Vanessa Mae se představí jako lyžařka na olympiádě v Soči

30.01.2014 11:57 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Vanessa Mae
© wikipedia.org
Vanessa Mae žala největší úspěchy jako houslistka na hudební scéně na přelomu tisíciletí. Nyní - jak se zdá - má šmidlikání po krk a chystá se prorazit nečekaným způsobem - bude totiž reprezentovat Thajsko na Zimních olympijských hrách, které začnou v Soči už za několik dní.

Vybrala si sjezdové lyžování - konkrétně točivé disciplíny slalom a obří slalom. Na ně se kvalifikovala před nedávnem ve Slovinsku. Pokud by ji však kdokoli hledal ve startovní listině, nepochodí. Mae totiž bude závodit pod jménem Vanessa Vanakorn.

Aktuálně se houslistka nachází na 3166. místě v žebříčku obřího slalomu a již z tohoto faktu je patrná kontroverze celého kvalifikačního systému, díky kterému mnoho opravdu dobrých lyžařů bude koukat na olympiádu u televize. Mae se navíc kvalifikovala jen velmi těsně, jak přiznal její manažer Giles Holland. Jenže pravidla dovolují, aby země, která nemá sportovce ve světové Top 500, kvalifikovala jednoho muže a jednu ženu na základě dosažených bodů v pěti sledovaných závodech.

Mae tak startovala například i na juniorském mistrovství světa, kde soupeřila se čtrnáctiletými děvčaty. Efekt to však mělo a houslistka si svůj cíl vybojovala. Oči pro pláč tak možná zbudou naší snowboardistce Ester Ledecké, která by ráda startovala na olympiádě i ve sjezdovém lyžování. Dcera známého zpěváka Janka Ledeckého (a zároveň jedna z našich medailových nadějí) však čeká, jestli na ni zbude místo ve startovní listině.

Na hudební kariéru Vanessy Mae tak zatím začíná padat prach. Mae sice aktivně koncertuje (u nás byla v roce 2010 dokonce dvakrát), řadové album však již nevyšlo deset let. Za svoji kariéru prodala víc jak deset milionů hudebních nosičů a širší veřejnost se s ní seznámila hlavně díky hitu "Destiny", který vyšel v roce 2001 na albu "Subject To Change".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY