James Harries má hotovo a vyráží na cesty

17.01.2011 12:18 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

James Harries - Growing Pains
© facebook interpreta
V současné době James Harries usilovně pracuje na hudbě k filmu "Lidice", k němuž jako doprovodná akce již vznikla skladba "15" inspirovaná osudy patnáctiletých z Lidic. Kromě toho taktéž stihl dokončit své čtvrté album "Growing Pains". To oficiálně vyjde v průběhu března, v Česku však bude k dispozici o měsíc dříve, a to díky distribuci brněnských Indies a na muzikantových koncertech.

Následovník čtyři roky staré "Days Like These" se natočil během jediného říjnového dne v The Plymouth Church Of Jazz & Justice (Oakland, Kalifornie), kde Harriese doprovodil baskytarista Jon Evans (ten mimo jiné hrál s Tori Amos, Tomem Waitsem nebo dvojicí Boz Scaggs & Linda Perry) a bubeník Joe Bagale (člen West Coast Jazz Mafia). "Growing Pains" produkoval Ben Yonas a na nahrávce hostuje i tamější gospelový sbor. Můžeme prý očekávat návrat k jeho hudebním kořenům a nezaměnitelnou atmosféru ze živého nahrávání.

James Harries představí "Growing Pains" na svém únorovém turné po Česku; níže naleznete zatím potvrzené zastávky. Finále této šňůry proběhne 9. března v pražském Paláci Akropolis, kde se CD také pokřtí a písničkáře doprovodí i jeho současná koncertní kapela. Tu fanoušci zastihnou i v Prachaticích, zbytek koncertů odehraje James sólo.

1.2. Zlín, Galerie 12ka
2.2. Valašské Meziříčí, M-klub
3.2. Kroměříž, Kulturní dům
5.2. Slavičín, A Club (+ Žamboši)
7.2. Olomouc, Jazz Club Tibet
8.2. Brno, Stará Pekárna
9.2. Uherský Brod, Dům kultury
10.2. Ostrava, Studio 1 Český rozhlas
11.2. Nový Jičín, Galerka
24.2. Plzeň, Zach's Pub
26.2. Česká Lípa, Progres
7.3. Prachatice, Městské divadlo
9.3. Praha, Palác Akropolis (křest CD)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY