Trey Songz si vyzpíval první americké zlato

30.08.2012 18:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

R'n'b zpěvák Trey Songz poprvé triumfoval v americké hitparádě, páté řadovky "Chapter V" se prodalo 135 tisíc kusů. V první desítce debutovali DJ Khaled, Owl City a Tenth Avenue North. V singlech si vítězství pohlídala Taylor Swift, do první desítky se dostalo "Good Time" Owl City a Carly Rae Jepsen.
Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
© facebook interpreta
SINGLY - "We Are Never Ever Getting Back Together" sice spadly downloady o polovinu na 307 tisíc, druhé vítězství však měla Taylor Swift i tak zaručené. V rádiích je Airplay Gainerem s 30%ním nárůstem na 67 milionů, na streamovací služby nebyl singl stále vypuštěn. Stříbro a bronz si udrželi Flo Rida a Ellie Goulding, na čtyřku už ale poskočili Maroon 5 s "One More Night" s 20 - 25 % růsty ve všech měřítkách. fun. si polepšili na pětku a Carly Rae Jepsen tak skončila až šestá, nový singl s Owl City "Good Time" se naopak poprvé dostal do první desítky.

Už na jedenáctku vystoupali Neon Trees s "Everybody Talks" a upřímně, nevím proč a jak, každopádně to ještě může být další z řady altrockových hitů v Top 10 tohoto roku. Do druhé desítky vkročila Nicki Minaj s "Pound The Alarm", třetí desítky nově dosáhl Chris Brown s "Don't Wake Me Up".

Novinku týdne mají Muse na osmdesát čtyřce, "Madness" je druhý singl z šestého alba "The 2nd Law" a je diametrálně odlišný od přehnaného olympijského "Survival". O tři místa níže debutují irští The Script s pilotním singlem třetí řadovky "#3" "Hall Of Fame", na který si pozvali will.i.am.

92. příčku má můj oblíbený Luke Bryan, který tedy ještě nehodlá se svou starou deskou z žebříčku zmizet, protože vydal nový singl "Kiss Tomorrow Goodbye". O tří místa za ním debutuje jeho country kolega Eric Church s "Creepin'". V poslední desítce jsou i nové singly Treye Songze a Slaughterhouse, "Dive In", respektive "Throw That" s Eminemem.

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  2. Flo Rida - Whistle
  3. Ellie Goulding - Lights
  4. Maroon 5 - One More Night
  5. fun. - Some Nights
  6. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  7. Katy Perry - Wide Awake
  8. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  9. Owl City & Carly Rae Jepsen - Good Time
  10. Justin Bieber feat. Big Sean - As Long As You Love Me

Trey Songz - Chapter V
© facebook interpreta
DESKY - Trey Songz si svůj úspěch pěkně vystupňoval - poslední tři alba dosáhly bronzu, stříbra a nyní zlata, pátá deska "Chapter V" zvítězila se 135 tisíci prodanými kusy, tedy s podobným výsledkem jako většina r'n'b a rapových nahrávek v tomto roce. Předchozí "Passion, Pain & Pleasure" však debutovala o cirka sto tisíc výše, bohužel tehdy o pouhou tisícovku za zvítězivšími Linkin Park. 2 Chainz si prodejně pohoršil o dvě třetiny a spadl na dvojku před Now!.

Nejlepšího výsledku kariéry dosáhl DJ Khaled, šestá deska "Kiss The Ring" sice neměla nejlepší prodeje, čtvrté místo je však jeho maximem. Dalšími novinkami jsou "The Midsummer Station" Owl City na sedmičce a "The Struggle" Tenth Avenue North na devítce. A Adele po 79 týdnech opustila první desítku. Snad ji to ani nemrzí, údajně se čerstvě vdala. Více než 78 Top 10 umístění má už jen Bruce Springsteen s "Born In The U.S.A." (84) a soundtrack z "The Sound Of Music" (109).

V druhé desítce najdeme mladého country zpěváka Dustina Lynche s eponymním debutovým albem na třináctce a za ním rockové klasicky Lynyrd Skynyrd s třináctou studiovkou "Last Of A Dyin' Breed". Třicátí šestí jsou Bloc Party s "Four".

Příští týden uvidíme vyrovnaný souboj o zlato mezi zpěvákem TobyMacem a hiphopovou superkapelou Slaughterhouse, obě novinky ale odstartují jen s 50+ tisíci prodanými kusy. Do první desítky se může dostat ještě Alanis Morissette nebo Circa Survive.

    Top 10 - alba:
  1.  N Trey Songz - Chapter V (135)
  2. 2 Chainz - Based On A T.R.U. Story (48, -67 %)
  3. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 43 (75, -32 %)
  4.  N DJ Khaled - Kiss The Ring (41)
  5. Justin Bieber - Believe (32, -7 %)
  6. Maroon 5 - Overexposed (32, -11 %)
  7.  N Owl City - The Midsummer Station (30)
  8. Rick Ross - God Forgives, I Don't (28, -36 %)
  9.  N Tenth Avenue North - The Struggle (26)
  10. One Direction - Up All Night (25, -15 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY