Evaline, jejichž skladba zazněla i na letošním Euru, vystoupí na Sedmičce

08.09.2012 13:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Evaline
© facebook interpreta
"There, there, there, there, it's only me and you..." Tohle zpívaly davy na stadiónech při mistrovství UEFA EURO 2012 a slyšely to miliony dalších před televizními obrazovkami. Skladba od kalifornské indie kapely Evaline byla vybrána jako soundtrack kampaně UEFA "Swap your Jersey - show Respect". Vy budete mít šanci si ji poslechnout naživo 9. října na strahovské Sedmičce, kdy rozparádí nejen fotbalové fanoušky.

Evaline v podstatě existují již od roku 2003. Všichni její členové byli tehdy zrovna čerstvými absolventy školy a jejich kamarád dal po koncertě jejich demo nahrávky kytaristovi Quinnu Allmanovi z The Used. Krátce poté Allman muzikanty kontaktoval a pozval je natočit s ním EP v Salt Lake City v Utahu. Dominic Diciano (kytara), Christian Lewis (kytara), Richard Perry (zpěv, klávesy), Steve Pedersen (basová kytara) a Steve Forrest (bicí) jeho nabídku přijali, a tak se zrodilo jejich debutové EP Postpartum Modesty "A Portrait Of Skin".

Další dva roky kapela strávila na turné k EP. Hráli po celé Severní Americe, vystoupili na Vans Warped Tour a na Rockstar’s Taste Of Chaos. Úlohu bubeníka tehdy převzal Greg Petersen a Steve Forrest se později stal členem Placebo. V roce 2008 se Evaline začali věnovat svým novým písničkám - emotivním a hudebně košatým skladbám. V té době se ke kapele přidal Daniel Petersen s barytonovou kytarou.

Své debutové album "Woven Material" nahráli s producentem Danem Austinem (Cherry Ghost, Doves) a koncertní zkušenosti vypilovali na turné s Placebo a s Young Guns v Británii. Deska vyšla loni 27.června. V listopadu pak Evaline předskakovali Bush, kteří nedávno vystoupili v Lucerna Music Baru, na jejich evropském turné "Sound Of Winter".

Vstupenky za 200 Kč (+ poplatky) zakoupíte v síti Ticketpro, na místě v den koncertu za 250 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY