Hypnotizující chill-out show mladých bohů

05.10.2008 22:19 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Hlavní hvězdy loňského trutnovského festivalu a letošního Sázavafestu, švýcarští elektronici The Young Gods vystoupili v sobotu v pražském Paláci Akropoli. Koncert s akustickými kytarami měl hypnotizující atmosféru, která vyprodaný klub nadchla dva dny po sobě.
Young Gods, Palác Akropolis, Praha, 4.10.2008
© Petr Klapper / musicserver.cz
Švýcarští Young Gods jsou v tuzemsku jako doma. Na říjen si zde naplánovali čtyři koncerty v rámci turné Knock On Wood - Acoustic Show. Po výtečném vystoupení v brněnském klubu Fléda, dvakrát zahřáli fanoušky v pražské Akropoli. Českou část jejich turné pak završí pondělní koncert v Ústí nad Labem.

Vloni odehráli v Akropoli hned tři koncerty po sobě, letos sice jen dva, jenže oproti loňskému živelnému vystoupení se o víkendu předvedli jako chill-outová kapela, hrající své největší hity na španělky. Akustické představení Young Gods patřilo do snové kategorie a hypnotizující melodie ocenilo pražské publikum několikaminutovými ovacemi ve stoje. Koncert si držel po celou dobu svého trvání strhující tempo a krasosmutnění "mladých bohů" bodalo do srdce přibývajícími minutami hlouběji a hlouběji a intenzivněji a intenzivněji.

Young Gods, Palác Akropolis, Praha, 4.10.2008
© Petr Klapper / musicserver.cz
Celé sobotní vystoupení trvalo hodinu a půl a švýcarská kapela se musela na pódium kvůli ohlušujícímu potlesku hned třikrát vrátit. Playlist celého turné našel základy v albu "Knock On Wood - The Acoustic Sessions". A podobně famózní a invenční jako na albu byla kapela i živě. Právě kvůli aktuální desce a následnému turné se trio hudebníků dočasně rozšířilo o dalšího člena. Zpěváka a kytaristu Franze Treichlera, kytaristu a samplera Ala Cometa a bubeníka a velikého hudebního experimentátora Bernarda Trontina doplnil další kytarista Vincent Hänni.

V půvabných aranžích a naléhavém obalu zazněly klasické hity "Our House" či "Gasoline Man". O jedinečnosti a převratnosti projektu pak diváky přesvědčila woodstocká hymna "Freedom" písničkáře Richieho Havense. Poslední přídavek ve formě zasněné písně "Everything In It's Right Place" od Radiohead znamenal loučení se s fenomenálními "bohy".

Young Gods, Palác Akropolis, Praha, 4.10.2008
© Petr Klapper / musicserver.cz
Young Gods jsou světová extratřída a především se nebojí experimentovat. Experiment s názvem "Knock On Wood" vyšel nad očekávání. Celý pražský koncert absolutně roztříštil psyché každého návštěvníka. Emoce. Ano, emoce jsou ten správný výraz, kterým lze vystihnout atmosféru. Nefalšované emoce, smutek v duši a radost v těle, zmítajícím se v melancholických baladách. Výborný zvuk, famózní výkony charismatických hudebníků, fantastické publikum a hypnotizující atmosféra v sále, to vše dělají z pražského vystoupení Young Gods jednu z hudebních událostí roku.

Obsáhlou fotogalerii z koncertu naleznete ZDE.

The Young Gods, Palác Akropolis, Praha, 4.10.2008


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY