shop.musicserver.cz
Nové desky 12/2019 - od Kafka Band přes Jamese Morrisona po The Cinematic Orchestra

Nové desky 12/2019 - od Kafka Band přes Jamese Morrisona po The Cinematic Orchestra

Vydáno: 20.03.2019 07:19 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Pozor, pozor - tento týden nás čeká britská invaze v čele s navrátivci The Cinematic Orchestra, Jamesem Morrisonem,folkařem Jackem Savoretti, nu jazzovými The Comet Is Coming a Sophie Ellis-Bextor. Čelit jim budou čeští Kafka Band, Němec Hans Zimmer a také američtí Blaqk Audio. Rockery potěší Backyard babies nebo Mike Tramp s novou sólovou deskou.

Pokud se v pondělí 18. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kafka Band - Amerika (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / art rock

Kafka Band - Amerika
Sedmičlenná česká superskupina Kafka Band, jejíž osu tvoří spisovatel Jaroslav Rudiš společně s hudebníky Jaromírem 99 a Dušanem Neuwerthem, vydává nové album "Amerika" a jak je patrné z názvu, inspirovala se tentokrát nejslavnějším románem Franze Kafky. Dvanáct písní nabízí dvanáct obrazů, dvanáct zastávek na cestě hlavního představitele Karla Rossmanna Amerikou a jsou výraznou proměnou proti předcházející desce "Zámek". Kapela si dala záležet, aby album nebylo jen divadelním záznamem a soustředili se na písničky, do kterých zařadil i mnohem více elektroniky. Vychází z písní pro divadelní adaptaci v německých Brémách z roku 2017, jejímž režisérem byl opět Alexander Riemenschneider, který se producentsky a autorsky podílel i na desce. Reprezentativní přehled alba nabízí web vydavatelství Indies Scope.


Backyard Babies - Sliver And Gold (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Backyard Babies - Sliver And Gold
Švédská rocková formace Backyard Babies vydává novinkové album "Sliver & Gold". Na desce najdete deset kousků, které jsou přesně takové, jaké byste si od této formace přáli slyšet. Pilotní ochutávkou se stala skladba "Shovin' Rocks" a vy se nyní mužete podívat i na příslušný videoklip. Najdete ho na YouTube.com. O svuj názor se s námi nezapomente podelit do komentářů.


James Morrison - You're Stronger Than You Know (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / pop rock

James Morrison - You're Stronger Than You Know
Opět bezmála čtyři roky trvalo britskému písničkáři Jamesovi Morrisonovi, než připravil své páté album, které nazval "You're Stronger Than You Know". Před dvěma měsíci ho uvedl povedeným singlem "My Love Goes On", který nazpíval se svoji krajankou Joss Stone, a na desce k němu přidal ještě dalších jedenáct skladeb. Poprvé za celou svoji kariéru na spolupracoval pouze s jedním producentem, jímž je opět Angličan Mark Taylor, který vedle Morrisona spolupracoval i s Cher, Ronanem Keatingem, Tinou Turner nebo Nelly Furtado. Jak uslyšíte z prvních ukázek na zpěvákově YouTube, je novinka laděná hodně do soulu.


Joanne Shaw Taylor - Reckless Heart (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Joanne Shaw Taylor - Reckless Heart
Se šestou studiovkou přichází Joanne Shaw Taylor. Jedna z nejuznávanějších kytaristek na současné populární scéně připravila svou novinkovou desku "Reckless Heart" v průběhu lonského léta v michiganských studiích Rust Belt Studios. "Na novince jsem se chtěla vrátit zpět ke svým kořenům," prozradila umělkyně, která na vetšině písní spolupracovala s Alem Suttonem. Ukázky každé z jedenácti skladeb najdete na stránkách Amazon.co.uk.


Hans Zimmer - The World Of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / vážná hudba

Hans Zimmer - The World Of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration
Už ani ne za měsíc Prahu opět navštíví Hans Zimmer v rámci svého koncertního turné "The World Of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration". Oproti tomu předchozímu, jehož záznam vznikl právě v Praze, se tentokrát odklonil od elektroniky a rockového podání a několik měsíců strávil tím, aby svoji filmovou hudbu převedl do živé symfonické podoby, kterou na těchto koncertech hraje živý orchestr. Součástí koncertů je i velkolepá projekce, která má zvýraznit zážitek z hudby. Tu si budou moct vychutnat prozatím návštěvníci jeho koncertů, ovšem všichni si díky albu "The World Of Hans Zimmer - A Symphonic Celebration" už nyní mohou okusit, jak zní Zimmerovo nové dílo. Zatímco digitální podoba má čtyři části, pro fyzickou na CD a LP vybrali producenti pouze dvaadvacet skladeb. Jejich kompletní seznam a ukázky můžete slyšet na Supraphonline.


Mike Tramp - Stray From The Flock (Bertus)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Mike Tramp - Stray From The Flock
Mikea Trampa budete jistě znát jako hlas White Lion a Freak Of Nature. Nyní přichází na trh s novinkovou sólovkou "Stray From The Block", která nikterak nezarmoutí fanoušky obou zmiňovných kapel a také zpěvákovy sólové tvorby. Nutno podotknout, že jde o Trumpovu první nahrávku od roku 1997. Podílel se na ní producent Peter Masson a jak to oběma ve studiu šlo, mužete ohodnotit sami po poslechu pilotního singlu "Dead End Ride" YouTube.com.


Tip týdne

The Cinematic Orchestra - To Believe (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: nu jazz / downtempo / současná klasická hudba

The Cinematic Orchestra - To Believe
Příznivci The Cinematic Orchestra se na novou desku načekali opravdu dlouho. Jejich poslední album "Ma Fleur" je totiž už dvanáct let staré a v mezidobí se skupina prezentovala pouze sporadicky. Novinka "To Believe" je tedy už napjatě očekávaná a anglická skupina pro ni přichystala celkem sedm skladeb se stopáží překračující padesát tři minut. Kombinují v nich downtempo, nu jazz, elektroniku a současnou vážnou hudbu. Ke spolupráci si navíc přizvali i několik hostů, kteří se jim postarali o vokály. Najdete mezi nimi amerického písničkář Mosese Sumneyho, anglického rappera Rootse Manuvu, anglickou soulovou zpěvačku Tawiah, amerického folkaře Greye Reverenda, londýnskou jazzovou zpěvačku Heidi Vogel a spolupracoval s nimi i rakouský skladatel Dorian Concept. O aranžmá smyčců se staral v Los Angeles usazený muli-instrumentalista Miguel Atwood-Ferguson. Zahraniční média nešetří chválou, album má na metacritics 82% a zda toto nadšení budete sdílet i vy, můžete zkoumat na YouTube profilu formace.


Misery Index - Rituals Of Power (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Misery Index - Rituals Of Powe
S šestou studiovou deskou přichází k fanouškum moderní metalová formace Misery Index. Kapela jí dala do vínku název "Rituals Of Power" a fanoušci na ní najdou celkem devět kousků. "I když působí každá ze skladeb dobře i samostatně, společně tvoří jeden tématický celek, který naráží na aktuální problémy společnosti. Během skládání jsme ze sebe nechali tryskat veškerý vztek, což se na skladbách docela výrazně podepsalo," prozradili muzikanti k nové desce.


Blaqk Audio - Only Things We Love (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / synth pop / dark wave

Blaqk Audio - Only Things We Love
Na čtvrté album amerického dua Blaqk Audio nemuseli fanoušci čekat ani pět let jako mezi prvotinou a druhou deskou a ani čtyři roky jako v případě třetí desky "Material". Tentokrát pánové Davey Havok a Jade Puget, které jinak můžete znát z AFI, potřebovali na přípravu pouze tři roky a práce jim šla velmi dobře od ruky, protože ve finále vybírali z bezmála sedmi desítek skladeb. Nakonec vytřídili dvanáct kusů, kde opět kombinují elektroniku, synth pop a dark wave. Okusit tenhle mix můžete na YouTube profilu dua.


Tim Bownes - Flowers At The Scene (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tim Bownes - Flowers At The Scen
Po obrovském úspěchu, který si Tim Bownes vydobyl s nahrávkou "Lost In The Ghost Light" v roce 2017 se hudebník vrací s pátou studiovkou "Flowers At The Scene". Posluchačům přináší jedenáct skladeb, na kterých hudebník spolupracoval s Brianem Hulsem a Stevenem Wilsonem. "Docela jsem si to užíval. Dokázali jsme z projektu dostat maximum od samého zacátku," prozradil autor.


Sophie Ellis-Bextor - The Song Diaries (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / popový crossover

Sophie Ellis-Bextor - The Song Diaries
Anglická zpěvačka Sophie Ellis-Bextor se na hudební scéně pohybuje už více jak dvacet let, ačkoli první úspěchy přišly až o něco později s novým tisíciletím. I tak byl nejvyšší čas zrekapitulovat její bohatou kariéru. Činí tak prostřednictvím výběru "The Song Diaries", ovšem pokud se těšíte, že si pořádně zatancujete, doporučujeme tentokrát spíše večerní šaty a společenské boty. Rodačka z Londýna se totiž rozhodla, že podobně jako Take That na loňském "Odyssey" své největší hity kompletně přepracuje. A vzala to z gruntu, protože diskotékové hity jako "Groovejet", "Take Me Home" nebo "Murder On The Dancefloor" nahrála společně s orchestrem. Na desce tak najdete celkem devatenáct skladeb, mezi něž zařadila i jednu novou bonusovou skladbu a dvojici svých hitů, kde se pokusila skloubit jejich orchestrální podobu s původním disco stylem. Jak se to vše podařilo, zjistíte z ukázek na britském Amazonu.


The Comet Is Coming - Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: nu jazz / funk rock / psychedelickým rock

The Comet Is Coming - Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery
The Cinematic Orchestra nejsou jedinou kapelou z Londýna, která vydává tento týden svoji novou deskou. Tou další jsou jejich kolegové The Comet Is Coming, kteří nejsou ani tak žánrově vzdálení. Jak jsme mohli slyšet před třemi roky na jejich debutu, i oni vycházejí z nu jazzu, ovšem do něj míchají funk rock, space rock a psychedelii. Nyní se hlásí s jeho nástupcem "Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery", pro nějž nahráli celkem devět skladeb. Kam se za tu dobu posunuli, můžete zjišťovat na jejich YouTube profilu.


Jack Savoretti - Singing To Strangers (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: akustický pop / folk

Jack Savoretti - Singing To Strangers
Anglický písničkář Jack Savoretti nás do této spíše míjel a výrazněji jsme ho zaregistrovali až po boku Kylie Minogue a jejího loňského songu "Music's Too Sad Without You". Třeba mu to ale pomohlo a s jeho šestým albem "Singing To Strangers" přijde změna. Většinu z patnácti písniček nahrával v římském studiu Ennia Morriconeho za podpory Jakea Gosslinga (Ed Sheeran, One Direction, Shawn Mendes) a pod producentským vedením Cama Blackwooda, který spolupracuje například s Georgem Ezrou, We Are Scientists nebo Florence And The Machine. Zda se jeho folk tentokrát prosadí výrazněji i u nás, můžete posuzovat z ukázek na jeho YouTube.


Cardi B - Invasion Of Privacy (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Cardi B - Invasion Of Privacy
Teprve potom, co americká rapperka a zpěvačka Belcalis Marlenis Almánzar aka Cardi B získala za svůj debut "Invasion Of Privacy" Grammy v kategorii Nejlepší rappové album, dostává se tato deska konečně i na klasické CD. Od dubna minulého roku totiž byla k dispozici pouze na digitálních platformách a na vinylu. A čím členy americké akademie tahle deska zaujala? Předně to bylo třináct skladeb, na nichž se coby hosté podíleli například Migos, Chance The Rapper, Kehlani, 21 Savage nebo SZA, zatímco produkce se ujali například Boi-1da, Murda Beatz, Benny Blanco, DJ Mustard, nebo Frank Dukes a Vinylz. Vzhledem k datu vydání, má Cardi B spoustu jeho reprezentantů na svém YouTube.


Celtic Woman - Ancient Land (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: irská hudba / new age

Celtic Woman - Ancient Land
Celtic Woman vydaly své třinácté album a jedenácté DVD "Ancient Land" už v říjnu loňského roku, ale pouze ve Spojených státech a Irsku a ostatní země měli přijít na řadu velmi brzy. To se nakonec protáhlo a album mezinárodně vychází nyní . Těšit se můžeme na šestnáct písní, které vznikly v londýnských Real World Studios, a jsou mezi nimi vedle zbrusu nových skladeb také klasiky jako "Shenandoah", "Moorlough Shore" či "Ae Fond Kiss". Jak už jsme naznačili, album má i svojí koncertní podobu, která vznikla na irském hradě Johnstown a vy jej dostanete jak na DVD, tak i na Blu-Ray. Jeho trailer uvidíte na YouTube profilu skupiny.


Dále vychází:

Any Given Day - Overpower (Mystic Production)
Berlioz - Fantastic Berlioz (Warner Music)
Cameron Carpenter - Rachmaninoff: Rhapsody On A Theme Of Paganini & Poulenc: Organ Concerto (Sony Music)
Foreigner - Live At The Rainbow ´78 (DVD) (Universal)
Foreigner - Live At The Rainbow ´78 (BluRay) (Universal)
Iron Savior - Kill Or Get Killed (Mystic Production)
Matmos - Plastic Anniversary (Mystic Production)
Misery Index - Rituals Of Power (Box) (Mystic Production)
Různí - Da Vinci Sound (Warner Music)
Rob Simonsen - Captive State (soundtrack) (Sony Music)
Sontalk - Stay Wild (Sony Music)
Statement - Force Of Life (Mystic Production)
Stella Donnelly - Of The Dogs (Mystic Production)
Triumphant Quartet - Yes (Sony Music)
William Murphy - Settle Here (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Alphaville - Forever Young (Warner Music)
Any Given Day - Overpower (Mystic Production)
At The Gates - To Drink From The Night Itself (Sony Music)
Backyard Babies - Sliver And Gold (Mystic Production)
Blaqk Audio - Only Things We Love (Warner Music)
Cardi B - Invasion Of Privacy (Warner Music)
Cinematic Orchestra - To Believe (Mystic Production)
Comet Is Coming - Trust In The Lifeforce Of The Deep Mystery (Universal)
Daniel Pemberton - Spider-Man: Into The Spider-Verse (Original Score) (Sony Music)
Future - Future Hndrxx Presents: The Wizrd (Sony Music)
Iron Savior - Kill Or Get Killed (Mystic Production)
Jack Savoretti - Singing To Strangers (Deluxe) (Warner Music)
Jackyl - Jackyl (Music On Vinyl)
James Morrison - Youre Stronger Than You Know (Warner Music)
Joanne Shaw Taylor - Reckless Heart (Sony Music)
Kafka Band - Amerika (Indies Scope)
Matmos - Plastic Anniversary (Mystic Production)
Misery Index - Rituals Of Power (Mystic Production)
Riverside - Anno Domini High Definition (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Riverside - Rapid Eye Movement (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Riverside - Second Life Syndrome (Re-Issue 2019) (Sony Music)
Silverchair - Neon Ballroom (Music On Vinyl)
Sophie Ellis-Bextor - The Song Diaries (Mystic Production)
Stella Donnelly - Of The Dogs (Mystic Production)
The Young Gods - Data Mirage Tangram (Mystic Production)
Tim Bownes - Flowers At The Scene (Mystic Production)

Reedice:
Agnetha Fältskog - Som Jag Är (Bertus)
Alphaville - Forever Young ( Deluxe Edition ) (Warner Music)
Alphaville - Forever Young ( Super Deluxe Edition) (Warner Music)
Beth Hart Band - Immortal (Bertus)

NÁZORY
  • Jack Savoretti (David, 23.03.2019 21:21) Reagovat

    Konečně pořádný chlapský hlas, žádný napomádovaný eunuch + dobré písničky.

  • Mike Tramp (David, 25.03.2019 15:36) Reagovat

    Pozor, pozor na info ohledně novinky Mika Trampa - rozhodně nejde o první sólovou nahrávku!!! Co poslední alba "Museum" (2014), "Nomad" (2015) nebo "Maybe Tomorrow" (2017)?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Sophie Ellis-Bextor si Prahu získala nejen svými hity, ale i úsměvem a krásnýma nožkama (16.03.2024 19:30)
- Naživo: Sigma se v Praze rozhodla žít už jenom svou přítomností (16.03.2024 17:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu