Björk láká na "Crystalline", první singl z "Biophilie" vyjde do konce června

06.06.2011 12:53 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk
© Ohashi Jin
Pětačtyřicetiletá Islanďanka Björk Guðmundsdóttir vyzradila před pár dny několik dalších detailů ke své chystané sedmé studiové desce a intermediálnímu projektu "Biophilia" a dnes, tedy v pondělí 6. června, předhodila příznivcům i půlminutový kousek prvního nového singlu.

Minulý týden informoval guardian.co.uk, že nový počin Björk vyjde jako tradiční album s videoklipy (včetně jednoho klipu režírovaného slavným francouzským Michelem Gondrym) i jako "app album", tedy jako speciální balíček deseti aplikací pro iPad svázaných jednou "mateřskou" aplikací.

Na očekávané desce je údajně i fikaná aplikace k songu "Virus", ve které vir napadá skupiny buněk, je interaktivní hrou a posluchač se musí snažit zastavit virus, než zničí buňky. Je v tom však i jeden chyták - píseň skončí hned po zničení viru. Pokud budou chtít fanoušci slyšet celou skladbu, musejí prohrát.

V neděli 5. června v noci se rovněž objevil na oficiálním webu muzikantky i krátký teaser, ve kterém paní Björk jede autem a poslouchá jeden ze svých nových kousků. Dle Twitteru se píseň jmenuje "Crystalline" a k dostání bude už na konci června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY