Faith No More vydají po osmnácti letech nové album

03.09.2014 09:30 - Honza Balušek | foto: Jakub Havlas / musicserver.cz

To, v co už asi nikdo nedoufal, se na jaře příštího roku stane skutečností - Faith No More se po několika letech od koncertního reunionu pustí i na tenký led comebackové desky. Dosud nepojmenovaná nahrávka by měla vyjít v dubnu 2015, osmnáct let po posledním počinu "Album of the Year".

S překvapivou informací se svěřil basák formace Bill Gould magazínu Rolling Stone. Skupina podle něj nahrává už přes rok a za chvíli bude mít hotovo. Novinkovou kolekci produkuje on a vydá ji i na svém labelu Reclamation Records, o distribuci se zase postará Ipecac Recordings frontmana Mika Pattona. Jako první by fandové měli slyšet song "Motherfucker", který vyjde 28. listopadu v limitované pětitisícové edici na sedmipalcovém vinylu v rámci Record Store Day Black Friday.

Studiová deska je o to nečekanější, že právě Patton se k nahrávání stavěl velmi rezervovaně. Ještě v roce 2011 prohlásil: "Myslím, že reuniony můžou být hodně znechucující pro řadu lidí včetně členů samotné kapely. Přesto jsme byli velmi překvapení, jak dobře jsme se na pódiu společně cítili, a koncerty jsme si rozhodně užili. Je ale velmi únavné jet podle klasického scénáře v téhle situaci: rozpadlá kapela se dá dohromady, vyjede na turné, za které inkasuje nemalý obnos, a potom natočí novou nahrávku, která je ale úplně na hovno a předešlým albům dělá jenom ostudu. A to všechno jen pro dobrý prodeje. Nechceme být součástí téhle stále se opakující mašinérie."

Vydání nahrávky by mělo doprovázet také rozsáhlé turné. Tato zpráva pravděpodobně zrychlí tep i pořadatelům festivalu Rock for People, kde měla kapela v roce 2012 vystoupit. Byl jim vyplacen celý (nemalý) honorář, ale díky bouřce Faith No More nevystoupili. Posledním českým zářezem je tak dosud comebackový koncert, který se odehrál v roce 2009 v Tesla Aréně.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY