Videotermix: Lukáš Rychtařík z Championship Music

27.03.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Šéf Championship Music Lukáš Rychtařík nám samozřejmě pochválil výtečný klip "Heaven Can Wait" od Charlotte Gainsbourg a rovněž i starší věc od Morcheeby. Příliš si pak nebyl jistý u Prohrály v kartách, které pokáral. Za sebe potom doporučil "Two Weeks" od Grizzly Bear.
Lukáš Rychtařík má pod sebou agenturu Championship Music, pod kterou spadá i dříve založený Championship Records. Je manažerem Xindla X a do jeho agenturní stáje patří například Atari Terror, The Prostitutes nebo Charlie Straight. Stojí i v čele produkce edice Filmy patří lidu, ta v Levných knihách z recese prodává staré komunistické snímky z padesátých let.

KLIP NOVINKA

Charlotte Gainsbourg - Heaven Can Wait (2009)

Charlotte Gainsbourg - IRM
"Heaven Can Wait" patří k tomu nejlepšímu, co se v loňském roce na poli hudebních klipů urodilo. Stihli to sice na poslední chvíli, ale to nevadí. Schéma propracované do nejmenších detailů, nádherně nasnímáno, správně ujetý "příběh" a do toho povedená píseň Charlotte Gainsbourg. Napsal ji pro ni Beck, jenž jí rovněž pomáhal s celým posledním řadovým albem "IRM".

Jak to vidí Lukáš...

Tohle mně dostalo hned napoprvé! Krásný obrazově a to, co se tam děje?! (smích) Díval jsem se několikrát za sebou a pokaždý tam objevuju věci, který jsem předtím neviděl. Atmosférou mi to připomíná filmy M. Night Shyamalana, konkrétně film s českým názvem "Žena ve vodě". Je to ujetý a to mě baví. Spousta bizarností se super kamerou, vtipem a nápadama.


KLIP STAŘENKA

Morcheeba - World Looking In (2000)

Morcheeba
Píseň "World Looking In" pochází z alba "Fragments Of Freedom", které přineslo pro Morcheebu masový úspěch především díky megahitu "Rome Wasn't Built In A Day". Avšak rovněž popová "World Looking In" má filmový doprovod hezčí a propracovanější. Díky vynikajícímu střihu se z něj stala věc přímo skvělá. Ostatně střih je to, co české kapely u videoklipů často podceňují.

Jak to vidí Lukáš...

Videoklip je povedenej, má to pěknej střih. Tak typickej době, kdy to vzniklo. Morcheeba, roboti a BMW S2000 v hlavní roli je dobrej mix, kterej u mě funguje. Taková rodinka na tripu… Ale musím říct, že to není klip, který bych si chtěl pustit víckrát za sebou, a to mi přijde u videa to, o co by mělo jít.


KLIP CZ/SK

Prohrála v kartách - Dva a půlměsíc (2009)

Prohrála v kartách
Album "KanibaLOVE" vyšlo v první fázi jako příloha časopisu Reflex. To byl zřejmě i spouštěcí moment pro obsazení do nového klipu. Prohrála v kartách si pro něj totiž vybrala zřejmě nejznámější tvář časopisu - Jiřího X. Doležala. Kromě něj u intimní večeře sedí i jeho čerstvá manželka Alex Doležalová Hrouzková. Kromě obědvání (večeření?) v prostředí vstupní haly metra jsou součástí i záběry nechápavých cestujících, jež se dají rozdělit do dvou kategorií. Na ty, kteří se nad scénou zasmějí, případně vyfotí mobilem, a na všeználky a všudybyly, které nic nepřekvapí a je to pro ně nudná normálka.

Jak to vidí Lukáš...

Já fakt nevím, ale tomuhle videu nerozumím. Hledám v tom nějakej smysl, děj nebo vývoj, a nevidím to tam. Klasická kombinace "nečeho" a jakože live hraní kapely. Dobře, to se dělá, ale mně tady ty věci jdou fakt proti sobě. Ty dva lidi, co mají tu fajnovou večeři (oběd, nebo cokoliv, co to je) v metru, hrajou jakou roli? Druhá věc je nízkej, de facto nulovej rozpočet českejch videoklipů a pak to vlastně ani není hezký na pohled.


Lukáš Rychtařík doporučuje...

Grizzly Bear - Two Weeks (2009)
Sledovat tohle video je velká zábava. Od začátku je jasný, že to bude "divný" a pomalu se to rozjíždí .Ty kluci vypadaj, jak z nějakýho obalu od čokolády z padesátých let minulýho století. Mají rozjetý velký oči, našpulený pusy, velký mastný tváře a seděj v kostele! O co tady jde? Baví mně ty, na víc okýnek nasnímaný, pohyby očí a puštěný pomaleji a pak to finále. Mám rád béčkový filmy z osmdesátých let a tohle je přímej odkaz na Scanners, ale pravda, kdo si to dneska pamatuje?

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY