Hlasování do ankety Český slavík 2009 bylo zahájeno

23.09.2009 15:18 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Český slavík
© ceskyslavik.cz
Od 23. září až do 22. listopadu můžete opět hlasovat pro své hudební oblíbence v anketě Český slavík 2009. Výsledky budou vyhlášeny 28. listopadu během slavnostního večera ve Státní opeře v Praze, který bude živě přenášet stejně jako v minulých letech televize Nova. Jméno moderátora večera bude zveřejněno v nejbližších dnech.

Udělit hlas svým oblíbencům můžete prostřednictvím internetového hlasování, sms zprávy nebo také přímo v sídle pořádající agentury. Podrobnější informace o možnostech hlasování najdete zde. Vyhlášeny jsou jako tradičně kategorie Zpěvák roku, Zpěvačka roku, Skupina roku (plus Skokan roku v každé z těchto kategorií), Objev roku, Absolutní slavík a loňská novinka Slavíci bez hranic, v níž můžete hlasovat také pro některé slovenské interprety.

Letošní ročník je již čtyřiačtyřicátým. Poprvé se anketa konala v roce 1962, tehdy se ještě pod názvem Zlatý slavík hlasovalo pro nejoblíbenější písničku a interpreta. V pěvecké kategorii tehdy zvítězil nedávno zesnulý Waldemar Matuška, mezi písněmi pak "Láska nebeská" od autorského dua Suchý / Šlitr.

Postupem času nabírala anketa na popularitě, stále častěji se také objevovalo jméno Karla Gotta, který si v historii ankety odnesl dosud nejvíce cen. Nepočítáme-li přestávku mezi lety 1991 a 1996, kdy byl Slavík označován jako přežitek dřívějšího režimu, je anketa trvalou součástí každoročního hudebního bilancování.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY