Mandrage vydají nové album "Siluety" už 8. listopadu

03.11.2013 11:28 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Mandrage - Siluety
© facebook interpreta
Už jen pár dní dělí fanoušky plzeňských Mandrage od vydání novinkového alba "Siluety". Nástupce dva roky starého počinu "Moje krevní skupina", z něhož se zrodily hity jako "Františkovy lázně" nebo "Šrouby a matice", vznikal v pražském studiu Biotech pod dohledem producenta Ecsona Waldese a na pultech obchodů se objeví již v pátek 8. listopadu.

Nahrávka zahrnuje celkem deset novinkových písní, z nichž drtivou většinu otextoval kytaristka Pepa Bolan. "Koncept desky je z valné části postaven na snové noční atmosféře s určitou dávkou melancholie a textech psaných převážně v obrazech a jinotajích," prozrazuje nejstarší člen formace a dodává: "Album samozřejmě nese i skladby, které odkazují na dřívější tvorbu Mandrage, ale z valné části jsme se snažili skládat takové písně, které v sobě mají určitý punc ponoření se sama do sebe a odstartování tak trochu jiné etapy, která by měla být pro naši kapelu jakousi zkouškou z dospělosti."

Fanoušci jedné z nejpopulárnějších tuzemských kapel současnosti již měli možnost slyšet dva singly. Pilot "Na dlani" se dočkal vřelého přijetí rádiových dramaturgů a již několik měsíců patří k nejhranějším domácím písním v českém éteru. Nedávno představená singlová dvojka "Siluety" zase mnohé překvapila atmosférickým zvukem, který lehce připomíná filmovou hudbu.

Tracklist alba "Siluety" vypadá následovně: Černobílá, Úhel pohledu, Celý svět, Na dlani, Siluety, Bezbarvej oheň, Ach ty rozchody, Tanči dokud můžeš, Velký boty, Porcelán.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY