shop.musicserver.cz
Nové desky pro 47. týden

Nové desky pro 47. týden

Vydáno: 18.11.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Novinky na pultech obchodů jsou tento týden ve znamení převážně DVD a výběrů. Tentokrát přispěli Beyoncé, Daft Punk, Duran Duran, Gorillaz, Desmod, Iva Frühlingová, Keith Urban, Mattafix, Katherine Jenkins, Queensrÿche, Shakira, Tarja Turunen, Anna K, Nelly Furtado, Chris Brown, Burial, Petr Venkrbec a Sensus.

Pokud se v pondělí 19. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Gorillaz - D-Sides (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Gorillaz - D-Sides
Projekt Gorillaz odešel do věčných lovišť, ale stále ještě je dost materiálu, který muzikanti vyplodili a nebyl ještě nikdy vydán. Byla by škoda nechat ho jen tak založený v šuplíku, a proto právě v těchto dnech vychází deska "D-Sides", která následuje podobný projekt úspěšný hlavně v USA a Japonsku - "G-Sides". Dvoudiskový komplet obsahuje B strany singlů, rarity a remixy k desce "Demon Days". Album obsahuje například nikdy nevydanou spolupráci Gorillaz s hercem Billem Murayem nebo roztomilou píseň "Hong Kong", která byla překvapením loňského živého vystoupení. Na "D-Sides" se objeví i kapela The Bees nebo Sugarcubes. Na remixech se podíleli uznávaní DFA, Soulwax nebo Hot Chip. Kompletní desku si můžete poslechnout na MySpace.com Gorillaz.
Duran Duran - Red Carpet Massacre (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Duran Duran - Red Carpet Massacre
Jedno z nejočekávanějších popových alb tohoto podzimu mají na svědomí staří pardálové Duran Duran. Jejich třináctý počin "Red Carpet Massacre" slibuje už jen skladbou spolupracovníků velmi zajímavou fúzi stylů, ale i generační konfrontaci. Nabídku ke spolupráci s kapelou přijal Timbaland, Justin Timberlake či americký r'n'b producent Danja. Podrobně jsme se této desce věnovali už v naší rubrice Čerstvě (ne)staženo. Kam se posunula hudba Duran Duran s podporou americké produkce, můžete posoudit díky dvěma skladbám na jejich MySpace.com.
Tarja Turunen - My Winter Storm (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Tarja Turunen - My Winter Storm
Někdejší vokalistka finských Nightwish Tarja Turunen vydává své debutové album "My Winter Storm". Na novince se příliš nevzdaluje od tvorby domovské kapely a rozehrává tak symfonický metal, ovšem daleko temnější než na předchozích nahrávkách. "My Winter Storm" je i velmi osobní zpovědí této zpěvačky. Více informací, včetně ukázek z desky a výpravného videa k prvnímu singlu "I Walk Alone" najdete na speciálních stránkách této desky.
Nelly Furtado - Loose: Concert (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Nelly Furtado - Loose: Concert
Kanadská zpěvačka završuje úspěšné období své kariéry koncertní deskou a DVD. (Vychází samostatně i jako CD+DVD v deluxe verzi). Živák nabízí všechny hity z posledního alba (a že jich nebylo málo) a přidává ještě její dřívější úspěšné skladby jako "I'm Like A Bird", "Turn Off The Light", "Força" a "Powerless (Say What You Want)". Nelly k dobru přidá i coververzi "Crazy" od Gnarls Barkley. DVD obsahuje ještě třicetiminutový dokument o průběhu turné "Get Loose".
Chris Brown - Exclusive
web / MySpace.com / psali jsme

Chris Brown - Exclusive
Devatenáctiletý r'n'b zpěvák momentálně vládne americké singlové hitparádě a přichází se svým druhým albem. Mělo se původně jmenovat "Graduation", ale Brown musel název změnit kvůli stejnojmenné desce Kanye Westa. Na natáčení mu asistovala kohorta producentů jako Scott Scorch, Jazze Pha, Stargate, Swizz Beatz a T-Pain, který napsal aktuální hit "Kiss Kiss Kiss". Na desce uslyšíte také Kanye Westa, Lil Wayneho, Big Boie nebo The Game. Prvním singlem byla skladba "Wall To Wall", třetím bude "With You." Všechny singly si můžete poslechnout na jeho MySpace.com, včetně jeho vánoční skladby "This Christmas".
Katherine Jenkins - Rejoice (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Katherine Jenkins - Rejoice
O welšské sopranistce Katherine Jenkins se začíná v poslední době mluvit stále častěji a na stále větším území. Její věhlas pravděpodobně zesílí i její nová deska "Rejoice". Jenkins na svých deskách převádí do klasické podoby některé popové hity a prokládá je operními áriemi. Na "Rejoice" ovšem vedle hitů (jako třeba "Kiss From A Rose" Seala) zařadila i původní skladby speciálně pro ni napsané Gary Barlowem. Malou ochutnávku této desky nabízejí její oficiální stránky.
Mattafix - Rhythm & Hymns (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Mattafix - Rhythm & Hymns
Po roce a půl trvajícím celosvětovým turné se duo Mattafix připomíná svým novým studiovým albem "Rhythm & Hymns". Inspiraci jim byla především cesta po Africe. Zvuk nové desky se posunul a samotní umělci tvrdí, že se jim podařilo zachovat pozitivní energii z předešlého alba. Na novince kombinují hip hop, blues, pop, jazz, reggae nebo dancehall. Ke spolupráci si přizvali africké zpěváky kmene Zulu, rapera Zola a fluteboxera (forma beatboxu kombinovaného s flétnou) z východního Londýna. Samply se nahrávaly v Polsku a ostatní nástroje v Karibiku. Na jejich MySpace.com najdete několik skladeb z této desky.
Iva Frühlingová - Strip Twist (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Iva Frühlingová - Strip Twist
Druhá deska "Baby Doll" nahrávaná v Batislavě Ivy Frühlingové zjevně nezaznamenala takový úspěch jako její debut "Litvinov". Iva se tedy na novince "Strip Twist" vrátila k osvědčenému receptu z debutu. Desku nahrála opět ve Francii a při její tvorbě se setkala například s Pierrem Richardem, jemuž se její hudba zalíbila natolik, že souhlasil s natočením společného duetu "La Chanson De Pierre".
Daft Punk - Alive 2007 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Daft Punk - Alive 2007
Přesně po deseti letech po desce "Alive 1997" přichází francouzští elektroničtí mágové Daft Punk s dalším živým albem stylově nazvaným "Alive 2007". Záznam vznikl v domovské Paříži, konkrétně v hale Bercy v červnu tohoto roku. Deska vychází ve dvou verzích. Klasická jednodesková edice obsahuje záznam koncertu, speciální dvoudisk pak extra tracky a padesátistránkovou knihu fotografií ze světového turné. Jednu ochutnávku z "Alive 2007" přináší MySpace.com kapely a více informací získáte na speciálním webu této desky.
Beyoncé - The Beyoncé Experience Live! DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Beyoncé - The Beyoncé Experience Live!
Turné americké zpěvačky Beyoncé Knowles sice ještě pořád běží, ale pro ty, kteří se na její koncert nedostali, už má nyní připravené koncertní DVD "The Beyoncé Experience Live!" a podle dostupných informací je na co se těšit. Záznam koncertu ze srpna tohoto roku v Los Angeles čítá přes třicet položek, v nichž se vedle hitů a písniček z předchozích alb objevují takové lahůdky jako duet s Jay-Z "Upgrade U" nebo bleskový reunion mateřské skupiny Destiny's Child v "Survivor". Krátký trailer k tomuto DVD naleznete na webu Beyoncé.
Keith Urban - Greatest Hits: 18 Kids (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Keith Urban - Greatest Hits: 18 Kids
Zpěvák, autor a multiinstrumentalista Keith Urban mající pověst bouřliváka přichází s "Greatest Hits: 18 Kids". Jak už název napovídá, na desce bude osmnáct písniček poskládaných z hitů včetně Grammy ověnčené "Thing Of Me" a dvou novinek. První je remake "Romeo's Tune" od Stevea Norberta z roku 1979 a druhá, která bude zároveň i novým singlem, se jmenuje "Got It Right This Time (The Celebration)". Deska vychází ve dvou verzích, na limitované edici najdou fanoušci rozsáhlejší booklet a bonusové DVD s dvanácti Urbanovými klipy.
Shakira - Oral Fixation Tour: Live From Miami DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Shakira - Oral Fixation Tour: Live From Miami
Česká republika a konkrétně Praha měla to štěstí vidět Shakiru naživo. Ovšem pro ty, kdo tu možnost neměli, či by si koncert chtěli alespoň připomenout, je tu nové DVD "Oral Fixation Tour: Live From Miami". Název titulu sděluje zřejmě vše potřebné s tím, že tento koncert proběhl 9. prosince minulého roku. Setlist zaznamenaného vystoupení je jen o něco málo odlišný od toho, co přivezla do Prahy, ale může lákat například na dva hosty - Wyclefa Jeana a Alejranda Sanze, bonusové skladby z jiných koncertů, dokumenty a přiložené CD. "Oral Fixation Tour: Live From Miami" (ukázky z něj najdete například na MySpace.com Shakiry) pak vychází i na Blu-Ray.
Burial - Untrue (Hyperdub / Maximum Underground)
web / MySpace.com / psali jsme

Burial - Untrue
Tajemný londýnský producent, jehož identitu zná jen minimum lidí, posunuje na svém druhém dlouhohrajícím albu zvuk klubového fenoménu jménem dubstep do nových dimenzí. Nahrávka zatím sbírá jen nadšené recenze a její význam překračuje hranice taneční scény. Skladbu "Archangel" si můžete poslechnout na MySpace.com labelu Hyperdub.
Desmod - Kyvadlo (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Desmod - Kyvadlo
Slovenská rocková parta Desmod se rozhodla po roce potěšit své příznivce novou nahrávkou. Ta dostala Poeovský název "Kyvadlo". Pánové na svých stránkách slibují ve více než padesáti minutách třináct "pestrobarevných" skladeb, v jedné z nich si přizvali momentálně mimořádně aktivní Zuzanu Smatanovou. Bez povšimnutí pak nenechávejte ani obal desky, pod kterým je podepsán akademický malíř Karol Felix.
Petr Venkrbec - Alone (X Production)
web / MySpace.com / psali jsme

Petr Venkrbec - Alone
Petr Venkrbec je člen The Nihilists i jejich bočního projektu Magnetic. Navíc patří mezi nejvýznamější saxofonisty české alternativy, když se podílel na nahrávkách skupin Psí vojáci a Vltava a byl členem projektů Krásné nové stroje nebo Combo FH. Své první sólové electro-jazzové album si nahrál sám. Zcela sám, proto ten název. O produkci desky se postaral Moimir Papalescu.
Queensrÿche - Take Cover (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Queensrÿche - Take Cover
Občas není špatné opustit vlastní tvorbu a podívat se po svém na hudbu někoho jiného. Přesně to udělala svým novým albem "Take Cover" americká metalová kapela Queensrÿche. A vzala si na paškál skutečné legendy - Queen, The Police, Pink Floyd, Petera Gabriela, U2 či například "Heaven On Their Minds" z muzikálu "Jesus Christ Superstar". Ukázky z desky nabízí například internetový obchod Amazon.com.
Různí - Kill The Headliners (Surreal Madrid / Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Různí - Kill The Headliners!
Nezávislý internetový label Surreal Madrid sdružující středoevropské experimentátory s elektronickou hudbou vydává po několika internetových albech konečně svůj první vinyl. "Kill The Headliners" je vlastně sampler obsahující exkluzivní nahrávky trvalých spolupracovníků labelu. Mezi nimi je Floex, MMtm, Karaoke Tundra, ale také ukrajinská hudebnice Zavoloka nebo Američan Luke Warm.
Anna K - Best Of (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Anna K - Best Of
S výběrem toho nejlepšího jednoduše nazvaným "Best Of"se na předvánoční trh vydává také Anna K. Několikanásobná zpěvačka roku tak ve dvaceti skladbách rekapituluje svoji patnáctiletou kariéru a přidává i zcela novou píseň "Láska 2.0", kterou složil opět Tomáš Vartecký. Aby jediná novinka nebyla pro její fanoušky jediným lákadlem, přikládá k CD i své historicky první DVD obsahující záznam koncertu, natočený během jarního turné Večernice 07 v Brně, všechny videoklipy a rozsáhlou fotogalerii.
Sensus - Humanomaly (Ressonus / Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Sensus - Humanomaly
Apokalyptickou a halucinogenní zkušenost nabízí druhý počin na českém elektronickém labelu Ressonus - debut producenta jménem Sensus. "Humanomaly" je "dotyk chladivé oceli, datový tok šlehajících plamenů, krev, popel a zmrzlá hlína," píše se v tiskové zprávě o desce, která rozhodně nedává posluchači nic zadarmo. Ukázky z alba si může poslechnout na webu labelu.

Výběry

  • Zdá se to být relativně krátce, kdy před šesti lety rekapitulovali Goo Goo Dolls poprvé. Ale od desky "What I Learned About Ego, Opinion, Art & Commerce" je dělí další desky, a tak musel přijít nový výběr "Greatest Hits Volume One: The Singles". Jak dává tušit název, toto je první díl obsahující singly téhle partičky s novou verzí "Name", pokračování bude následovat příští rok.
  • Exkluzivní box set připravili pro své fanoušky metaloví Megadeth. Jejich "Warchest" sestává hned ze čtyř CD a jednoho DVD. Box set je plný doposavad nevydaných nahrávek, celé jedno CD je věnováno jejich koncertu ve Wembley Aréně v roce 1990 a na DVD se shledáte s koncertem v Hammersmith Odeon z roku 1992.
  • Svoji kariéru na výběru "Viva Villazón" rekapituluje i slavný tenor Rolando Villazón, jehož hlas mohli obdivovat nedávno i příznivci vážné hudby v České republice.

DVD

  • Kolem Spice Girls je teď pořádně rušno. Vedle výběru hitů z minulého týdne, se tento týden dostává na DVD záznam koncertu v Istanbulu "Live In Istanbul", jenž už před lety vyšel na VHS.
  • Podobně jako Spice Girls i Nirvana se rozhodla převést na DVD jedno ze svých vystoupení. Zde se ovšem jedná o jejich patrně nejslavnější koncert "MTV Unplugged In New York". Oproti televizní verzi na DVD najdete dvě nevysílané písničky, pohled do zákulisí a čtyři skladby z přípravy koncertu.
  • Katherine Jenkins jsme tu už dnes vzpomínali s novou deskou "Rejoice", ovšem vedle ní ještě vychází DVD "Live In The Park". Tracklist koncertu pod širým nebem v Margam Park ve Swansea čítá dvacet skladeb reprezentujících její dosavadní tvorbu.

Dále vychází:

Dalibor Janda - Páté poschodí (CD+DVD) (EMI)
Daniel Landa - Tajemství DVD (Sony BMG)
Goo Goo Dolls - Greatest Hits Volume One: The Singles (Warner Music)
Gummy Bear - Gummy Bear (EMI)
Hex - Cesta z mesta - Live (Universal)
Karel Svoboda - Platinum Collection (EMI)
Katherine Jenkins - Live In The Park DVD (Universal)
Massenet - Manon DVD (EMI)
Mariah Carey - The Adventures Of Mimi DVD (Universal)
Megadeth - Warchest (4CD+DVD) (EMI)
Nirvana - Unplugged In New York DVD (Universal)
Pavel Váně / Bronz - Best Of (EMI)
Rolando Villazon - Viva Villazon/Best Of (EMI)
Různí - Best Of Dance 4/2007 (Universal)
Různí - CZ Superhity 2007/2 (EMI)
Různí - Disney Channel Schristmas Hits (EMI)
Různí - HSM/Muzikál ze střední N.2 (EMI)
Různí - Taneční liga 2007 Best Of (Universal)
Spice Girls - Live In Istanbul DVD (EMI)
Synkopy/Oldřich Veselý - Sluneční hodiny (EMI)
Take That - Beautiful World / DVD (Universal)

NÁZORY
  • Sakra.... (MC, 18.11.2007 07:31) Reagovat

    a co Mariah Carey a DVD The Adventures Of Mimi??????????

    • Re: Sakra.... (Tomáš Parkan - autor, 18.11.2007 08:54) Reagovat

      Ta mi nějakým záhadným způsobem vypadla ze seznamu. Už jsem ji tam doplnil a o DVD se zmíníme podrobně příští týden

  • OneRepublic (Xko, 18.11.2007 18:16) Reagovat

    A co OneRepublic a jejich Dreaming Out Loud?

  • a ještě by zapomněl... (Xko, 18.11.2007 18:24) Reagovat

    ...Girls Aloud - Tangled Up

    • Re: a ještě by zapomněl... (Tomáš Parkan - autor, 18.11.2007 18:58) Reagovat

      Obě desky vydává Universal a v případě Girls Aloud jejich katalog mlčí. OneRepublic u nás vycházejí až 3.12. Kolega Veselý, který je přispěvatelem do Nových desek, by je určitě nepřehlédl.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" (26.04.2024 08:48)
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: Beyoncé dosáhla svého. Countryové album "Act II: Cowboy Carter" je další ukázkou jejího perfekcionismu (10.04.2024 18:00)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku (26.03.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Kabát Adele Sia Rush Beyoncé U2 AC/DC Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu