shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 1. týden

Do nového roku s Kabátem a Barbrou Streisand

Vydáno: 12.01.2011 21:24 v sekci České hitparády - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Začátek roku v našich hitparádách nevypadá bůhvíjak slibně, ale toto období patří vždy k těm méně zajímavějším v oblasti hudebního průmyslu. Desky a singly, které by mohly zamíchat žebříčky, se teprve chystají, a tak snad nikoho nepřekvapí, že první místa zabírají ta samá jména jako v minulých týdnech.

Duck Sauce - Barbra Streisand
© facebook interpreta
RÁDIA - Vážení a pozorní čtenáři mých komentářů českých hudebních žebříčků, dovolte mi, abych vás přivítal v novém roce a podělil se s vámi o výsledky první novoroční hitparády. Začneme klasicky tím, že se podíváme na to, co se uplynulý týden hrálo nejvíc v našich rádiích. Úplně nejvíc se hrála skladba, která nese jméno herečky, kterou si možná budete pamatovat z oblíbeného animovaného seriálu "South Park", kde se objevila ve své přijatelnější podobě pod názvem Mecha-Streisand. Ano, jde opravdu o "Barbru Streisand" a vězte, že kromě jména nemá singl od Duck Sauce s herečkou nic společného. Velile a její "Helele" ve spolupráci se Safri Duo bylo minulý týden první (opět, a já nebyl výjimečně u toho... za což se omlouvám) a tento týden je druhé. Black Eyed Peas kdysi hráli hip-hop, ale moc jim to nevydělávalo, a tak šli do sebe a spočítali si, že když třeba natočí skladbu, ve které použijí motiv z filmu "Dirty Dancing", bude to hit. Jako důkaz toho, že počítat opravdu umějí, berte umístění skladby "Time (The Dirty Bit)" na třetím místě v ČR. Čtvrtá je momentálně těhotná Pink. Její předposlední singl se jmenuje "Raise Your Glass" (posledním singlem na nějakou dobu bude "Fuckin' Perfect" a těžko říct, zda se dostane i do našich rádií). No, a ať uzavřeme nejlepší pětku, tak na pátém místě je B.o.B. a jeho "Airplanes".

Než přejdeme k novinkám, tak bych se (jak už je tak mým zvykem) rád zastavil u českých interpretů. Od minulého týdne máme totiž v TOP 10 po delší době českého zástupce. Je jím nový objev Debbi (možná znáte z Česko Slovenské SuperStar, možná znáte z reklamy na Metaxu, možná znáte z TV... no, a teď už i z rádia), které se mimořádně daří se skladbou "Touch The Sun". Minulý týden byla v žebříčku sedmá, tento týden je osmá. Snad bude stoupat nahoru, protože by bylo fajn mít zase v rádiích českou jedničku (naposled se to povedlo Xindlovi s "Houskou", ale to bylo před více než dvaceti týdny).

Novinky. Tou nejúspěšnější je "Suzy", kterou má na starosti francouzský DJ Laurent Wolf a zpěvák Mod Martin. Skladba je v hitparádě padesátá. Na padesátce devítce je nový singl kanadské rockerky Avril Lavigne "What The Hell". Singl je jednak připomenutím, že Avril ještě neumřela, jednak první ukázkou z nové desky "Goodbye Lullaby". Alex Kassel a jeho "Chasing The Dream" (mimochodem tucárna, která propásla svou dobu) je na místě šedesátém pátém. Poslední novinka tento týden je na místě šedesátém sedmém, jmenuje se "Mr. Saxobeat" a pochází od Alexandry Stan.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Duck Sauce - Barbra Streisand
  2. ▼ Velile feat. Safri Duo - Helele
  3. Black Eyed Peas - Time (The Dirty Bit)
  4. Pink - Raise Your Glass
  5. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes
  6. Shakira feat Dizzee Rascal - Loca
  7. ▲ Mohombi - Bumpy Ride
  8. Debbi - Touch The Sun
  9. Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written In The Stars
  10. Rihanna - Only Girl (In The World)

Top 100 RÁDIO 1/2011 - novinky:
50. Laurent Wolf feat. Mod Martin - Suzy
59. Avril Lavigne - What The Hell
65. Alex Kassel - Chasing The Dream
77. Alexandra Stan - Mr. Saxobeat


Laurent Wolf feat. Mod Martin - Suzy

Kabát - Banditi Di Praga
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V prodejní hitparádě se už pár týdnů nic neděje. Kabáti jsou již pátý týden po sobě první a nevypadá to, že by je měl v nejbližší době někdo ohrozit. Druzí jsou teplákonosiči Nightwork, kteří se taky už nějaký ten pátek drží na prvních příčkách. A to samé se dá říct i o dalších položkách v TOP 10 (a nejen v ní). Překvapivý je snad jen pokles Lucie Bílé a jejích "Bílých Vánoc" na sedmé místo (ale zas už je po Vánocích, že jo).

Přestože mnoho velkých novinek momentálně nevychází, o čerstvé věci padesátka chudá není. Na dvacátém sedmém místě je nová, třídisková studiovka kytaristy Michala Pavlíčka "Srdeční záležitosti". Na třicítce je klasická deska kapely Brontosauři "Na kameni kámen". Nové album Elvise Presleyho "Viva Elvis (The Album)" je třicáté čtvrté. Slavný DJ David Guetta je s albem "One More Love" čtyřicátý (jen tak mimochodem, jde o rozšířenou edici alba "One Love"). No a úplně poslední novinkou je nahrávka od Hudby Praha "De Generace" na místě čtyřicátém devátém. Na počtenou za týden!

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Banditi Di Praga
  2. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  3. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  4. Hapka/Horáček - Benefice černých koní (Best of 1987-2010)
  5. Dan Landa - Tacho
  6. Michael Jackson - Michael
  7. Lucie Bílá - Bílé Vánoce
  8. Xindl X - Praxe relativity
  9. Richard Müller - Už
  10. Shakira - Sun Comes Out / Sale El Sol

TOP 50 Prodejní 1/2011 - novinky:
27. Michal Pavlíček - Srdeční záležitosti
30. Brontosauři - Na kameni kámen
34. Elvis Presley - Viva Elvis (The Album)
40. David Guetta - One More Love
49. Hudba Praha - De Generace


Elvis Presley - Suspicious Minds

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 1. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Zoufalost (Anya, 12.01.2011 22:20) Reagovat

    opravdu není nic zoufalejšího, než pročítat českou top 10. Až se stydím za to, jakej shit tu lidi poslouchají

    • Re: Zoufalost (pistalka, 12.01.2011 23:46) Reagovat

      Souhlas. Kdyby to aspoň nebylo týden co týden stejné :)
      Ale aspoň ta deska od Hegerové je fajn a to teda dost.

    • Re: Zoufalost (Petr, 13.01.2011 18:33) Reagovat

      A co posloucháš ty, jsi češka a pohrdáš českou muzikou,také si poslechnu cizí, proč ale odepisovat naší tuzemskou tvorbu,nemáme se za co stydět i když to není úplná tvorba jak v zahraničí!
      Nic ve zlém, musel jsem to napsat! Měj se

      • Re: Zoufalost (Anya, 20.01.2011 12:56) Reagovat

        No jo jenže, když se na tu hitparádu podíváš, tak tam ve skutečnosti vévodí shity jako jsou Black Eyed Peas se svojí zdegenerovanou písničkou, která je v originále, tak milá. Kolik tam toho z té české tvorby je (myslím v singlovém žebříčku) samé tuctové popové/dance hity. V prodeji alb je to trochu jiný, tam ta česká převažuje, ale to jen proto, že teď byly Vánoce a tak se všichni rozhodli koupit si Lucku, která nevydala poslouchatelnou a hlavně NOVOU písničku ani nepamatuju. Hlas má, to tu má spousta lidí, ale popová scéna (a to nemyslím kapely, které si tvoří hudbu sami) tu stojí za absolutní nic. Možná tak kromě Ewy Farné.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami
Rozhovory: Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami Oblíbená slovenská formace Polemic vydala v poslední únorový den desku "11SKA", kterou shrnula písně vydané za poslední dekádu. Nejen tom, jak vznikala, jsme si povídali s Peterem Opetem - trumpetistou, zpěvákem, autorem hudby a textů,... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)
- Naživo: Hrady CZ na Točníku ovládli Kabát, Mirai, Kryštof a velmi teplé počasí (18.07.2023 18:27)
- Hudební festival Hrady CZ se tento pátek a sobotu představí na dvou pódiích na Kunětické hoře s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (18.07.2023 14:56)
- Naživo: Mötley Crüe a Def Leppard přivezli do Letňan lesk a špínu osmdesátek (03.06.2023 13:04)
- Fotogalerie: Rocková exploze v Letňanech zachycená objektivem fotoaparátu (03.06.2023 09:33)
- V pátek Letňany obsadí Def Leppard, Mötley Crüe a Kabát (29.05.2023 11:18)
- Festival Hrady CZ oznamuje kompletní program ve velkém stylu, na dvou pódiích zahrají Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name či Tomáš Klus (24.05.2023 14:46)
- Symfonická Lucie startuje v top desítce českého albového žebříčku, vede Viktor Sheen (05.01.2023 16:08)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Taylor Swift Dua Lipa Imagine Dragons Beyoncé Mirai Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher 2H+ Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu