Festival Fryštácký malý svět slaví patnáct let

22.08.2014 16:12 - Jakub Malar | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Už 29. a 30. srpna proběhne ve Fryštáku na Zlínsku festival Fryštácký malý svět, který potěší především fanoušky české nezávislé scény. Mezi nejvýraznější osobnosti, které se na akci představí, patří pražské kapely Už jsme doma nebo Traband.

Fryštácký malý svět není mezi menšími festivaly žádnou rychlokvaškou – letos oslaví už své patnácté narozeniny. Akce s podtitulem normální alternativní festival už léta importuje do zlínského regionu zajímavé osobnosti domácí či slovenské nekomerční hudby. "Našim návštěvníkům chceme nabídnout trochu jinou kulturu, než která se na nás valí každý den z komerčních rádií. Nic proti fanouškům Helenky Vondráčkové, ale my se snažíme přece jen oslovit trochu náročnější publikum," říká za pořádající občanské sdružení Z kola ven David Kozubík.

Kromě výše zmiňovaných kapel se ve Fryštáku představí například pražská emo-elektronika brněnské Vložte kočku, na Moravě poměrně vzácně se vyskytující Hm..., brněnská alternativní klasika Květy, čím dál populárnější Listolet nebo duo valašských písničkářek Beata Bocek a Lucie Redlová vystupující pod názvem MDŽ. Festival začíná v pátek 29. srpna v 16 hodin na farním dvoře ve Fryštáku a kompletní program můžete najít na www.malysvet.info.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY