Aneta Langerová chce na novém albu zapojit orchestr. Novinka má vyjít ještě letos

31.05.2014 17:06 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová je zpěvačkou, která nerada dlouho setrvává na jednom místě. Když před deseti lety triumfovala v prvním ročníku SuperStar, asi málokoho by napadlo, že se tehdejší milovnice rocku po rychle slepeném (ale přesto veleúspěšném) poprockovém debutu "Spousta andělů" později pustí do alternativní desky "Dotyk" s Janem P. Muchowem nebo vyzkouší folkovou polohu na třetí studiovce "Jsem". Ani řadovka s pořadovým číslem čtyři by neměla porušit tradici, interpretka totiž plánuje posluchačům předložit zase trochu jinou tvář.

Jak dvojnásobná zlatá slavice prozradila novinářům před svým koncertem v Českých Budějovicích, kde vystoupila s Jihočeskou filharmonií, líbí se jí spojení její hudby s klasikou. To potvrdila už dva roky starou živou nahrávkou "Pár míst...", na níž zaznamenala vystoupení se smyčcovým triem. Na připravovaném novém albu se chystá částečně zapojit i orchestr. "Vyhovuje mi teď taková kombinace. Chtěla bych, aby některé písně byly nahrány jen s klavírem nebo kytarou, některé s celou kapelou a zhruba do poloviny skladeb bych ráda přizvala orchestr," uvedla rodačka z Říčan pro Český rozhlas s tím, že materiál by mě být hotový ještě před Vánoci.

Zpěvaččina zatím poslední řadovka "Jsem" se datuje do roku 2009. Dlouhou albovou pauzu vyplnila držitelka desítek hudebních cen například účastí v taneční soutěži StarDance, zmíněným projektem "Pár míst...", díky kterému byla v rámci cen Anděl 2012 vyhlášena Zpěvačkou roku, ztvárněním hlavní role v gulagu vězněné ruské básnířky Anny Barkové ve filmu "8 hlav šílenství", který bude mít premiéru příští rok, hostováním na deskách Michala Horáčka nebo společným muzikálem "Touha jménem Einodis" s Martou Kubišovou.

Právě se svou starší pěveckou kolegyní před nedávnem nazpívala také duet "Život není pes", jenž propaguje celovečerní film "Magický hlas rebelky", který o Kubišové natočila režisérka Olga Sommerová. Letos na jaře ukončila z důvodu rozdílných názorů na směřování projektu dlouholetou spolupráci s nadačním fondem Světluška, jehož byla téměř devět let patronkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY