shop.musicserver.cz
Nové desky pro 11. týden

Nové desky pro 11. týden

Vydáno: 15.03.2009 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pop, pop a pop - hlavně ten bude válcovat novinkové stojany hudebních obchodů. S deskou věnovanou zesnulé matce to bude Ronan Keating, živě k tomu zahrají MIG 21 a tancovat budou jak zpěvačka Septmeber, tak holky z The Saturdays. Proti se postaví něco metalistů, frontman Southpaw a především Peter Doherty.

Pokud se v pondělí 16. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Ronan Keating - Songs For My Mother (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / folk

Ronan Keating - Songs For My Mother
Přestože je reunion Boyzone v plném proudu a pětice právě zkouší na jarní britské turné, Ronan Keating si našel čas nejen na výšlap na Kilimandžáro, ale také na nahrání nové sólové desky. Jak je patrné z názvu, "Song For My Mother" je určitou poctu Keatingově matce, která před deseti lety zemřela na rakovinu prsu. Zpěvák se dva dny před Vánoci zavřel s kapelou do studia a tam akusticky nahrál povětšinou známé folkové písničky od takových autorů, jako jsou Bob Dylan, Don McLean, Joni Mitchel, Joshua Kadison, tradicionály "Wild Mountain Thyme" a "Carrickfergus" či třeba Elvisovu "Suspicious Mind". Jedinou původní písničkou je nová, folkovější verze singlu "This Is Your Song". Několik málo ukázek nahrál Keating na své oficiální stránky.


Peter Doherty - Grace/Watelands (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Pete Doherty - Grace/Wastelands
Sólová deska britského zpěváka a frontmana The Babyshambles Petea Dohertyho se řadí k nejočekávanějším počinům tohoto týdne. Debut tohoto muzikanta, který ještě nedávno krmil bulvární plátky bláznivými excesy, bude obsahovat dvanáct skladeb. Všechny si můžete poslechnout na zpěvákově MySpace.com. Jejich produkci obstaral Stephen Street a podílela se na nich řada hostů včetně Peteových kolegů z The Babyshambles a kytaristy Blur Grahama Coxona, jenž měl na starost kytarové party. Zpěvák také přizval Petera Wolfa a zpěvačku Dot Allison, která se na "Grace/Wastelands" podílela jako jediná ženská vokalistka. Jednu z písní "A Little Death Around The Eyes" napsal Pete Doherty společně s Carlem Barâtem, se kterým chce oživit první kapelu The Libertines. Poutavý přebal desky zpracovala francouzská umělkyně Alize Meurisse. Na stránkách YouTube.com naleznete trailer k albu.


MIG 21 - MIG 21 & LELEK Orchestra naživo (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

MIG 21 - MIG 21&LELEK Orchestra naživo
Na loňském festivalu Letorosty v Berouně a posléze ještě jednou v pražské Lucerně se konal velmi speciální koncert skupiny MIG 21 v kooperaci třicetičlenným LELEK Orchestra (rozumějte Letušky&Lesníci). Vystoupení to bylo natolik ojedinělé, že na první zmiňované akci byl pořízen záznam a ten se nyní dostává k fanouškům jako "MIG 21 & LELEK Orchestra naživo". Obsahuje největší migovské hity, jako třeba "Malotraktorem", "Krásné je žít", "Slepic pírka" v netradiční úpravě, ale také fragmenty skladeb Smetanovy "Mé vlasti", Johanna Strausse, Leoše Janáčka a dalších. Za emisara celé desky "MIG 21 & LELEK Orchestra Live" byla demokratickým hlasováním zvolena píseň "Tančím".


Nightwish - Made In Hong Kong (And In Various Other Places) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Nightwish - Made In Hong Kong (And In Various Other Places)
Po enormně úspěšném DVD "End Of An Era" z roku 2006 připravili finští Nightwish novou živou kompilaci "Made In Hong Kong (And In Various Other Places)". Balíček obsahuje CD a DVD, přičemž audio disk čítá jedenáct písní, z toho osm nahraných během loňského turné k desce "Dark Passion Play". Další dvě písně byly dříve vydány na b-stranách singlů a posledním použitým songem je demonahrávka skladby "Cadence Of Her Last Breath", kterou nazpíval baskytarista Marco Hietala. DVD bude obsahovat tři promo klipy a dokument "Back In The Day... Is Now", který režíroval Ville Lipiäinen. Na stránkách skupiny naleznete podrobnější informace a odkaz na trailer k DVD. Další videa najdete na MySpace.com kapely. Dodejme, že čeští fanoušci si Nightwish budou moci naživo vychutnat na festivalu Masters Of Rock, který se koná od 9. do 12. července.


(Jiří) Burian - So Low (Indies MG Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro / hip hop / downtempo

Burian - So Low
Není v posledních letech výjimkou, že se frontman skupiny utrhne od zbytku kapely a vydá CD zcela jiného zaměření. Něco podobného postihlo nyní i Southpaw a jejich zpěváka Gregoryho Finna. Ten na svém debutu "So Low" přijal své pravé jméno (Jiří) Burian a oproti mateřské kapele se zcela stylově přeonačil. Kytarový sound vyměnil za elektroniku v downtempu a hip hopu. Produkce se ujal Ondřej Ježek, videoklip k prvnímu singlu "Feed The Fire" měla na starosti americká režisérka Marielle Tepper. My jsme se desce věnovali v rubrice Čerstvě (ne)staženo, ukázky všech skladeb jsou k dispozici jako obvykle na stránkách vydavatelství Indies.


Pestilence - Resurrection Macabre (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Pestilence - Resurrection Macabre
Legendární nizozemská formace Pestilence se vrací ke svým fanouškům po dlouhých patnácti letech. Čtveřice muzikantů se dala opět dohromady v minulém roce a jak prozradil frontman Patrick Mameli, byli to jeho přátelé a fanoušci, kteří mu tuto myšlenku reunionu vnukli. Svému slovu dostál a společně s ostatními muzikanty se v říjnu odebrali do dánských nahrávacích studií, kde jim vypomohl producent Jacob Hansen. Tři z nových skladeb, které z této spolupráce vznikly, si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely.


The Saturdays - Chasing Lights (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

The Saturdays - Chasing Lights
Nepočítáme-li Pussycat Dolls, je Británie v posledních několika letech téměř výhradním producentem dívčích skupin. Novicky The Saturdays jsou dalšími do party a debut "Chasing Lights" by měl napovědět, jestli dosáhnou podobných úspěchů jako Sugababes nebo Girls Aloud, kterým mimochodem předskakovaly na jejich loňském turné. "Chasing Lights" s sebou přináší ve třinácti skladbách mix popu, r'n'b a taneční hudby. Většina z nich je původní a pochází z osvědčené skandinávské produkce, ovšem zatím největší úspěch slavily The Saturdays s coververzí hitu "Just Can't Get Enough" od Depeche Mode. Šest písniček hraje na děvčatům na jejich MySpace.com.


Street Legal - Bite The Bullet (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Street Legal - Bite The Bullet
Pokud fandíte osvědčeným rockovým klasikám, jako jsou Thin Lizzy, Whitesnake nebo Blue Murder, zvuk novinky z dílny formace Street Legal si zamilujete. Kapela má za sebou četné personální změny, ale nyní již působí v ustálené sestavě. Jak zpěvák, baskytarista a producent novinky Bjorn Boge prozradil, "Street Legal" je organičtější a svižnější než jeho předchůdce "Thunderdome" z roku 2000. Posluchači na novince naleznou jedenáct skladeb a některé z nich muzikanti umístili i na své MySpace.com.


Corbin Bleu - Speed Of Light (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Corbin Bleu - Speed Of Light
"High School Musical" momentálně vládne náctiletým a to nejen v Americe, ale i v Evropě. Není proto divu, že hvězdy tohoto seriálu vydávají sólová alba jako divé. Po Vanesse Hudgens a Ashley Tishdale je tu jeden z prvních mužských zástupců Corbin "Bleu" Rivers už se svojí druhou deskou "Speed Of Light". Album se nese na vlně současného r'n'b a popu, která je velmi ovlivněna taneční a z části i elektronickou hudbou. Za produkcí nahrávky stojí především lidé ze zmíněného muzikálu či třeba Matthew Gerrard, který hojně spolupracoval s Deltou Goodrem a The Cheetah Girls. Corbin Bleu nahrál na své MySpace.com pět písniček, které si tam můžete poslechnout.


Pain Of Salvation - Ending Themes (On The Two Deaths Of Pain Of Salvation) (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresívní metal

Pain Of Salvation - Ending Themes (On the Two Deaths of Pain of Salvation)
Švédská formace Pain Of Salvation se s velkými změnami sestavy vyrovnala obsáhlým setem dvou CD nebo DVD "Ending Themes (On The Two Deaths Of Pain Of Salvation). První DVD obsahuje osmdesátiminutový dokument ze světového turné kapely z roku 2005 ("The First Death Of"), který režíroval Per Hillblom. Tehdy kapelu opustil baskytarista Kristoffer Gildenlöw a nahradil ho Simon Andersson. Druhý disk přináší koncertní záznam pořízený na vystoupení z 2. března roku 2007 ("The Second Death Of"). Tehdy odešel kytarista Johan Langell, jehož místo zaplnil Léo Margarit. K dostání bude také limitovaná edice o všech čtyřech nosičích. Dodejme, že muzikanti mají ještě letos vydat nové řadové album


Diary Of Dreams - (if) (H'ART)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / gothic metal

Diary Of Dreams - (If)
Německá kapela Diary Of Dreams není na hudebním poli žádným nováčkem, ovšem co se týče jejich stylu, lze o téhle skupině hovořit jako o novátorech. Spojují totiž vzájemně dva velmi těžko spojitelné styly - elektronickou hudbu a gothic metal. Jejich devátá deska dostala velmi zvláštní název "(if)" a opět je v režii frontmana skupiny Adriana Hatese. První ochutnávkou je singl "King Of Nowhere", který hraje na MySpace.com kapely . Deska bude k mání i v limitované edici s bonusovým diskem "g(if)t", jenž přinese další čtyři skladby.


Jan Werich - Jan Werich (ne)známý (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Jan Werich - Jan Werich (ne)známý
Myslíte si, že už vás těžko může překvapit nějaká nahrávka s Janem Werichem? Pak by vás z tohoto omylu měl vyvést nový titul "Jan Werich (ne)známý". Na něm totiž naleznete málo známé či téměř úplně neznámé nahrávky z let šedesátých, kdy Werich ukončil práci v divadle. Na CD tedy dosud nikdy nevyšly zde uvedené monology Werichova oblíbeného požitkáře Falstaffa či anekdotická scénka "Vavříny", v níž je Werichovi partnerkou Jiřina Šejbalová a Jana Werichová. Velký prostor na výběru dostaly ve své době velmi populární kulinární výstupy Jana Wericha s Miroslavem Horníčkem "Vaření v kuchyni". Dalším překvapením bude pro mnohé ukázka z četby antického dobrodružného románu "O věrné lásce statečného Chairea" a závěrem Werich předčítá text čínského myslitele Lao-c’ o taoismu.


Metro Station - Metro Station (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop-rock / synthpop

Metro Station - Metro Station
Že některým americkým albům trvá cesta do Evropy poměrně dlouho, na to jsme si již zvykli, ovšem rok a půl trvající štreka, jako v případě eponymního debutu skupiny Metro Station, je už přeci jenom poměrně dlouho. Co vlastně způsobilo tak zpožděnou reakci na tuhle kapelu, která se pohybuje někde na rozhraní melodického poprocku a synthpopu a kterou ovlivnily kapely jako The Killers či Duran Duran? O větší popularitu téhle skupiny se postaral až teprve fakt, že jeden z členů kapely Trace Cyrus je bratr o něco slavnější Miley Cyrus z muzikálu "Hannah Montana. A aby toho nebylo málo, kytarista a zpěvák Mason Musso je starší bratr dalšího z účinkujících v tomto muzikálu Mitchela Musso. Že ale jejich hudba nemusí být jen pro náctileté, zjistíte třeba na jejich MySpace.com.


September - Dancing Shoes (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electropop / europop

September - Dancing Shoes
Během října vládla české rádiové hitparádě švédská zpěvačka Petra Marklund říkající si jednoduše September se svým europopem a písničkou "Cry For You". Tento song je ovšem již z roku 2005, konkrétně z desky "In Orbit" a na zatím poslední "Dancing Shoes" ji zpěvačka zařadila pro velký úspěch ve světových hitparádách. Stejně jako v případě Metro Station se k nám se dostává i toto album s velkým zpožděním - ve Švédsku vyšlo již v září 2007. Jak zní některé z dalších třinácti kousků na albu "Dancing Shoes", zjistíte na MySpace.com zpěvačky.


V krátkosti - Steel Box Collection

Nahrávací společnost Sony Music pokračuje příští týden s vydáváním kolekce "Steel Box Collection", tedy výběrů hitů ve vkusných kovových obalech. Mezi interprety, které můžete nalézt v těchto krabičkách, jsou taková jména jako Dolly Parton, Miles Davis, TLC, Europe, Cypress Hill, Van Morrison či třeba Willie Nelson.

Dále vychází:

Barbra Streisand - The Concerts Dvd (Universal)
Bedřich Smetana - Klavírní Dílo 4 (Supraphon)
Benda,F./ Pichl,V./ Vranický,A - Houslové Koncerty (Supraphon)
Bjork - Voltaic DVD (Universal)
PH Great White - Rising (Mystic Production)
Hildegard Knef - Hilde - Das Beste Von Hildegard Knef (Warner Music)
Ian Gillan - One Eye To Morocco - Ltd. Edition (Warner Music)
John Wetton/Geoffrey Downes - Icon 3 (Mystic Production)
Karel Kryl - To nejlepší (Supraphon)
Profil - 20. - Jubilantom (Sony Music)
Rolando Villazon - Villazon-Handel (Universal)
Saga - Contact (Mystic Production)
Seal - I Can't Stand The Rain (singl) (Warner Music)
The Jesus And Mary Chain - The Power Of Negative Thinking: B-Sides And Rarities (Warner Music)

Steel Box Collection:
Air Supply - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Aretha Franklin - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Boney M. - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Cypress Hill - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Dolly Parton - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Earth, Wind & Fire - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Europe - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Iggy Pop - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Jefferson Airplane - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Michael Bolton - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Miles Davis - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Motörhead - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Stevie Vaughan - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
The Byrds - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
TLC - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Van Morrison - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)
Willie Nelson - Steel Box Collection - Greatest Hits (Sony Music)


NÁZORY
  • Delain – April Rain (Tomáš K., 15.03.2009 14:39) Reagovat

    30. března (13. týden) nezapomeňte prosím na Delain – April Rain. =)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu