shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 13. května

Eminem první z ničeho nic

Vydáno: 13.05.2010 17:32 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Eminemově písni "Not Afraid" z očekávaného alba "Recovery" se podařilo první měřený týden hned vyhrát singlový žebříček, což se zatím v celé více než pět dekád dlouhé historii Billboardu stalo jen patnáctkrát. Nyní už tedy šestnáctkrát. V albech dominovali Godsmack.

Eminem - Not Afraid
© facebook interpreta
SINGLY - V polovině dubna jsme informovali, že Eminem přejmenoval svou připravovanou desku z "Relapse 2" na "Recovery", na konci měsíce se pak dostala ven skladba "Afraid". Ani mi nepřišla tak zajímavá, abych o ní napsal do Měsíce v hip hopu, při pohledu na nový americký žebříček jsem tak docela zkoprněl. Při svém debutovém týdnu jako singl hned brala #1 spot. To se zatím stalo v historii žebříčku jen patnáctkrát, naposledy se to povedlo Britney Spears na podzim minulého roku s "3". Pro Eminema to znamená třetí číslo jedna po "Lose Yourself" a "Crack A Bottle". Téměř čtyři sta tisíc downloadů je také nejlepší číslo tohoto roku. Producentem tracku je mimochodem Boi-1da, který stojí třeba za Drakeovými hity "Best I Ever Had", "Forever" a "Over". Album vychází předposlední červnový týden.

O místo níže putovali Usher a B.o.B, Rihanna z trojky spadla až na šestku, na čtyřce se totiž udržel Taio Cruz a na pětku už vyletěli B.o.Bho "Airplanes". Na osmičce zůstala Ke$ha, která se nově objevuje i na devítce, vysoká novinka "My First Kiss" patří kapele 3OH!3. Vrátila jim tak featuring z její "Blah Blah Blah". Do Top 10 už se nevlezli Jason Derülo, Jay-Z, těsně na její hranici už čeká "Alejandro" Lady GaGa, který tak už překonal "Telephone".

Na šestnáctce máme novinku ze seriálu Glee, jak jinak, tentokráte "Total Eclipse Of The Heart". Doufám, že víte, kdo to zpívá v originále! Není to jediný debut Glee, hlouběji v žebříčku jsou ještě "Run Joey Run", "Ice Ice Baby", "Physical" a "U Can't Touch This". Další novinky pak najdeme ve čtvrté desítce, začínají tam dva rappeři, Drake s "Find Your Love" a Young Jeezy a Plies s "Lose My Mind".

    Top 10 - singly:
  1.  N Eminem - Not Afraid
  2. Usher feat. will.i.am - OMG
  3. B.o.B feat. Bruno Mars - Nothing' On You
  4. Taio Cruz feat. Ludacris - Break Your Heart
  5. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  6. Rihanna - Rude Boy
  7. Train - Hey, Soul Sister
  8. Ke$ha - Your Love Is My Drug
  9.  N 3OH!3 feat. Ke$ha - My First Kiss
  10. Lady Antebellum - Need You Now

Godsmack - The Oracle
© facebook interpreta
DESKY - V deskách jsme byli ušetření překvapení, "The Oracle" rockových Godsmack zvítězilo se 117 tisíci prodanými kusy a je to jejich třetí album v řadě na vrcholu, i když předchozích "Faceless" a "IV" se za první týden prodalo circa dvakrát tolik. Na dvojce jsou neúnavní Lady Antebellum, kteří opět zaznamenali nárůst tržeb, do čehož asi promluvil Den matek. Kdo na stříbru čekal B.o.Bho, ten musí být zklamán, poprvé tento rok totiž předchozí číslo jedna vypadlo druhý týden z první desítky, "The Adventures Of Bobby Ray" je až dvanácté. Může za to smršť novinek.

Na trojce je jakási křesťanská rocková skupina MercyMe s albem "The Generous Mr. Lovewell", za nimi písničkáři Carole King a James Taylor s živákem "Live At The Troubadour". Na šestce je šesté album metalových Deftones "Diamond Eyes" (půjdete 24. června v Praze na ně nebo Serje Tankaina?), na sedmičce jsou Court Yard Hounds s eponymním debutem, jedná se o dvě zpěvačky z momentálně nefungujících Dixie Chicks. Konečně poslední novinkou v Top 10 je Toni Braxton, album "Pulse" skončilo deváté.

Na třináctce a čtrnáctce máme dva zástupce hip hopu a r'n'b, páté album Triny "Amazin'" a osmé album Bone Thugs-N-Harmony "Uni5: The World's Enemy". O obou projektech jsme psali v předchozích Měsících v hip hopu. Aby těch novinek seřazených za sebe nebylo málo, na sedmnáctce je Zac Brown Band s lajfkem s fajným názvem "Pass The Jar: Zac Brown Band And Friends Live From The Fabulous Fox Theatre In Atlanta" a na osmnáctce kanadští indierockeři The New Pornographers a jejich pátá deska "Together". Na další debuty menší důležitosti se můžete podívat v celém žebříčku na odkaze dole. Příští týden jinak bude zajímavý tím, že nevyjde žádná bomba, takže Lady Antebellum budou po pauze zase první.

    Top 10 - alba:
  1.  N Godsmack - The Oracle
  2. Lady Antebellum - Need You Now
  3.  N MercyMe - The Generous Mr. Lovewell
  4.  N Carole King & James Taylor - Live At The Troubadour
  5. Justin Bieber - My World 2.0
  6.  N Deftones - Diamond Eyes
  7.  N Court Yard Hounds - Court Yard Hounds
  8. AC/DC - Iron Man 2 (OST)
  9.  N Toni Braxton - Pulse
  10. Usher - Raymond v. Raymond

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Godsmack (Vedros, 13.05.2010 18:19) Reagovat

    Jsem rád, že se to této partičce opět povedlo, album je skvělé.

  • To snad ne (Magadi, 13.05.2010 22:09) Reagovat

    Samozřejmě,že tisíc lidí,tisíc chutí a každý posluchač cení něco jiného ale věta "Ani mi nepřišla tak zajímavá abych o ní napsal do Měsíce v hip hopu" napsaná k této písni vypadá že snad není myšlená vážně. Zaprvé je Eminem multižánrová (nebo spíše tedy hudební ikona) ikona ať chcete nebo ne a na každou jeho píseň se čeká s velkými očekáváními a za druhé touhle písní překonal většinu nebo možná i všechny své předchozí počínaje od alba Relapse. Napsat o téhle písni že není ani tak zajímavá aby se o ní někde vůbec autor zmiňoval mi příjde jako pozitivní výsledek testu hluchosti.

    • Re: To snad ne (Doupik, 14.05.2010 00:55) Reagovat

      (autor článku) Nechci zatěžovat čtenáři mými pochody, takže jsem to napsal ve zkratce, pro mě ta skladba rozhodně nezajímavá není. Celý důvod: 1. Chtěl jsem napsat do MVHH novinku o Recovery 2. Info ale vyšlo jako sólo novinka 3. Vyšlo "Not Afraid", velmi se mi líbilo, napsal jsem do něj odstaveček v rozepsaném MVHH 4. Nakonec jsem jen do MVHH dal odkaz na původní sólo novinku a odstaveček smazal a článek o něm bude až květnu, kdy určitě bude už více zajímavých informací a né jen rychlo info.

      Takže tady to moje vyjádření spíš znamená, že se mi novinka o ní nehodila, né, že by nebyla zajímavá pro mě. "Not Afraid" je lepší než cokoliv z "Relapse" kromě "Crack A Bottle" podle mě.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Podívejte se na Usherovu show v přestávce letošního Super Bowlu (12.02.2024 18:11)
- Usher: "Moje vystoupení na Super Bowlu bude poctou černé hudbě" (06.02.2024 17:28)
- Recenze: Godsmack se loučí skvělým rockovým albem "Lighting Up The Sky" (02.03.2023 08:00)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Eminem řekl ne osmi milionům dolarů za vystoupení na fotbalovém šampionátu v Kataru (10.01.2023 18:09)
- Video: Godsmack ve videoklipu k písni "Surrender" zvou do zákulisí koncertu (23.11.2022 10:47)
- Godsmack se v únoru rozloučí s fanoušky poslední deskou "Lighting Up The Sky" (16.11.2022 14:05)
- Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton (07.11.2022 12:52)
- Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly (10.08.2022 11:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu