabasista a člen Spirituál kvintetu Pavel Peroutka.

Tato kapela se schází pouze jedenkrát do roka, odehraje krátkou koncertní šňůru, a na zbytek roku se zase odmlčí. Letos tomu nebude jinak. Už 18. ledna se objeví v libereckém Experimentálním studiu a turné, čítající osm vystoupení, ukončí 25. ledna v pražském KD Mlejn.

V playlistu koncertů se jistě objeví i skladba "Návrat". Tu posluchači naleznou na loňském albu "Rychlejší koně". Vznikl k ní i videoklip, který si můžete prohlédnout dole od článkem. Bratři nezapomenou ani na písničky Mirka Jaroše a sáhnou i do repertoáru Zelenáčů, Hoboes či Hanka Cochrana.

Letos by Malina Brothers rádi natočili druhou řadovou desku. Jsou také častými hosty u mnoha našich stálic folkové či country hudby. Vystupovali či vystupují s Lenkou Filipovou, Pavlem Bobkem, Wabi Daňkem nebo Věrou Martinovou.

Program turné je následující:

18. 1. Liberec, Experimentální studio
19. 1. Litoměřice, DK
20. 1. Třebíč, Národní dům
21. 1. Svitavy, Tyjátr
22. 1. Zlín, Zel. šopa
23. 1. Brno, KC Líšeň
24. 1. Opava, Club Art
25. 1. Praha, KD Mlejn



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY