shop.musicserver.cz
Nové desky pro 17. týden

Nové desky pro 17. týden

Vydáno: 20.04.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Mezi těmi, kdo by vás příští týden rádi zaujali nějakou tou žhavou hudební novinkou, jsou například Rolling Stones, Rush, Terne Čhave, Fast Food Orchestra, OTK, Devotchka, Growing, Bohemia, Hayes Carll, One Night Only, Steve Reich, autorské duo Svěrák & Uhlíř, Whitesnake či Diane Reeves.

Pokud se v pondělí 21. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Terne Čhave - More, love! (Indies)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: cikánská hudba / world music / rock

Terne Čhave - More, love!
Terne Čhave byli jednou z nejúspěšnějších romských kapel u nás, nyní už je ale nějaký čas cikánská muzika pouze jedním z prvků jejich hudby. Kapela svůj styl nazývá jako romský rock'n'roll alias rom'n'nroll. Ani na nové desce "More, love!", na kterou si jejich příznivci museli počkat čtyři roku, se nebojí etnické motivy kombinovat s rockem, tangem, spirituály, punkem, lidovou hudbou i s tanečními rytmy. Vedle tradičního akordeonu a houslí uslyšíte nově také elektrickou kytaru a sampler. Ukázky všech skladeb si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství.


Rolling Stones - Shine A Light (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Rolling Stones - Shine A Light
Britská rocková legenda Rolling Stones se v roce 2006 spojila s režisérskou hvězdou Martinem Scorsesem a výsledkem je film "Shine A Light", který měl v únoru premiéru. K filmu pochopitelně patří soundtrack - záznam koncertu, jenž je ve filmu hlavní událostí. A nešlo o lecjaké vystoupení, ale o dva speciální koncerty v Beacon Theatre, kde jako host vystoupili Jack White, Buddy Guy a především Christina Aguilera. Jelikož Stouni nejsou troškaři, má "soundtrack" hned dva disky, čtyřiadvacet písniček, z nichž několik zaznělo na živo poprvé. Na MySpace.com Rolling Stones najdete jak ukázky z alba, tak trailer k filmu.


Whitesnake - Good To Be Bad (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock / blues rock

Whitesnake - Good To Be Bad 2008
Opravdu dlouho museli čekat fanoušci rockových matadorů Whitesnake na nový materiál. Od vydání jejich poslední studiové desky "Restless Heart" uplynulo jedenáct let a novinka "Good To Be Bad" začala vznikat už před dvěma lety. Whitesnake na ni slibují klasické atributy skupiny, ovšem zabalené do moderního zvuku. Jestli David Coverdale a spol. mluví pravdu, se můžete přesvědčit na těchto stránkách, kde je album částečně k poslechu. Album můžete v obchodech nalézt ještě na vinylu a především v limitované edici, kde k normálnímu CD dostanete ještě jedno s třemi skladbami a videem navíc a dále fotokartu, plakát a samolepku.


Dianne Reeves - When You Know (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / tradiční pop

Dianne Reeves - When You Know
Čtyřnásobná držitelka Grammy za nejlepší jazzový vokální výkon Dianne Reeves se opět může dočkat nějakého ocenění. Po pěti letech totiž vydává novou desku s názvem "When You Know", na které se retrospektivně vrací k milostným písním svého mládí. Tématem i díky producentu Georgi Dukeovi je tato novinka jejím nejkomerčnějším titulem, co kdy natočila. "When You Know" můžete v krátkých ukázkách ochutnat v příslušné sekci jejích stránek.


Fast Food Orchestra - Urban Menu (Megalith Records / Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: ska / reggae

Fast Food Orchestra - Urban Menu
Pražská ska a reggae kapela už existuje deset let a právě si nadělila své čtvrté album. První z křtících koncertů se odehrál tento týden a kapela se vydává na turné, které obsáhne Čechy, Moravu i přilehlé země, kam se vydají jako předkapela The Toasters. Ukázky z desky si můžete pustit na jejich MySpace.com profilu nebo na Bandzone.cz.


Steve Reich - Daniel Variations (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: minimalismus / klasická hudba / jazz

Steve Reich - Daniel Variations
Amerického hudebního skladatele Stevea Reicha není třeba příznivcům klasické hudby nijak zvlášť představovat. Pro ty méně zběhlé doplníme, že se jedná o průkopníka tzv. minimalismu v klasické hudbě. Reich navíc do klasické hudby míchá ještě jazzové prvky. Jeho nová deska dostala název "Daniel Variations" a inspirací jí bylo zavraždění amerického židovského novináře a houslisty Daniela Pearla islámským fundamentalistou. Jednu ochutnávku z této desky a několik ukázek Reichovy tvorby naleznete na jeho MySpace.com.


OTK - Okolo (Silver Rocket)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

OTK - Okolo
Pražské kvarteto, do něhož náleží třeba vyhledávaný producent Ondřej Ježek, patří už patnáct let k předním představitelům domácí rockové alternativy. Po oceňovaném albu "Sona a Kuva" jsme na novinku čekali skoro pět let. Deska začala vznikat už loni v létě, dokončena ale byla teprve letos na začátku roku. Ukázku "Lavina" z nového alba si můžete buď poslechnout na jejich MySpace.com, anebo rovnou stáhnout zde.


Rush - Snakes & Arrows Live (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / metal

Rush - Snakes & Arrows Live
Živou podobu svého posledního alba vydává další rocková, tentokrát kanadská legenda Rush, jež byla inspirací skupin, jako jsou Metallica, The Smashing Pumpkins či Dream Theater. Album obsahující dva disky dostalo logický název "Snakes & Arrows Live". Záznam vznikl koncem října v holandském Rotterdamu a vy si jej můžete v krátkých ukázkách poslechnout na internetovém obchodu Amazon.com.


Devotchka - A Mad And Faithful Telling (ANTI- / Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

DeVotchKa - A Mad & Faithful Telling
Láska k východoevropskému folklóru a punku se dá jednoduše spojit, alespoň to dokazuje coloradská kapela Devotchka. Jejich šesté album obsahuje například coververzi klasiky The Velvet Underground "Venus In Furs" nebo cikánskou verzi "The Last Beat Of My Heart" od Siouxsie & the Banshees. Pro zájemce nabízí k poslechu skoro polovinu alba na svém MySpace.com.


One Night Only - Started A Fire (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / indie

One Night Only - Started A Fire
Anglická indie kytarovka One Night Only sice nepatřila mezi nejočekávanější anglické jména tohoto roku, v žebříčku BBC skončili až v druhé desítce, nicméně jejich debut "Started A Fire" se do top ten britského albového žebříčku podíval hned první týden. Desku produkoval známý Steve Lillywhite, jenž má na svědomí desky U2, Petera Gabriela, Simple Minds a řady dalších. MySpace.com kapely nabízí k poslechu čtyři skladby z debutu.


Growing - Lateral (Social Registry / Day After)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: noise / avantgardní rock

Growing - Lateral
Hluková skupina z Brooklynu vystoupí na začátku května v pražském Paláci Akropolis jako předkapela japonských Boris a posluchačům se připomíná miniLP "Lateral". Je to jejich první album pro label The Social Registry specializující se na experimentální rock a na ploše dvaceti minut obsahuje čtyři skladby. Skladbu "Swell" z nové desky nabízí kapela na svém webu zdarma ke stažení.


Hayes Carll - Trouble In Mind (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / country / americana

Hayes Carll - Trouble In Mind
Líbí se vám hudba Boba Dylana, Krise Kristoffersona nebo Lyle Lovetta? Jestliže ano, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít novou desku amerického písničkáře Hayese Carlla "Trouble In Mind". Jeho hudba je směsí vlivů zmíněných zpěváků a stylově se tedy pohybuje mezi folkem, rockem a americanou. Hned pět skladeb z nové desky umístil Carll na svůj profil MySpace.com.


Bohemia - Zrnko písku + Bonusy (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / rock / fusion

Bohemia - Zrnko písku + Bonusy
Slavná deska "Zrnko písku" skupiny Bohemia letos slaví třicáté výročí a sedmdesáti let se dožívá i autor textů Pavel Vrba. To jsou dvě výročí, jež jsou pádným důvodem pro její reedici. Formace Bohemia byla v podstatě první českou superskupinou. Jan Kubík (ex-Flamengo), Lešek Semelka (ex-Blue Effect), Michal Pavlíček (ex-Expanze), Vladimír Guma Kulhánek (ex-Flamengo), Jan Hála a Pavel Trnavský (ex-Expanze) patřili mezi skladatelské, pěvecké a instrumentální osobnosti a jejich rockjazzová fusion muzika doplněná téměř surrealistickými verši je stále aktuální. K původní nahrávce byly doplněny ještě tři další singly, které před třiceti lety nevyšly.


Svěrák & Uhlíř - Hity a skorohity (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / dětské

Svěrák & Uhlíř - Hity a skorohity
Legendární autorská dvojice Svěrák - Uhlíř po platinovém úspěchu svého bilančního alba "20let písniček z Hodiny zpěvu" přichází s kompilací "Hity a skorohity", která doplňuje zmíněný předchozí výběr. Novinka je tentokrát zaměřena nejen na mladší, ale také na starší generaci. Vedle dalších pohádkových kousků (například z "Lotranda a Zubejdy") album obsahuje totiž řadu hitů, které Svěrák a Uhlíř napsali kdysi pro jiné umělce, jako jsou Jiří Schellinger, Hana Zagorová, ale i největší pěvecké stálice jako Karel Gott nebo Lucie Bílá.


Dále vychází:

Alex C. & Yass - Euphoria (Universal)
Arsis - We Are The Nightmare (M.A.B.Records)
Atrox - Binocular (M.A.B.Records)
Aura Noir - The Merciless (Mystic Production)
Bill Evans - Plays The Theme From... (Universal)
Carcass - Necroticism - Descanting The Insalubrious (Mystic Production)
Celine Dion - A New Day Has Come (Collector's Edition) (Sony BMG)
Celine Dion - Live - Las Vegas - A New Day... DVD (Sony BMG)
Charles Aznavour - 100 Chansons (EMI)
Circle II Circle - Delusions Of Grandeur (Mystic Production)
Epicurean - A Consequence Of Design (Mystic Production)
Eric Burdon - Eric Burdon Declares (Warner Music)
Eric Burdon & War - Love Is All Around (Warner Music)
Estelle - The 18Th Day (Universal)
Fate - Vultures (Mystic Production)
Forgotten Silence - Kro Ni Ka/Digipack (EMI)
George Benson - I Got A Woman And Some... (Universal)
Kiko - Slave Of My Mind (Panther)
Korn - Untitled (Enhanced) (EMI)
Kenny Burrell - A Night At The Vanguard (Universal)
Kreyson - Noc plná hvězd/Live (EMI)
Louis Armstrong - New Orleans Nights (Universal)
Luděk Sobota - Ze Soboty na Sobotu (Supraphon)
Mêlée - Built To Last (singl) (Warner Music)
Milt Jackson & Montgomery W. - Bags Meets Wes (Universal)
Natalie Dessay - La Fille Du Regiment/Nt (EMI)
Oliver Nelson - Fantabulous (Universal)
Různí - Gigantour 2 DVD (Sony BMG)
Různí - Music From Disneyland (EMI)
Různí - Taneční Liga 104 (Universal)
Různí - La Terrrazza (EMI)
S + H - Hurvínkův špalíček říkadel a písniček (Supraphon)
Soilent Green - Inevitable Collapse In The Presence Of Conviction (Mystic Production)
Ten Years After - Watt (EMI)
Van Der Graaf Generator - Godbluff (EMI)
Van Der Graaf Generator - Quiet Zone (EMI)
Van Der Graaf Generator - Still Life (EMI)
Van Der Graaf Generator - World Record (EMI)
Wanastowi Vjecy - Best Of 20Let+DVD (Universal)
War - Blackman's Burdon (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Jazzrockový klenot "Zrnko písku" superskupiny Bohemia vychází v reedici (23.03.2024 16:35)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu