Do Akropole míří japonské trio Boris

13.04.2008 09:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Boris
© facebook interpreta
Zvuková stěna, kterou mezi sebe a posluchače staví od začátku své kariéry japonské trio Boris, nikdy nebyla hmatatelnější. Při poslechu novinky "Smile" máte doslova fyzický pocit, že vám kusy riffů padají přímo na hlavu a že se cosi divného a zlého děje hluboko ve vašem podvědomí. A právě toto album přijede japonské trio představit 9. května do pražského Paláce Akropolis.

Hudba Boris kolem sebe nenechává jediné volné místo: zvuk kapely pohlcuje všechno v dosahu a roste a mohutní s každým dalším taktem. Málokdy se totiž poštěstí vidět něco podobného. Kdo masakr Boris "přežil" před loňským vystoupením Isis, moc dobře ví, o čem je řeč. Lavina decibelů, která vytryskne z pódia, obvykle zcela pohltí kapelu i publikum. Atsuo stráví porcováním bicí soupravy jen nezbytně nutnou dobu - po zbytek času putuje mezi obrovským gongem, přední částí pódia a lesem lidských rukou, zatímco křehká Wata ze svého nástroje doluje neuvěřitelně surový zvuk. Při koncertu Boris neexistuje nic jiného než oni a jejich masivní sound. Nemůžete jen tak s někým pokecat na baru. Hudba vás prostě nepustí.

Před Boris vystoupí v Akropoli hlukoví experimentátoři Growing, začíná se v 19.30 hod. Lístky jsou v předprodeji za 300 Kč, na vstupu budou o 100 Kč dražší.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY