shop.musicserver.cz
Rock For People, Hradec Králové, 5.6.2015

Faith No More, Limp Bizkit, Three Days Grace... druhý den RfP nabídl až nesmlouvavě nabitý program

Vydáno: 07.06.2015 09:40 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Druhý den na rozpáleném letišti hradeckého festivalu Rock For People se nesl ve znamení slunce, vysokých teplot, čekání na Faith No More a Limp Bizkit i skvělých koncertů v průběhu dne. Pátek se letošnímu ročníku nadmíru vydařil a kdo chyběl na We Are Harlot či mu unikli výteční Hyena, měl by litovat.

Live: Rock For People

místo: Festivalpark, Hradec Králové
datum: 5. června 2015
vystoupili: Limp Bizkit, Faith No More, We Are Harlot, Vypsaná fiXa, Hollywood Undead, Three Days Grace a další

Rock For People, 5.6.2015
© Petr Klapper - Rock For People
Pátek přichystal pro natěšené návštěvníky festivalu skutečně letní třicítkové počasí. Bazén u ZOOT Stage byl neustále plný, o lehátka se slunečníky se strhával boj, pivo teklo proudem a všude se hemžili v různých fázích spálení, ale spokojení fanoušci. Protentokrát se volba termínu pořadatelům Rock For People skutečně vydařila. Atmosféra sobotního dne byla výborná.

Oproti předešlému dni se areál postupně čím dál víc zaplňoval novými nadšenci, například v tričkách Hollywood Undead, Faith No More, ale i třeba Asking Alexandria či Three Days Grace. Páteční program byl skutečně nahuštěný a jednoznačně nejbohatší. ZOOT Stage, orientující se na mladé neokoukané talenty, nabídla sety německých The Jerks, dánských Go Go Berlin, britských partiček Beasts, Hyena,United Fruit či pražských hardcorových City Lights. Ti úderem čtrnácté hodiny otevřeli areál, do kterého se postupně vlévali natěšené davy. Nemalá část jich zamířila právě k mladé formaci kloubící klasický US hardcore s metalcorem. Účasti na festivalu rozhodně nemuseli litovat, neboť se jim i v brzkém čase dostalo náležité, až překvapivé odezvy. Došlo i na menší, ale o to intenzivnějšímu circle pit. Zpěvák, říkající si Hubitch, se dokonce odvážil do kotle a chvíli si pod pódiem zapařil s fanoušky.

Rock For People, 5.6.2015
© Petr Klapper - Rock For People
Vlažnější výkon krátce po třetí hodině předvedla pop-punková formace ZakázanÝ ovoce na Staropramen Stage. Ta se s posledním albem "Automat na lásku" odvrátila od klasického punk-rocku a se svou produkcí se nyní zařadila někam mezi Rybičky 48, Mandrage a Totální nasazení. Zamilované popěvky však velké ovace nesklidily a fanoušky jejich set moc neoslovil.

Úderem čtvrté hodiny se probudila ze spánku i hlavní Rock For People Stage, kterou letos pokřtili dřevorubci z Oregonu, američtí sludge-stoner-metalisti Red Fang. Fanoušci z České republiky však interpretům kombinujícím tyto žánry zrovna neholdují. Příkladem budiž i to, že domácí stoner-metalová scéna prakticky neexistuje. K vystoupení Red Fang tak nedoputovalo příliš velké množství podporovatelů. Na první pohled drsní chlápci z lesů si z toho však vůbec nic nedělali a řezali do svých nástrojů hlava nehlava, přičemž rozhodně nešlo o žádné prvoplánové primitivní představení. Hudba Red Fang je plná progresivních a kompozičně i instrumentálně náročných prvků. Možná právě ona nepísničkovost tuzemskému sluchu úplně neladí. Kapela fungující již od roku 2005 ale s ostudou neodešla a i těch pár diváků ocenilo jejich set s nadšením.

Rock For People, 5.6.2015
© Petr Klapper - Rock For People
Doposud největší pozornost vzbudila festivalová stálice Vypsaná fiXa na Staropramen Stage, přičemž nejzarytější fanoušci rockerů ze San Piega jistě nevynechali ani sólové akustické vystoupení dvou členů kapely Márdiho a Pítrse. Nepříliš známým hostem byla parta z Británie říkající si Beasts. Jejich alternativní rock však v hangáru ZOOT Stage potopil nepříliš vydařený zvuk, který z jejich pestrých a nápaditých písní vytvářel hlukovou stěnu. Na jejich snažení to všem pranic neubralo.

První vrchol dne se ale odehrával o kousek dál na hlavní Rock For People Stage v podobě vystoupení Hollywood Undead. Ti se po nedávném koncertu v našem hlavním městě opět vrátili do Česka, aby nás nakazili svými drsnými, kontroverzními a mnohdy značně vulgárními texty, ale i nu-rockovými až rap-metalovými hymnami, často připomínající jiné hvězdy pátečního dne Limp Bizkit. Hollywood Undead nedávno vydali kriticky vlídně přijatou čtvrtou desku "Day Of The Dead". Skladby z něj tvořily přibližně třetinu koncertu, ale největší odezvu sklidily hity z nejslavnější nahrávky "American Tragedy". Přivítání hradeckých fanoušků bylo až překvapivě mohutné a americká kapela se jim za to odvděčila velmi poctivým vystoupením.

Rock For People, 5.6.2015
© Petr Klapper - Rock For People
To We Are Harlot na Staropramen Stage takovou pozornost nevzbudili, ovšem (super)kapela bývalého frontmana ve čtvrtek hrajících Asking Alexandria Dannyho Worsnopa by si ji bývala zasloužila. Hard rock linoucí se z pódia si zasloužil nejpřísnější měřítko a i takoví Aerosmith by se za něj nemuseli vůbec stydět. Danny, i když v trošku zavalitější verzi, připomínal právě Stevena Tylera. Taktéž si po jeho vzoru obvázal mikrofon látkami, dělal podobné pohyby a celkově hudba We Are Harlot naživo působila jako nástupce americké rockové legendy. Hvězdné členy očividně jejich nová kapela ohromně baví, což bylo patrné jak na Dannym, tak i na kytaristovi Jeffovi Georgovi z kapely Sebastiana Bacha, bubeníkovi Brianu Weaverovi z rockových Silvertide i basákovi Bruno Agrovi z populárních Revolution Renaissance. We Are Harlot dosud předvedli jedno z nejlepších vystoupení festivalu a škoda jen, že po závěrečném hitu "The One" se nažhaveným fanouškům nepodařilo kapelu znova vyvolat zpoza pódia.

Den však nekončil a naopak se blížilo vystoupení hvězdného dua Limp Bizkit a Faith No More. Z obou vystoupení jsme vám přichystali samostatný report. Očekávané ovšem bylo i představení kanadských rockerů Three Days Grace, kteří se České republice doposud vyhýbali a svou premiéru si odbyli až s novým zpěvákem Mattem Walstem, který nahradil milovaného Adama Gontiera. Matt se stačil již příjemně představit na nové desce "Human", ale nahradit jednoho z nejlepších zpěváků nového tisíciletí bude mít těžké. Na pódiu skákal, pařil, řádil, ale pěvecky to nebylo úplně ono. Nepřidal tomu ani plošší a ne tak mohutný zvuk. Koncert to i přesto byl povedený.

Rock For People, 5.6.2015
© Petr Klapper - Rock For People
Klenot skrytý v útrobách ZOOT Stage, jehož set se časově křížil s Limp Bizkit, na jejichž vystoupení bylo přítomno snad celé osazenstvo festivalu, přijel z Anglie a říká si jednoduše Hyena. Tři mladičtí kluci vypadali, že spíš než energické vystoupení zvolí úprk i před těmi pár desítkami zvědavých diváků. Jenže jakmile započali svůj půlhodinový set, všem musela spadnout brada až na zem. Hyena řádila a rvala svými riffy všechny přítomné na kusy a po zahrání psychedelické "Mental Home" nenechali nikoho na pochybách, že navštívit je nebylo rozhodně chybou. Tihle nenápadní mladíci mají solidně vykročeno k zajímavé kariéře.

Kdo po famózním koncertu Faith No More měl ještě sílu, mohl zapařit s DC Breaks nebo zaházet hlavou s metalcorovými United Fruit. Ti se sice snažili, ale ospalé, unavené a klimbající publikum už rozhýbat nedokázali. Pátek byl opravdu náročný, hudebně skutečně luxusní a mnozí, kteří po pátku nejeli domů, potřebovali také nastřádat zbylé síly na sobotní program. V něm se představí třeba David Koller, Yellowcard a hlavně Bastille. Ze sobotního dne vám samozřejmě opět přineseme další report.

Report ze čtvrtečního dne.

Report z koncertu Limp Bizkit.

Report z koncertu Faith No More.

NÁZORY
  • KDYBY TO BYL MEGA FESTIVAL TAK BY TAM JISTE BYLA LUCKA BILA (Jarka, 07.06.2015 11:42) Reagovat

    A tohle je sice nabite ale nejsou tam megahvezdy typu Lucky

    • Re: KDYBY TO BYL MEGA FESTIVAL TAK BY TAM JISTE BYLA LUCKA BILA (Mirek Dušín, 09.06.2015 08:26) Reagovat

      Jarko?!?

  • HYENA (Ondra, 09.06.2015 12:14) Reagovat

    byla super!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- Video: Sebastian Bach se po deseti letech vrací. Klip k chytlavé písni "What Do I Got To Lose?" vám dá přesně to, co čekáte (14.12.2023 09:28)
- Naživo: Skupina Rybičky 48 slavila další rok svého bytí ve Velké Lucerně. A bylo to "ku*va dobrý" (25.11.2023 17:38)
- Video: David Koller je "Za hranou"... a ve vlaku (08.10.2023 09:30)
- Aerosmith odkládají rozlučkové turné na rok 2024. Steven Tyler má poškozené hlasivky (02.10.2023 11:41)
- Video: Vypsaná fiXa klipem "Šína je singl" dokazuje, že "punk is not dead" (22.09.2023 12:14)
- Recenze: Album "Greatest Hits" od Aerosmith je konečně výběrovkou, co stojí za to (06.09.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu