Pink Floyd oslaví dvacetileté výročí "The Division Bell" nabušenou reedicí

08.06.2014 14:36 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Koncem března tohoto roku uběhlo již neuvěřitelných dvacet let, kdy vyšlo poslední řadové album Pink Floyd "The Division Bell". S malým zpožděním, ale zato s pořádnou pompou se již brzy dočkáme její nabušené reedice.

Ta se dostane do obchodů již 30. června, a to hned v několika formátech. Půjde především o sběratelský box s několika unikátními komponentami i nový vinylový formát. Původní vinylové vydání obsahovalo zkrácené verze skladeb, aby se nahrávka vešla na jedno LP, nyní bude ale k dispozici 2LP s plnými stopážemi písní, navíc v remasterované podobě. Zvuk z původních analogových pásů ošetřil Doug Sax z The Mastering Lab, jenž s Pink Floyd dlouhodobě spolupracuje.

Nové 2LP bude pochopitelně rovněž zahrnuto ve zmíněném sběratelském deluxe boxu. Součástí kompletu bude též červená replika sedmipalcového singlu "Take It Back", průhledná sedmipalcová replika "High Hopes" a dvanáctipalcová modrá replika stejného singlu s reverzním laserově vyleptaným designem. V boxu bude i Blu-ray disk s HD audio verzí "The Division Bell" a dosud nevydaným 5.1 surround sound mixem. Tento nosič bude rovněž obsahovat nové video ke skladbě "Marooned", za kterou kapela obdržela v roce 1994 cenu Grammy. Klip k této písni se natáčel počátkem roku 2014 na Ukrajině a na disku bude jak ve verzi PCM stereo, tak se zvukem v 5.1. Dalšími položkami boxu bude samozřejmě i remasterovaná verze "The Division Bell" z roku 2011 na CD, rozsáhlá kniha mapující natáčení tohoto alba, limitované pohlednice, fotografie a mnoho dalších překvapení.

Dodejme, že album "The Division Bell", které bylo druhým v pořadí, jež kapela natočila po odchodu Rogera Waterse, je jedním z nejúspěšnějších v diskografii kapely Pink Floyd. Okamžitě po vydání dosáhlo na první příčku prodejních hitparád v deseti zemích, a to včetně Velké Británie a USA. Celkem se desky doposud prodalo před dvanáct milionů kusů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY