Markéta Irglová hledí ve "Fortune Teller" do budoucnosti. "Munu" pokřtí za pár dní v Česku

05.11.2014 16:53 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

K nádherné desce "Muna" představuje Markéta Irglová druhý videoklip. Zpěvačka, která se proslavila oscarovým hitem "Falling Slowly" se svým tehdejším partnerem Glenem Hansardem, odehraje v příštích dnech hned tři koncerty v tuzemsku, a tak je nejvyšší čas zhlédnout video k orientem vonící písničce "Fortune Teller". Snímek se tentokrát nenatáčel na Islandu, kde muzikantka žije a vznikl tam i předchozí vizuál "The Leading Bird" s paraguayskou tanečnicí, ale v Česku. Režie se ujala Petra Hermanová.

"Zavři oči a mysli na budoucnost, přestav si sám sebe, co vidíš za rok, za dva, za deset nebo dvacet let?" zpívá Irglová v meditativní písni, jež svým zvukem patří na zmíněné druhé studiovce k největším experimentům a představuje umělkyni jinak než jako písničkářku za klavírem, což je poloha, která definovala její styl na tři roky starém sólovém debutu "Anar". Video odehrávající se v lese nebo na poli hodně pracuje s fantazií a je zahaleno do snového hávu, i tentokrát v něm jako výrazový prostředek hraje zásadní roli tanec. A znovu je to krásné, niterné, silné.

Pokud byste rádi zavítali na některý z Markétiných koncertů v Česku, které proběhnou v Brně (8.11.), Valašském Meziříčí (9.11.) a Praze (10.11.), pak vězte, že v pořadí druhá a třetí z těchto zastávek jsou již vyprodány. Jestli jste šťastní majitelé lístků do pražského divadla Studio DVA, můžete se kromě koncertu těšit i na křest nahrávky "Muna".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY