Dan Bárta se chystá pokřtít nové album

08.03.2008 10:46 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Dan Bárta
© www.danbarta.cz
Každý nový počin Dana Bárty a jeho Illustratosphery je očekáván s velikým napětím. Od minulého studiového alba "Entropicture" již uběhly více než čtyři roky, a napětí fanoušků v očekávání věcí příštích je tak veliké. Naštěstí se Dan nechal slyšet, že nová deska je za dveřmi: "Jaká ta deska bude, to se teprve uvidí, ale myslím, že se dá říci, že bude fungl nová a bude na ní hodně písní. A všechny z nich jsme si napsali sami. Takže bude navíc autorská. Teď jsme v takové fázi, že nemůžeme s jistotou říci, kdy přesně vyjde. Myslím ale, že formulace 'letos na jaře' udělá radost vám i nám…"

Na albu by mělo být čtrnáct písní autorského tria Filip Jelínek, Dan Bárta a Robert Balzar, texty napsal sám zpěvák s malou pomocí Alexe Limburga a Tima Gillmana-Ševčíka. A jak že se deska bude jmenovat? K tomu Dan Bárta říká: "Jestliže se nedostaví žádný nápad, kterému nebude možné odolat, bude se deska jmenovat 'Animage', jakkoliv je ten název takhle sám o sobě trochu nic neříkající." "Animage" nahrávala kapela Illustratosphere v Polsku a měla pro to své velmi dobré důvody. Do třetice Dan Bárta: "Robert Balzar natáčel se svým triem desku ve Varšavě se zvukařem Tadeuzsem Mieckowským a přišel s tím, že má dojem, že je to náš člověk. Tak jsme se rozhodli, že to zkusíme a prověříme. Navíc je ve studiu v Nepolomicích místnost zvlášť pro bicí, která dobře zní. A místnost zvlášť pro piáno i s piánem, která dobře zní, a navíc jsou propojené kamerovým systémem s režií, ve které to dobře zní."

Deska bude pokřtěna koncem dubna v pražském Paláci Akropolis, její živou podobu ale budou moci v průběhu května a června vychutnat posluchači i na dalších koncertech:

24.4. - Praha, Palác Akropolis
25.4. - Praha, Palác Akropolis
7.5. - Humpolec, Majáles
10.5. - Praha - Motolice (benefiční koncert)
16.5. - Karlovy Vary - Lidový dům
17.5. - Černošice - Jazz Fest
21.5. - Hradec Králové - Aldis
22.5. - Plzeň - KD
23.5. - Jablonec - Eurocentrum
27.5. - Tábor - Divadlo Oskara Nedbala
28.5. - České Budějovice - Bazilika
7.6. - Třebíč - festival Zámostí
13.6. - Havířov - Festival
27.6. - Polná - MKS


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY