shop.musicserver.cz
Rob Zombie - Venomous Rat Regeneration Vendor

Zombieho pekelný ráj

Vydáno: 24.04.2013 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Chcete se svézt ve starém cabrio cadillacu, jehož cesta vede pouze do plamenů pekelných? A při pohledu do zpětného zrcátka vám na zadní sedačce dovádí obdařená blondýna s úchylným knězem, přičemž oba jsou pravděpodobně už dávno mrtví... Pokud tuhle jízdu vážně chcete zažít, pak je tato recenze právě pro vás.

8/10

Rob Zombie - Venomous Rat Regeneration Vendor

Vydáno: 22.04.2013
Celkový čas: 38:45

Skladby: Teenage Nosferatu Pussy, Dead City Radio And The New Gods Of Supertown, Revelation Revolution, Theme For The Rat Vendor, Gong Gang Gong De Do Gong De Laga Raga, Rock And Roll (In A Black Hole), Behold! The Pretty Filthy Creatures, White Trash Freaks, We're An American Band, Lucifer Rising, The Girl Who Loved The Monsters, Trade In Your Guns For A Coffin

Vydavatel: Universal

Rob Zombie je král toho nejzaplivanějšího, nejšpinavějšího a nejameričtějšího rock'n'rollu na světě. To je zkrátka fakt. A ač by se mohlo zdát, že tohle není zrovna titul, o který by kdekdo stál, on je na to pyšný a svou roli plní dokonale. Žádné hraní si na uznávaného pseudoumělce, raději hned na objasněnou své skladby pojmenuje "Teenage Nosferatu Pussy" či "Gong Gang Gong De Do Gong De Laga Raga" a vše je zřejmé hned v počátku.

Rob Zombie si odskočil po natočení minulé desky "Hellbilly Deluxe 2" k filmaření, aby natočil další béčkový hororový majstrštyk (konkrétně "The Lords Of Salem"), který se brzy dostane do (snad i našich) kin. Teď si však můžeme naplno vychutnat jeho hudební produkci, neboť na pultech obchodů přistála nová, již pátá deska s názvem "Venomous Rat Regeneration Vendor". A jak už jsem poznamenal, můžeme se opět těšit na tu nejšílenější hororovou jízdu, kterou jinde na hudební scéně jen těžko najdete. Novinkou v sestavě je pak účast bicmana Ginger Fishe, který hrával v kapele Marilyna Mansona či v industriálně metalové formaci Powerman 5000.

Výborný je hned otvírák "Teenage Nosferatu Pussy" plný béčkové hororové dramaturgie, podladěných kytar a hlavně charismatického drsného vokálu samotného Zombieho. Jako druhá následuje singlová "Dead City Radio And The New Gods Of Supertown", k níž je natočen i bizarní videoklip plný podivných postav, mezi kterými i divoká vizáž samotného frontmana zaniká. I když není tato pecka tak hitová jako minulé singly "What?" a "Sick Bubblegum", společně se zbytkem alba tvoří daleko vyrovnanější počin než minulé "Hellbilly Deluxe 2". Pokračování úspěšné jedničky i přes výrazné tanečně rockové hity strádalo. Důvodem byl značně nevyrovnaný obsah a některé skladby velmi zanikaly, což ve výsledku na kvalitě desky zanechalo dost negativní stopu. Oproti tomu "Venomous Rat Regeneration Vendor" je silná deska od počátku až do úplného konce a slabé místo nenajdete ani při bedlivém naposlouchávání. Společným jmenovatelem však zůstává již tradiční taneční rytmus slyšitelný téměř v každém momentě. Výjimku snad tvoří pouze píseň "We're An American Band", která se nese v melodičtějším a klidnějším duchu a nemá typickou hororovou signaturu jako skladby zbylé. Kromě tohoto lehčího výletu už posluchače nic nepřekvapí a při poslechu desky se tak ocitne na té nejlepší záhrobní disco party, kterou by svět živých nikdy okusit nemohl.

Dobře. Rob Zombie nepřichází vůbec s ničím novým, neboří hranice žánru, neexperimentuje ani se nesnaží svůj rukopis posunout dál. Novinka naopak působí jako vyvrcholení jeho hudebně uměleckých ambicí a dosavadní práce. Jako by se právě zde střetl bod A a bod B, vše zapadlo do sebe a vznikla ta rocková apokalypsa, po které vždycky tolik toužil. Když si poslechnete "Rock And Roll (In A Black Hole)", nemůžete nesouhlasit. V jednoduchosti je síla. Tato ohraná fráze teprve teď dostává nový a skutečný rozměr. A ani tentokrát si nenechal ujít trochu té své filmové teatrálnosti a nechybí tak různé mluvené vsuvky mezi jednotlivými stopami, které celý koncept skvěle dobarvují.

Celá deska je nacpaná koncertními hity, u kterých si již teď lze představit, jaký pekelný kotel se bude vařit pod pódiem (ještě aby taky zavítal k nám), avšak při cestě autem bych desku k poslechu rozhodně nedoporučoval, hrozí totiž rychlá jízda, která by nemusela skončit vůbec dobře. Jestli mám nějak v krátkosti páté sólové album tohoto multiumělce (režisér, scénárista, producent, muzikant) ohodnotit, musím chtě nechtě mířit na posty nejvyšší. I po desátém, jedenáctém poslechu nepřestává deska bavit a stále je na ní co objevovat, stále překvapuje a neztrácí na šarmu. Svými nápady se zcela jistě vyrovná debutové "Hellbilly Deluxe" a svou přímočarostí a jednoduchostí ji lze srovnat s deskami původní, dnes již zaniklé kapely White Zombie. Doufejme, že až se opět vyřádí na dalším připravovaném filmu, který by se měl odehrávat v prostředí kanadsko-americké NHL, vrátí se zpět s dalším albem a opět nás svým laciným a morbidním rock'n'rollem uhrane. Pokud tohle je peklo, tak hurá do něj!

  • Velký dík! (Martin Toušer, 24.04.2013 14:59) Reagovat

    Tak za tuhle recenzi fakt velký dík, to jste snad jediný, kdo ji u nás napsal. Dobře vy :-) pěkný počteníčko, taky bych ho u nás bral, jen at přijede.

  • RZ (šimon, 25.04.2013 07:10) Reagovat

    ve Vídni byl fajn, ale občas až trošku směšný kulisy

  • Rob Zombie (Lukáš, 25.04.2013 12:00) Reagovat

    Tak konečně pořádná recenze, jinak bych ji nenapsal. Rob je prostě mazák a tohle album je neskutečnej nářez. Kdyby se dostal do ČR byl bych moc vděčnej. Snad se dočkáme ještě dalších takovejch kousků :-)


  • KVALITNÍ HUDBA (Omlouvám se za spam) (DTRNM, 25.04.2013 18:08) Reagovat

    httpswww.facebook.com/deuteronomy.music
    httpswww.facebook.com/deuteronomy.music
    httpswww.facebook.com/deuteronomy.music
    httpswww.facebook.com/deuteronomy.music

  • Pecka to je dobrá... (David, 30.04.2013 13:41) Reagovat

    ...stejně jako zaníceně napsaná recenze. Já ale RZ nějak moc neberu. Kdysi to byl stylově a vzhledově "mladší brácha" Marilyn Mansona, dnes už skoro zapomenutý hudebník, který se pořád opakuje, nejen svou image, holkama ochotnýma ke všemu, trpaslík,y horrorovými motivy atd. a úděsně blbými filmy. Mně plně vystačí jeho výběr, kde je jako bonus i DVD s klipy. Stačilo skouklnout jednou, na víc to nemá. Show to ale naživo musí být špicovní.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Ota Petřina - Super-robot/Pečeť (vinylová reedice 2024) 8/10
Recenze: "Super-robot" a "Pečeť" Oty Petřiny zůstávají i po letech nepřehlédnutelnými výboji domácího art rocku Slibnou kariéru vám může zarazit zdánlivá prkotina. Své o tom věděl multitalentovaný Ota Petřina. Minulý režim tak provokovaly jeho výrazné vlasy - a s nimi spojená neústupnost -, až ho jednoho dne na pódia nepustil. Paradoxně... čtěte zde
Vydáno: 31.08.2024 09:38 v sekci Recenze
Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění
Rozhovory: Tali - Vymyslela jsem si žánr, který není závislý na trendech a aktuálním dění Slovo a práce s textem jsou pro slamerku, písničkářku, kreativní duši a ambasadorku trapnosti Tali největší svobodou a zároveň i každodenní obživou. Nedávno vydala debutové album "Kvalitní umění", už předtím pomáhala Thomovi... čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 34. týden 2024
Domácí rádiový i albový žebříček stagnují, v digitálu udeřil Škwor "Sílou starejch vín" Čtyřiatřicátý týden roku 2024 patří v českých hitparádách k těm, v nichž se toho na předních pozicích mnoho nestalo - takových je ostatně naprostá většina. V rádiích, albech ani singlovém digitálu nedošlo ke změnám v top... čtěte zde
Vydáno: 29.08.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson
Nové desky 34/2024 - od Sabriny Carpenter přes Fontaines D.C. po Lainey Wilson V hudebních novinkách mají tentokrát poměrně silné zastoupení ženy. Na předních pozicích najdeme Sabrinu Carpenter, Lainey Wilson, Mothicu, Ruthie Foster, Gillian Welch nebo Simone Simons z kapely Epica. Vyvažují to Fontaines D.C., Mike... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 15:00 v sekci Novinky | Nové desky
Priessnitz - Hexe (vinylová reedice 2024) 9/10
Recenze: "Hexe" temných romantiků Priessnitz zní po třiceti letech z vinylu stále skvěle Metal, gotika, shoegaze, kytarovky, elektronika... Devadesátky byly pro normalizací přiškrcenou muziku vytouženým nadechnutím a umožnily rozvoj dodnes připomínaných projektů a desek. Tato dekáda také stále skrývá spoustu obtížně... čtěte zde
Vydáno: 28.08.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Marilyn Manson v "Raise the Red Flag" zvedá krvavý prapor a vychází vstříc svým oponentům (17.08.2024 09:16)
- Audio: Marilyn Manson na vyprodaný brněnský koncert dorazí i s novým singlem (07.08.2024 09:43)
- Marilyn Manson přijede v únoru do Brna (02.08.2024 11:02)
- Sexuální skandály Marilyna Mansona nezastavily. Láká na novou hudbu (22.05.2024 18:44)
- Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)
- Ashley Walters uspěla u odvolacího soudu. Marilyna Mansona nyní žaluje znovu (15.12.2023 12:26)
- Smithline tvrdí, že žalobu na Marilyna Mansona podala pod nátlakem. Znásilnění si prý vymyslela (02.03.2023 13:18)
- Marilyn Manson čelí další žalobě. V 90. letech údajně napadl tehdy nezletilou dívku (31.01.2023 15:57)
- Marilyn Manson a herečka Esmé Bianco se v žalobě ze sexuálního napadení dohodli na mimosoudním vyrovnání (31.01.2023 07:44)
- Soud zamítl jednu ze žalob na Marilyna Mansona za sexuální útoky (05.01.2023 14:22)

ALBUM TÝDNE 35/2024

Astrid S
Joyride

Letošní prázdniny se nám svými novými deskami rozhodly zpříjemnit hned dvě norské popové zpěvačky, které svými pozitivními písněmi odolávají severské melancholii - Dagny a Astrid S. Druhá jmenovaná vyrazila na mírně vzpomínkovou cestu s albem nazvaným "Joyride".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Vladimír Mišík Justin Bieber 2H+ Ed Sheeran Taylor Swift Madonna Lucie Vondráčková Queen Liam Gallagher Coldplay Mirai Adele Viktor Sheen Dua Lipa Eminem Billie Eilish Kabát Marcell
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe