"Synthetica" Metric vyjde později, odměnou bude společný song s Lou Reedem

05.05.2012 15:18 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Metric
© cullenboysanonymous.com
Před pár měsíci jsme vás informovali o chystané desce Metric. Očekávaná nahrávka s titulem "Synthetica" vyjde nakonec namísto 11. června o týden později, tedy 18. Čekání se ale vyplatí - odměnou bude spolupráce s Lou Reedem.

Americký hudebník, který nedávno vlezl společně do studia také s Metallikou, z čehož vznikla kolekce "Lulu", se podílel na písni "The Wanderlust". Zapěl si doprovodný vokál. Emily Haines, zpěvačka Metric, se pak v rozhovoru pro magazín NME přiznala, že se s Reedem spřátelila, když jí zacitoval slova z písně "Gimme Sympathy". "Setkala jsem se s ním na 'tribute' večírku pro Neila Younga. Když mě představili, myslela jsem, že ani nebude vědět, kdo jsem. Pak ale prohodil pár slov právě z naší písničky. Byl to skvělý pocit. Ještě lepší ale bylo, když mě pozval do Austrálie na tuto show a zazpívali jsme si spolu pár kousků. Když jsem ho pak pozvala na nahrávání nové desky, okamžitě řekl jo!"

Osazenstvo kapely připravilo ve studiu celkem dvacet písní a z nich se na desce objeví jedenáct. "Nijak jsme se ale do ničeho nenutili. Po čase bylo jasné, které písně jsou nejsilnější. Finální výběr probíhal docela demokraticky - nejsme nijak namyšlení, takže jsme se dohodli jednoduše," uzavřela zpěvačka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY