The Horrors vydávají box-set remixů k albu "Skying"

10.12.2012 10:19 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

The Horrors
© XL Recordings
Máte v rodině vyznavače britské kytarovky The Horrors? Pak máte Ježíška vyřešeného. Ostrovní pětice nyní vydává speciální album "Higher" plné coverů a videí k aktuální desce "Skying".

Nápad se, jak už to tak bývá, zrodil pod havraními kšticemi muzikantů zcela spontánně, když brázdili pouště v západoamerické Kalifornii. Oproti prvotním představám však projekt nabobtnal do působivějších rozměrů: "Začali jsme jednou verzí každého tracku. Poté, co jsme naráželi na další a další lidi, jejichž hudba nás nadchla, se box rozrostl do impozantní sbírky zvukových mozaik a hypnotických nálad. V tu chvíli nám začalo být jasné, že to nebude jen o jednotlivých singlech," popisuje vznik nahrávky baskytarista Tom Furse.

Album nabízí celkem dvanáct položek av digitální podobě je od 3. prosince ke stažení na iTunes. Porovnat s originálem můžete například dvě verze skladby "Still Life", jež si vzali do parády psychedelický popař Connan Mockasin nebo skupina Cherrytones.

Box-set vyjde ve fyzické podobě až v březnu následujícího roku. Pod stromeček ho sice zabalit nestihnete, ale přiznejme si - jde tu především o dar samotný. A jaký! Balík "Higher" totiž utváří čtyři dvanáctipalcové vinyly, dvě cédéčka a jedno dévédéčko. Zachytit při jeho poslechu můžete tvorbu umělců od Blancka Masse přes Daniela Averyho až někam k Seahawks.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY