Willie Nelson byl opět zatčen

30.11.2010 08:56 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Willie Nelson
© last.fm
Americká country legenda, herec, básník a muzikant Willie Nelson byl v pátek 26. listopadu zatčen během zastávky v Sierra Blanca (Texas). Policie údajně při prohledávání jeho tourbusu našla 6 uncí (zhruba 170 gramů) marihuany a Nelson vzal zodpovědnost za ni na sebe.

Muzikant cestoval z Kalifornie do Austinu, jeho autobus byl hlídkou zastaven asi v 9 hodin ráno. Po incidentu byl odvezen do krajského vězení Hudspeth, odkud byl propuštěn na kauci 2 500 dolarů (zhrua 45 000 korun). Po propuštění pokračoval se svými naplánovanými výstupy. Dosud však není známé, kdy bude předvolán k soudu. Zahraniční zprávy spekulují, že pokud bude zpěvák shledán vinným, může být odsouzen na dobu mezi šesti měsíci a dvěma lety.

Nelson má za sebou již několik přestupků týkajících se marihuany, ale i jiných drog. V roce 2006 bylo v jeho autobuse nalezeno kolem libry (půl kila) marihuany a halucinogenních hub. V lednu tohoto roku bylo šest členů jeho kapely a posádky zatčeno v Severní Karolíně za pašování lihovin a držení marihuany.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY