Rod Stewart má v Británii po téměř čtyřicetileté pauze nejprodávanější album

21.05.2013 17:46 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Rod Stewart drží v rukou rekord v délce pauzy mezi dvěma vítězstvími, druhou nejprodávanější desku má mladá a talentovaná Gabrielle Aplin. Aktuální jedničky mezi singly "Get Lucky" se prodalo již více než šest set tisíc kusů a příští týden se nejspíše stane nejprodávanějším singlem tohoto roku.
Daft Punk - Get Lucky
© facebook interpreta
Právě na začátku tohoto týdne vyšla očekávaná novinka "Random Access Memories" dua Daft Punk, která bude příští týden nejspíše atakovat nejvyšší příčky albové hitparády a v hodnocení Jakuba Malara dostala nejvyšší počet bodů. Francouzské duo zatím sklízí úspěchy v singlové hitparádě, první singl "Get Lucky", ve kterém se spojili s rapperem Pharrellem Williamsem, je na vrcholu již čtvrtý týden. A mají hodně blízko k tomu, o čem se mluvilo v předchozích týdnech, již pouhých devatenáct tisíc prodaných kusů chybí k dosažení titulu nejprodávanějšího singlu roku. Ten mají momentálně ve svém držení Macklemore a Ryan Lewis za hit "Thrift Shop".

Již sedmý týden v řadě stoupá nahoru, tentokrát až na dvojku, zpěvák a skladatel Mike Rosenberg, vystupující pod jménem Passenger, s písní "Let Her Go". První novinka je tento týden na bronzovém stupínku. S popovou skladbou "Heart Attack" se tam usadila mladá hvězda Demi Lovato, která začínala jako jedna z tváří dětského kanálu Disney a v současné době kromě vydání čtvrtého alba "Demi" usedá i v porotě americké show "X Factor".

Těsně za nejprodávanější pěticí, kterou tento týden doplňují písně "Ca'nt Hold Us" a "Waiting All Night", startuje další novinka "Blackout". Tu nahrál britský rapper Wretch 32 a zpěvák Shakka, jde o úvodní píseň z připravované třetí desky úspěšného rappera. Na desítce startuje producent Sub Focus se singlem "Endorphins". Dvanáctá je novinka "Slip", která je součástí očekávaného alba "London With The Lights On" dívčí kapely Stooshe. Na třiadvacítce je se svým debutem "Dumb" mladá zpěvačka Tich. O největší posun se tento týden postaral Olly Murs s "Dear Darling", díky zveřejnění videoklipu se posunul o více než osmdesát míst až na osmnáctku.

    Top 10 - singly:
  1. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky
  2. Passenger - Let Her Go
  3. N Demi Lovato - Heart Attack
  4. Macklemore feat. Ryan Lewis - Can't Hold Us
  5. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  6. N Wretch 32 feat. Shakka - Blackout
  7. Chris Malinchak - So Good To Me
  8. Armin Van Buuren feat. T Guthrie - This Is What It Feels Like
  9. David Guetta feat. Ne-Yo, Akon - Play Hard
  10. N Sub Focus feat. Alex Clare - Endorphins

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Rod Stewart - Time
© facebook interpreta
Po delší době se na prvních třech příčkách albové hitparády seřadily tři novinky. Třetí jsou američtí indie rockeři Vampire Weekend s třetí deskou "Modern Vampires Of The City". Navazují tak na úspěch tři roky starého alba "Contra", které to dotáhlo také na trojku.

Druhá je s debutovou deskou "English Rain" dvacetiletá Gabrielle Aplin. Ta v minulosti poznala i pocit vítězství, v loňském roce totiž její první singl "The Power Of Love" dobyl singlový žebříček. Momentálně se talentovaná zpěvačka připravuje na své první velké turné, které odstartuje na podzim.

Na vrcholu je po téměř čtyřicetileté přestávce Rod Steward, naposledy bral britské zlato v roce 1976 za desku "A Night On The Town", nyní se mu to povedlo s novinkou "Time". Zpěvák, který za svoji kariéru prodal více než sto padesát milionů desek po celém světě, tak drží britský rekord v délce přestávky mezi dvěma alby na prvním místě.

Čtvrtá je deska "The Shocking Miss Emerald" minulé vítězky Caro Emerald, pátí Rudimental s debutem "Home". Na šesté příčce je novinka "A", kterou nahrála členka legendární kapely Abba Agnetha Fältskog a jde tak o nejvýše umístěné album její sólové kariéry. Na dvanáctém místě je desáté album skotské kapely Primal Scream "More Light".

    Top 10 - alba:
  1. N Rod Stewart - Time
  2. N Gabrielle Aplin - English Rain
  3. N Vampire Weekend - Modern Vampires Of The City
  4. Caro Emerald - The Shocking Miss Emerald
  5. Rudimental - Home
  6. N Agnetha Fältskog - A
  7. Passenger - All The Little Lights
  8. Emeli Sandé - Our Version Of Events
  9. Michael Bublé - To Be Loved
  10. ▲ Les Miserables - Soundtrack

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY