Einstürzende Neubauten počtvrté rekapitulují a vracejí se do Prahy

10.10.2010 10:07 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Einstürzende Neubauten - Strategies Against Architecture IV (2002 - 2010)
© facebook interpreta
Výroční listopadový dvojkoncert Einstürzende Neubauten v Praze se pomalu blíží. Uskuteční se 11. a 12. listopadu a kapela na něm představí během prvního večera reprezentativní výběr své tvorby. Druhý večer bude ve znamení specialitek. Program zahájí čtyřicetiminutový blok Neubautenů, kteří zahrají výběr skladeb, které již velmi dlouho živě nehráli, nebo je dříve nehráli vůbec. Následovat budou sólová vystoupení Blixy Bargelda "Rede/Speech" a Alexandera Hackeho "Hitman's Heel". Program doplní devadesátiminutový dokument o kapele, který bude po celou dobu akce promítán v malém sále Divadla Archa.

Ještě před tím, 8. listopadu, však tato německá industriální legenda připravila čtvrtý díl mapující její činnost v letech 2002-2010 nazvaný tradičně "Strategies Against Architecture IV.". Jak už bývá u ENek zvykem, do svých bestofek nezařazují pouze standardní verze písní z řadových alb, ale snaží se soubor okořenit o singlové nebo jakkoliv jinak zajímavé podoby svých písní. Protentokrát se na dvojalbu setkáme mimo jiné i se skladbami ze supporterských alb (tedy desek, které se nedostaly do běžné distribuce, protože byly určené pro nejskalnější fandy kapely) nebo s ochutnávkou z osmidílné experimentální série "Musterhaus".

Na prvním albu najdete následující skladby: Perpetuum Mobile (single version), Selbstportrait mit Kater (full version), Ein Leichtes Leises Säulsen, Youme & Meyou, Dead Friends (around the corner), Insomnia, Party in Meck-Pomm, X, Floorpiece / Grundstück, Good Morning Everybody, Waiting For The Call, Wo Sind Meine Schuhe?, GS1 & GS2, Palast der Republik. Druhá deska pak přinese tyto kousky: Sendezeichen Phase 3, Tagelang Weiss, Wenn Dann, Jeder Satz Mit Ihr Hallt Nach, 5. Susej, Magyar Energia, Birth Lunch Death,Weil Weil Weil (Freie Radikale in ...), Unvollständigkeit, Let's Do It A Dada, Bertolt Brecht und der Weltempfängter, Musterhaus - Ausstellung: I. Anarchitektur II. Et Cetera III. Weingeister IV. Tohu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY