Katy Perry a Eminem zůstávají v USA první

09.07.2010 00:37 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Na prvních příčkách singlového ani albového amerického žebříčku se nic nemění, mezi písničkami vede pátým týdnem Katy Perry s "California Gurls", mezi deskami neotřesitelně v druhém týdnu úřadoval Eminem s "Recovery". Nejvyšší singlovou novinku si připsal Kanye West, v deskách to byl The-Dream a 3OH!3.
Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
© facebook interpreta
SINGLY - Katy Perry a Snoop Dogg nám hitparádu vedou už pátým týdnem a další čtyři místa se od minula vůbec nezměnila, předchozí stříbrný debut Eminema a Rihanny tak zůstává druhý. Stále vede v downloadech, v rádiích si polepšil z 34. na 15. místo, s příchodem videoklipu (neznámo kdy) se nám šance na první příčku zvýší. Na desítku se vrátilo také "Not Afraid", čímž Eminem dosáhl poprvé stavu, kdy má v první desítce dva singly. Vypadla naopak Ke$ha s "Your Love Is My Drug" a také Lady Gaga s "Alejandrem". Dle mého názoru byl mimoňský klip na vyloženě letní song krokem vedle a nejvýše pátá příčka se v tomto případě dá ještě brát za úspěch.

Opět o jedno místečko si polepšil Mike Posner, na sedmičku ze čtrnáctky vystoupal Taio Cruz s "Dynamite", po "Break Your Heart", které jeden týden i vedlo a nyní je stále na čtrnáctce, se tak jedná o jeho druhý singl v Top 10. Další úspěšný týden zažil i Justin Bieber, který po osmi týdnech vystoupal se "Somebody To Love" až na patnáctku. "Never Say Never" z "Karate Kida" je naopak ve čtvrtém týdnu na pokraji vyřazení.

Nejvyšší novinku si připsal Kanye West, singl "Power" prezentoval naživo při BET Awards. Na 65. místě startuje Flo Rida s Davidem Guettou a jejich taneční popík "Club Can't Handle Me". Více informací o obou novinkách rapperů naleznete v červnovém Měsíci v hip hopu. Šedesáté třetí místo je vstupenkou do světla reflektorů pro neznámou (~ nemá článek na Wiki) Christinu Perri. Její písnička "Jar Of Hearts" se objevila v pořadu "So You Think You Can Dance" a hned z toho bylo padesát tisíc stažení. Novinky uzavírají v posledních dvou desítkách debutující Lil Jon + LMFAO s "Outta Your Mind", Chris Brown a Tyga s "Deuces" ze společného mixtapu "Fan Of A Fan", který shodou okolností sampluje Rihannino "Te Amo", We The Kings s "We'll Be A Dream", Josh Turner s "All Over Me", Enrique Iglesias s "Cuando Me Enamoro" a 3OH!3 s "I Can Do Anything".

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. Usher feat. will.i.am - OMG
  4. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  5. Travis McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
  6. Mike Posner - Cooler Than Me
  7. Taio Cruz - Dynamite
  8. Drake - Find Your Love
  9. Jason Derülo - Ridin' Solo
  10. Eminem - Not Afraid

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Otázkou týdne nebylo, kdo vystřídá Eminema na trůně, nýbrž pouze jak moc spadnou jeho prodeje v druhém týdnu. Nakonec to bylo o 58 %, k předchozím 741 tisícům si tak "Recovery" připsalo dalších 313. Za dva týdny tak dosáhlo platiny. Drake přidal dalších 105 tisíc a zůstala mu dvojka. Na trojku se nám díky premiéře filmu dostal soundtrack z "The Twilight Saga: Eclipse", který minule byl až desátý. Na dvacítce pak debutuje hudební kompozice filmu, kterou složil Howard Shore.

Nejvyšší novinkou je třetí album The-Dreama "Love King" na čtyřce. Prodalo se ho 58 tisíc kusů, což je asi třetinový počet oproti předchozímu "Love vs. Money". Debut se mimo jiné jmenoval "Love Hate" a následující album se bude jmenovat "Love Affair". Slavit můžou 3OH!3, jejich třetí deska "Streets Of Gold" zaznamenala čtyřicet tisíc prodaných kusů a patří jim sedmička, oproti předchozí desce "Want", první pod majorem, která debutovala čtyřiačtyřicátá, to je velké zlepšení. Klukům rozhodně prospěly spolupráce s Katy Perry a Ke$hou.

V Top 10 se stále dobře vedlo "Now! 34", polepšil si Justin Bieber, vrátili se do ní Lady Antebellum, minulí debutanti Miley Cyrus, Ozzy Osbourne a The Roots padali dolů. Novinky z nižších míst padaly v druhém týdnu až do druhé stovky, viz Macy Gray, Danzig nebo Sia. Co se týče novinek toho týdne, dalšími v pořadí byli Scissor Sisters, kteří v jím zaslíbenější Británii skončili druzí, doma v USA patří desce "Night Work" až osmnáctka. Osmadvacátá příčka, nejlepší v kariéře, připadla r'n'b zpěvákovi Dwelemu za čtvrtou desku "W.ants W.orld W.omen". Dwele jinak hostuje na zmiňovaném "Power" Kanye Westa.

Dále tu máme jazzového Kennyho G (33 - "Heart And Soul"), australské metalcoristy Parkway Drive (39 - "Deep Blue"), záznam bohoslužby v Hillsong Church (40 - "A Beautiful Exchange: Live", fakt nekecám), kanadské indie rockery Wolf Parade (48 - "Expo 86"), kompilaci písní rockera Teda Nugenta (61 - "Happy Defiance Day Everyday"), hardcoristy Emarosa (69 - "Emarosa"), křesťanský metalcore Haste The Day (74 - "Attack Of The Wolf King") a novinky v první stovce uzavírají Papa Roach na osmdesát trojce s výběrovkou "To Be Loved: The Best Of Papa Roach".

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. Drake - Thank You Later
  3. ▲ Různí: Twilight Saga: Eclipse (OST)
  4.  N The-Dream - Love King
  5. ▬ Různí - Now That's What I Call Music! 34
  6. Justin Bieber - My World 2.0
  7.  N 3OH!3 - Streets Of Gold
  8. Jack Johnson - To The Sea
  9. Miley Cyrus - Can't Be Tamed
  10. Lady Antebellum - Need You Now

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY