shop.musicserver.cz
Nové desky pro 22. týden

Nové desky pro 22. týden

Vydáno: 27.05.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Jen výčet jmen těch, kteří se příští týden blýsknou nějakou novinkou, by mohl tvořit malé hudební Kdo je kdo. Posuďte sami: Aneta Langerová, Sigur Rós, Scissor Sisters, Paloma Faith, Buty, Dorota Nvotová, Ladyhawke, Melody Gardot, Regina Spektor, Gary Barlow, Architects, fun., Marina And The Diamonds nebo Ultravox.

Pokud se v pondělí 28. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ladyhawke - Anxiety (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: new wave / electropop / synthpop

Ladyhawke - Anxiety
V roce 2008 zazářila novozélandská zpěvačka Ladyhawke svým eponymním debutem a singly jako "My Delirium" nebo "Paris Is Burning". Poté se ovšem odmlčela a dala o sobě vědět až na konci loňského roku, kdy ohlásila novou desku. Ta po menších odkladech vychází nyní pod názvem "Anxiety" a přinese celkem deset skladeb. Na nich Ladyhawke pracovala opět s Pascalem Gabrielem, který má vedle jejího debutu na svědomí i některá alba Kylie Minogue, Goldfrapp, či Mariny And The Diamonds. Ačkoli tedy "Anxiety" vzniklo ve stejné sestavě jako debut, první dvě ochutnávky na zpěvaččině Soundcloudu, dávají tušit, že novinka bude popovější než předchůdce.


fun. - Some Nights (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop / power pop

fun. - Some Nights
Jeden z největších hitů "We Are Young" má na svědomí americké indiepopové trio fun., které nyní bude doufat, že se stejně bude dařit i jeho druhému albu "Some Nights". Debut mohli zaregistrovat pouze fajnšmekři, vyšel totiž pouze v Americe na nezávislém labelu. Novinku už muzikanti vydávají celosvětově a její vznik ovlivnilo především zcela jiné album - "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" Kanyeho Westa. Když jej členové fun. slyšeli, rozhodli se, že potřebují hiphopového producenta. Neoslovili nikoho jiného než Jeffa Bhaskera, který je vedle spolupráce s Alicií Keys, Natalií Kills nebo Beyoncé známý především jako producent posledních dvou Westových alb, tedy právě "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" a "808s & Heartbreak". Výsledkem jejich kooperace je deset skladeb, které můžete slyšet na Soundcloudu vydavatelství Fueled By Ramen.


Marina And The Diamonds - Electra Heart (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: electropop / pop

Marina and the Diamonds - Electra Heart
S mírným zpožděním se do kontinentální Evropy postupně dostává druhé album velšské zpěvačky Marina And The Diamonds "Electra Heart". Pro jeho nahrávání v podstatě jen doplnila tým, který se podílel již na debutu "The Family Jewels". Lidi jako Greg Kurstin či Liam Howe se o práci podělili ještě s Dr. Lukem, Diplem, Stargate nebo Rickem Nowelsem. Hlavním autorem zůstává ovšem ona sama a ve spojení s tímto hvězdným týmem stejně jako Ladyhawke nasměrovala svůj styl blíže k popu a jeho elektronické podobě. "Electra Heart" má být příběhem založeném zčásti na americkém snu a zčásti na řecké tragédii. Inspirací jí navíc byly tři dámy - Madonna, Marilyn Monroe a Marie Antoinetta. Vliv té první je zřejmý už z obalu alba. Jestli v něm uslyšíte i hudební vliv, nebo něco z předešlého, můžete zkoumat pomocí šesti věcí z desky na jejím Soundcloudu.


Ultravox - Brilliant (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synth pop

Ultravox - Brilliant
Britská formace Ultravox slavila čtyři roky zpátky velký comeback na hudební scénu a nyní, po osmnácti letech, vydává první studiovou desku. Nahrávce "Brilliant" vévodil pilotní singl stejného jména. Nyní se můžete na - stránkách YouTube.com podívat i na příslušný klip. Kromě tohoto singlu obsahuje nahrávka dalších jedenáct kousků. "'Brilliant' je trpce sladkým mementem popové kultury," stojí na speciálních stránkách nahrávky. Na stejné adrese najdete také další hudební ukázky.


Scissor Sisters - Magic Hour (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / nu-disco

Scissor Sisters - Magic Hour
Ani dva roky to netrvalo a Scissor Sisters se vrací s novým albem "Magic Hour". Kapela si k natáčení, které probíhalo střídavě v domovském New Yorku a Londýně, do studia pozvala celou řadu producentů. Na desce se podílel například Pharrell Williams, Diplo, Alex Rihda z dua Boys Noize nebo Azealia Banks. Do produkování desky se zapojil i Calvin Harris, který se s Jakem Shearsem seznámil při společné práci na poslední desce Kylie Minogue. Harris je podepsaný pod novým singlem Scissor Sisters s názvem "Only The Horses", který jsme vám před časem představili ve Video Jukeboxu. Mimo něj na album muzikanti vybrali ještě dalších dvanáct kousků.


Sigur Rós - Valtari (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: post rock

Sigur Rós - Valtari
Islandská formace Sigur Rós nechala své fanoušky čekat na novou desku dlouhé čtyři roky, ale odměna je docela vysoká! Novinka s titulem "Valtari" obsahuje osm kousků, a pokud si fanoušci zajistili nahrávku v předprodeji, tak navíc další dvě písně. Jednu z novinek, kousek "Dauðalogn", jste mohli slyšet už během finále třetí série oblíbeného seriálu "Upíří deníky", ale pokud jste tu šanci ještě neměli, navštivte stránky bristkého Guardianu, kde najdete k poslechu všechny skladby. Dodejme, že desku doprovází filmový projekt, kdy osazenstvo kapely dalo dvanácti dotázaným filmařům stejné množství peněz. Umělci měli pak jakýmkoliv způsobem zachytit vše, co je napadne, když budou poslouchat jejich písně. Důležité bylo ovšem pohlídat, aby filmaři mezi sebou nekomunikovali a navzájem o sobě nevěděli.


Tip týdne

Melody Gardot - The Absence (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / latin jazz / bossa nova

Melody Gardot - The Absence
Americká jazzová zpěvačka a skladatelka Melody Gardot se po třech letech hlásí s třetím albem "The Absence" a má na co navazovat. Předchůdce "My One And Only Thrill" z roku 2009 získal kromě mnoha zlatých a platinových ocenění i především tři nominace na Grammy. I přes to se muzikantka před dvěma roky na nějakou dobu usadila v Marakéši, kde hledala inspiraci pro psaní nových písní. Díky tomu si všechny skladby na novou desku napsala sama, zatímco produkce se tentokrát ujal uznávaný brazilský skladatel a muzikant Heitor Pereira, který v minulosti spolupracoval se Stingem, Sealem či Caetanem Velosem. Nahrávka se tak posunula více k latino jazzu, s rytmy samby, tanga, fada i bossa novy, ale dává vzpomenout například i hudbu zpěvaččina vzoru George Gershwina. Za pilotní singl desky vybrala Gardot píseň "Mira", ke které natočila videoklip v ulicích Riu De Janeira.


Architects - Daybreaker (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: metalcore

Architects - Daybreaker
Britská metalcorová kapela Architects zásobuje své fanoušky novým studiovým materiálem téměř každý rok a ani letos neudělají muzikanti výjimku. Na pulty posílají "Daybreaker", svou v pořadí pátou studiovou desku. Nahrávka se začala rýsovat už koncem loňského roku a ve finále vybrali metalisti společně s producenty Johnem Mitchellem a Benem Humphreysem jedenáct vybroušených kousků. Ve studiích Outhouse Studios v Berkshire je dokonce navštívilo i pár hostů, mezi nimi i Jon Grenn z Deez Nuts (toho uslyšíte v "These Colours Don't Run"), Oli Syke z kapely Bring Me The Horizon ("Even If You Win, You're Still A Rat") a Drew York, známý ze Stray From The Path. Jeho um můžete obdivovat v "Outside Heart". Už dříve jsme vám nabízeli k poslechu a podívání klipy k "Alpha Omega" a k výše uvedené "These Colours Don't Run" a nyní vás odkážeme na oficiální web kapely, kde najdete ukázku "Even If You Win, You're Still A Rat".


Buty - Duperele (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk

Buty - Duperele
Radek Pastrňák, Richard Kroczek, Milan Straka, Milan Nytra a Petr Vavřík, jinak také Buty, si dali šest let oddechu od studiového nahrávání, a jak oni prezentují, využili tento čas k pozorování světa. Výsledkem toho je album se zvláštním názvem "Duperele", což v nářečí znamená drobnosti. Na CD vybrali celkem patnáct skladeb, ale jen třináct písniček. Dvě z nich totiž Buty nabízejí hned ve dvou verzích. V nich se mimochodem dozvíte, že "Paul McCartney prodal basu v Opavě" a že "po kořalce možno dupať až do rána", a uslyšíte v nich i několik hostů, kteří Buty doplní o vokály, dechy, klávesy či sitár. Na stránkách vydavatelství Supraphon se můžete již nyní kouknout na krátký teaser k desce nebo si poslechnout ukázky všech patnácti skladeb.


Regina Spektor - What We Saw From The Cheap Seats (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / anti folk

Regina Spektor - What We Saw from the Cheap Seats
Při nahrávání minulého alba "Far" se Regina Spektor setkala s Mikem Elizondem a spolupráce s tímto producentem, který je spojován především s Eminemem, Switchfoot, nebo Avenged Sevenfold, jí sedla natolik, že pouze s ním natočila celé album, které dostalo dlouhý název "What We Saw From The Cheap Seats". Všechny písničky na něm si Regina složila pouze sama a mezi naprostými novinkami najdeme i několik starších věcí napsaných pro předchozí nahrávky. Ty ovšem dostaly zcela nový zvuk. Prvním singlem z desky se stala skladba "All The Rowboats", kterou společně s deseti zbylými uslyšíte na stránkách rádiové stanice NPR.


Aneta Langerová - Pár míst...(DVD+CD) (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / akustický pop / folk-pop

Aneta Langerová - Pár míst
Již více než půl roku navštěvuje Aneta Langerová česká města se speciálním akustickým turné Pár míst, jehož koncept byl dlouholetým snem první české SuperStar. Svoje písničky ze všech tří alb na něm prezentuje v akustické a velmi intimní podobě. K té ji pomáhá klavírista a kytarista Jakub Zitko a především smyčcové trio ve složení Veronika Vališová (housle, zpěv), Vladan Malinjak (viola, zpěv) a Dorota Barová (violoncello, zpěv). Jedny z prvních koncertů se odehrály v pražském Bio Oko, kde také vznikl záznam. V krátké podobě jej zhruba před měsícem uvedla ČT Live a nyní bude k dostání i kompletní pod názvem "Pár míst...". Digipackové balení vedle DVD obsahuje i CD s vybranými písničkami. Na video podobu vás lákala již "Vzpomínka", zatímco audio podobu můžete okusit prostřednictvím ukázek na portálu SUPRAPHONline.cz.


Gary Barlow/Commonwealth Band - Sing (EP) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Gary Barlow/Commonwealth Band - Sing (EP)
Britská královna Alžběta II. letos slaví diamantové, tedy šedesáté výročí svého působení na anglickém trůnu. Gary Barlow z Take That jí spolu se Sirem Andrewem Lloyd-Webberem složil skladbu "Sing", která vychází na stejnojmenném EP. Najdete na něm hned dvě verze - první zpívanou samotným Barlowem a druhou v podání hudebníků ze zemí Commonwealthu a sborem Military Wives a také s princem Harrym, který si zahrál na tamburínu. Vedle zmíněné "Sing", která také zazní na koncertě k tomuto výročí 4. června v Buckinghamském paláci, na EP uslyšíte coververzi "Here Comes The Sun" v podání Barlowa, "Amazing Grace" od Hayleyho Westenra a další tři skladby v podání Laury Wright a Alfie Boyle, včetně britské hymny "God Save The Queen". Ukázky všech sedmi skladeb nabízí internetový obchod Amazon.com.


Paloma Faith - Fall To Grace (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / soul / poprock

Paloma Faith - Fall To Grace
Tři roky to trvalo, než Paloma Faith připravila pokračování svého debutu "Do You Want The Truth Or Something Beautiful?". Její druhá deska dostala název "Fall To Grace" a londýnská zpěvačka a skladatelka na ní spolupracovala s řadou autorů, mezi kterými nechybí jména jako Toby Gad, Eg White, Greg Wells, nebo Chris Braide, tedy s lidmi, kteří psali hudbu pro Adele, Pixie Lott, The Veronicas a další. Ovšem tím hlavním, kdo ovlivnil zvuk desky nejvíce, je producent Nellee Hooper, jehož práci jsme mohli slyšet především na albech Madonny, Björk, No Doubt i Gwen Stefani nebo na sólovce Andrey Corr. Reprezentantem alba je singl "Picking Up The Pieces", jehož videoklip nahrála Paloma Faith na své stránky.


Joe Bonamassa - Driving Towards Daylight (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues-rock

Joe Bonamassa - Driving Towards Daylight
Joe Bonamassa patří bezesporu k těm nejplodnějším muzikantům současnosti: na kontě má deset desek a teď posílá k posluchačům jedenáctou "Driving Towards The Daylight". Nahrávání probíhalo v The Village Recorder v Los Angeles a také ve studiu v Palms v Las Vegas. Nahrávka je podle popisů "vyváženým dílem, na kterém se hudebník vací ke kořenům - blues a rock'n'rollu". K výsledku, kterým je jedenáct nahrávek, jistě dopomohl také producent Kevin Shirley, jehož pomoc ve studiu si vyžádali také Aerosmith a Led Zeppelin. Jen tak pro zajímavost dodejme, že oba pánové spolu nyní pracovali posedmé během šesti let. Jestli se dílo povedlo, posuďte sami: v internetovém obchodě Amazon.com najdete ukázky všech písní.


Julia Stone - By The Horns (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / blues / alternativní pop

Julia Stone - By The Horns
Julia Stone donedávna tvořila polovinu v Austrálii velmi úspěšného dua Angus & Julia Stone, ovšem před dvěma lety se rozhodla, že to zkusí také sólově. Debut dostal název "The Memory Machine" a nyní na něj navazuje novinkou "By The Horns", během jejíhož natáčení se obklopila těmi nejpovolanějšími. O produkci desky se postaral Patrick Dillett, v jehož portfoliu nalezneme jména jako Mariah Carey, David Byrne, The National nebo They Might Be Giants . Písně nové desky Julia Stone napsala během delšího pobytu v Kalifornii, poté se přestěhovala do Francie, kde songy dostaly finální tvář. Album pohybující se na rozmezí folku, blues a alternativního popu, již nyní představují tři videoklipy na webu zpěvačky.


Dorota Nvotová - Just! (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativa

Dorota Nvotová - Just!
Dorota Nvotová si s novinkovou studiovkou "Just!" dala pořádně na čas. Uplynulé čtyři roky strávila totiž mimo jiné jako průvodkyně po Himálaji, jako manažerka dětského domova, a při tom stíhala psát texty a dávat dohromady hudební melodie. Vzhledem k uvedeným aktivitám nikoho jistě nepřekvapí, že se Dorota rozhodla nahrávat právě s nepálskými muzikanty, kterým vévodí šikovný kytarista Bishnu Gurung, známý rovněž z nepálské kapely The Edge. Tamější obyvatelé ho dokonce přirovnávají k Jimimu Hendrixovi. Zpěvačka a výhradní autorka všech písní také přiznala, že to byl právě on, kdo jí dal ten impuls nahrát novou desku.


Ivo Cicvárek a Lada Šimíčková - Hotel v tiché ulici (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: intimní folk

Ivo Cicvárek a Lada Šimíčková - Hotel v tiché ulici
Brněnský písničkář Ivo Cicvárek opatřuje textům Lady Šimíčkové již pátým rokem originální hudební oblek a nějaký čas už společně i vystupují. Nyní se konečně dostává i na společné album "Hotel v tiché ulici". Zatímco na koncertech své písničky prezentují vždy pouze jako duo, kde je Ladin hlas doprovázen nejen Ivovým klavírem či kytarou, ale také akordeonem a elektronikou, na albu je toto základní pojetí podpořeno hostující kapelou. Jejími členy jsou kytarista Vilém Spilka, kontrabasista Petr Pospíšil, saxofonista Jan Vašina, bubeník Martin Kleibl a také Luboš Malina s banjem a irskou flétnou. Kromě Ivo Cicvárka se zhudebnění tří textů ujal Slávek Janoušek a jeden šanson Ladě věnoval také bluesman Pepa Streichl. Pokud by vás zajímalo, jak "Hotel v tiché ulici zní", navštivte stránky vydavatelství Indies Scope, kde je celé k poslechu.


Marduk - Serpent Sermon (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: black metal

Marduk - Serpent Sermon
Tento týden se dočkají desky podle svého gusta také fanoušci black metalu. Švédská formace Marduk totiž vydává novinku "Serpent Sermon", která v jejím pořadníku hrdě nese číslo dvanáct. A čím fanoušky potěší? Klasickým zvukem kapely, díky kterému se Marduk již více než dvacet let drží na pomyslném vrcholu ve svém žánru. Pro důkaz v podobě kousku "Souls For Belial" navštivte profil kapely na Facebooku Milovníci tohoto drsnějšího žánrů si navíc budou moct desku pořídit nejen na klasickém CD nosiči, ale také na vinylu a v limitce s knihou a bonusovým kouskem "Coram Satanae".


One Direction - Up All Night - The Live Tour (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: teen pop

One Direction - Up All Night - The Live Tour
Britsko-irská pětice, která vzešla ze soutěže X Factor, dále dobývá svět. Nyní se dokonce mladíci vydali i do Spojených států, kde absolvují rozsáhlé turné. Do kontinentální Evropy se zatím nepodívali, a tak jejich fanoušci v tomto regionu jistě vezmou zavděk alespoň titulem "Up All Night - The Live Tour", který vychází jak na DVD, tak na Blu-ray. Naleznou na něm záznam koncertu z anglického Bournemouthu, kde kvintet koncertoval letos v lednu. Hlavní náplní vystoupení byly písničky z alba "Up All Night", k nimž se přidalo ještě pět coververzí. Vedle koncertu samotného pak One Direction dají fanouškům nahlédnout i za scénu. Vydáním tohoto titulu žije jejich kanál na YouTube.com.


XIII. století - Live In Berlin (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: gothic metal

XIII. století - Live In Berlin
Oblíbená tuzemská gothicmetalová formace XIII. století zahájila koncertní sezónu ve velkém stylu - vystoupením v berlínském klubu SO 36, jehož záznam se stal podkladem pro nové koncertní CD a DVD. Jen tak pro zajímavost dodejme, že ve stejném klubu vystupovali například David Bowie nebo Iggy Pop. Součástí balíčku je také hudební dokument a dva videoklipy. CD set oproti tomu přinese obrázkový booklet s fotografiemi kapely pořízenými právě v Berlíně. Kmotrem pro vydání je anglicky zpívající kapela Golden Apes.


Dále vychází:

Argema - Od A Do Z (EMI)
Bedřich Smetana - Má vlast. Zahájení Pražského jara 2011 Live (Supraphon)
Charles Dickens - Skvělé vyhlídky (Český rozhlas)
Ivan Moravec - Chopin - Nocturna, Komplet. (New York, Vídeň) (Supraphon)
Miro Jaroš - Best Of (EMI)
Různí - Snow White & The Huntsman / Sněhurka a lovec (soundtrack) (Universal)
Různí - Top20.Cz 2012-1/2Cd (Universal)
Šmoulové - Eurošmouliáda (EMI)
The Wanted - The Wanted (EP) (Universal)
Union - Union / Blue Room (Championship Records)
Václav Neckář - Dobrý časy (vinyl) (Supraphon)
Vintersorg - Orkan (Mystic Production)
Visací zámek - Atentát na kulturu (EMI)
Waldemar Matuška - Nebeskej Kovboj (Box set) (Supraphon)

NÁZORY
  • ty jo (chocobo, 28.05.2012 17:21) Reagovat

    To je, panečku, týden! Nevím, kterou skvělou novinku si vybrat dřív :)

  • miro jarose (jana, 29.05.2012 14:12) Reagovat

    Album Mira Jarose se jmenuje Vsetko najlepsie, ne Best of

  • Bída (mm, 31.05.2012 12:20) Reagovat

    Dneska je čtvrtek. Byl jsem v Bontonlandu. Nebyla tam ani nová Marina, Melody Gardot, ani Paloma Faith a ani Regina. Mohl by mě někdo vysvětlit, jak je to sakra možné?! A kde jinde si chcete CDčka koupit?! Teda pokud nechcete obejdnávat z venku a čekat další dva tydny?!

    • Re: Bída (žížalka, 31.05.2012 13:19) Reagovat

      zkus superstarshop.cz
      většinou to je max týden a mají tam i starší věci, co nejsou pro bontonland dost dobrý - teda jestli jsi z prahy, objednáš, prohlídneš, zaplatíš nebo necháš
      já si jdu zítra vyzvednout architects taky 22. týden (bontonland jsem ani nezkoušela, protože jim už prostě nevěřim)

      snad to neni reklama a nesmažou to, takže číst rychle :)

    • Re: Bída (Bontonland, 31.05.2012 13:43) Reagovat

      Melody Gardot v prodeji od 25.05., Marina od 22.05., Obojí skladem v Bontonland Megastore Praha a na eshopu.

      Regina Spektor – titul od Warner Music, teprve na cestě od dodavatele, bude příští týden.

      Paloma Faith – dodáno Sony Music dnes do centrálního skladu, v síti prodejen + na eshopu bude zítra.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Naživo: Blackmetalová legenda Marduk v Praze rozdrtila Futurum Music Bar (05.04.2024 17:20)
- Fotogalerie: Marduk v Praze: Ve Futurum Music Baru se rozpoutalo peklo (05.04.2024 13:21)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Blackmetalové legendy Marduk se vracejí do Prahy. Již příští čtvrtek zahrají ve Futuru (28.03.2024 15:39)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu (18.03.2024 19:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu