"Kudykam" Hapky, Horáčka a Brzobohatého se brzy připomene novou deskou

20.10.2011 14:02 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Kudykam (Michal Horáček, Vojtěch Dyk, Michaela Hořejší)
© kudykam.net
Petr Hapka, Michal Horáček a Ondřej Brzobohatý uvedou 21. listopadu na trh nevšední projekt. Jejich poslední společné album "Tante cose da veder" totiž přinese stejnojmennou píseň z úspěšného lyrikálu "Kudykam" v osmi různých interpretacích. Svůj hlas této skladbě propůjčila početná společnost umělců, která se v této sestavě sešla poprvé a dost možná i naposledy. Těšit se můžete na výše zmíněného Petra Hapku, Karla Gotta, Jaromíra Nohavicu, Katarínu Knechtovou, Jiřího Suchého, Dana Bártu, Szidi Tobias a Anetu Langerovou.

"Toto album obsahuje jedinou píseň. Byl to můj nápad. Všechno ostatní je invence a práce Ondřeje Brzobohatého. Ten dal jediné písni jako autor instrumentací rozličné podoby, a tím i prostor výrazným osobnostem české i slovenské scény podat ji rozličným, osobitým způsobem," prozrazuje vznik nahrávky Michal Horáček. "Závěrečnou skladbu lyrikálu 'Kudykam' můžeme sledovat od prvního, pouze klavírem doprovázeného zpěvu (dá-li se to tak nazvat) skladatele Petra Hapky po různá interpretační uchopení osobností tak rozdílných, jako je například Katarína Knechtová, Dan Bárta nebo Jarek Nohavica. A tak spíše než 'tante cose da veder' (tolik věcí k vidění) jde o 'tante cose da sentir' (tolik věcí k slyšení). Odpověď na otázku 'Který interpretační názor je nejpřesvědčivější?' nenabízíme. Verdikt bude pouze váš," vzkazuje Michal Horáček posluchačům.

Jak se vám hudební pojetí bude líbit, budete moct zhodnotit sami i naživo. Koncertní turné 'Kudykama' začíná 26. listopadu. Po úvodu v Jihlavě se na představení může těšit publikum ze sedmi dalších měst - například v Hradci Králové, Olomouci či Liberci. Poslední zastávkou bude Praha v únoru příštího roku. Během koncertní verze se na pódiích vystřídá za doprovodu živého orchestru sedm sólistů. Michal Horáček se na každé show ujme průvodního slova. Vstupenky jsou k zakoupení od 390 Kč v síti Ticketpro.

Termíny plánovaných vystoupení:

26.11. - Jihlava, DKO
27.11. - Hradec Králové, KC Aldis
1.12. - České Budějovice, KC Art Igy
2.12. - Karlovy Vary, Thermal
7.12. - Olomouc, Kino Metropol
6.12. - Ostrava, KD
15.12. - Liberec, KD
16.12. - Teplice, Krušnohorské Divadlo


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY