shop.musicserver.cz

Robots In Disguise vystoupí poprvé v Česku a na Slovensku

Vydáno: 08.10.2007 11:45 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Robots In Disguise
© dsmacku.com
Fanoušci IAMX britské duo Robots In Disguise bez pochyby znají. S Chrisem Cornerem z IAMX toto seskupení pojí nejen fakt, že jim produkoval právě dokončované album, ale též působení Sue Denim v IAMX i jejich partnerský vztah v nedávné minulosti. Na rozdíl od Chrise Cornera z IAMX, který vystoupí tento týden v Česku již po několikáté, se ale Robots In Disguise do českých a slovenských klubů chystají poprvé. Premiéru si odbudou 22. listopadu v pražském Lucerna Music Baru, den na to v brněnské Fléďě a 24. listopadu předvedou svoji show v bratislavském Subklubu.

Robots In Disguise tvoří ženské duo Dee Plum (kytara a vokály) a Sue Denim (basa a vokály), tak trochu rebelující princezny, tak trochu příšerky s podomácku tvořenou hudbou. Tato velice neortodoxní dvojice hrající ve stylu electro-indie-rock-dance si získala reputaci pro své módní výstřelky a energické show, při kterých Deeiny kytarové a Sueiny basové linky tančí nad robustními elektronickými beaty a přímočarými texty.

Robotky se poprvé potkaly na koncertě Le Tigre. Brzy se ukázalo, že obě mají slabost pro dívčí punkové kapely, a tak začaly skládat hudbu společně.

V roce 2004 vydaly Robots In Disguise eponymní debutové album u francouzského labelu Recall a následně vyjely se svou ztřeštěnou show na turné. Jejich smrtící dancefloorový 12" singl "Boys" byl vydán s remixy od Hidden Agendy, SIN, The Servant a Tommyho Hoolse a získal si mnoho fanoušků včetně Boye George a Peaches.

Po turné v USA v roce 2005 vydaly Robots In Disguise ostré a přitom elegantní elektrofunkové album "Get RID!", které vyšlo ve Francii u Recallu, v zemích Beneluxu u Anorak Supersportu a v Austrálii u Shock Records. Jejich vynikající singl "The DJ's Got A Gun" se stal populárním v Evropě i USA. "Get RID!" vyšlo v Británii minulý rok u President Records a jeho singl "Turn It Up" byl použit v upoutávce na oblíbenou americkou show "Ugly Betty".

Robots In Disguise ozdobily stránky četných módních časopisů svým discopunkovým stylem a také si zahrály ve dvou epizodách komediálního seriálu stanice BBC "The Mighty Boosh" jako Electro Girls a Goth Girls.

V příštích měsících vydají Robots In Disguise své třetí album. Jeho název zní "We’re In The Music Biz" a je produkováno Chrisem Cornerem (Sneaker Pimps / I Am X). Ostré, taneční, jízlivé a často neuvěřitelně chytlavé album obsahuje hitovku (jež je také singlem) "The Sex Has Made Me Stupid". Jedná se o hedonistickou indie-taneční klasiku na téma co se stane, když navážete známost s někým, koho máte rádi. Sex, alkohol, zakázané látky - čistě návyková směs a šílenství, které nevyhnutelně musí následovat, když se člověk řídí přitažlivostí.

Titulní skladba představuje veselé skotačení skutečnými zážitky kapely v popovém světě - jde o ironickou oslavu všeho, co se přihodilo těmto hudebním kutilkám na cestě od nervózního přešlapování u dveří New Musical Expressu na Reading Festivalu až po let na koncert na losangeleském Hollywood Boulevardu. Každý, kdo přemýšlí o založení kapely, by si tohle měl určitě poslechnout a nejlépe live při některém z jejich vystoupení u nás.

Vstupenky na pražský koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal a v pokladně Lucerna Music Baru za 270 Kč, na místě za 350 Kč.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 33. týden 2024
Došly nové hity? Český rádiový žebříček ovládla další skladba samplující letitou klasiku Tři čtvrtě roku po vydání se na vedoucí příčku tuzemského rádiového žebříčku prosadili nizozemský producent Oliver Heldens a taiwanský zpěvák Weibird s písničkou "Out Of Love". V té oprášili čtyřicet let starý hit dvojice... čtěte zde
Vydáno: 22.08.2024 15:30 v sekci Novinky | České hitparády
Vypsaná fiXa, Střelecký ostrov, Praha, 20.8.2024
Naživo: Vypsaná fiXa oslavila svoje třicetiny dvojkoncertem na Střeleckém ostrově Letos již podruhé si Vypsaná fixa připravila pro fanoušky specialitu. Po Rock for People si i na pražském Střeleckém ostrově připomněla to nejlepší ze své třicetileté historie. A že bylo na co vzpomínat! Kapela si přizvala i pár... čtěte zde
Vydáno: 22.08.2024 08:00 v sekci Naživo
Let It Roll, Letiště Milovice, 1.-3.8.2024
Naživo: Letošní Let It Roll v Milovicích se stal mostem mezi starou a novou podobou festivalu Festival elektronické hudby Let It Roll na letišti v Milovicích letos provázelo aprílové počasí, fanoušci drum'n'bassu si však opět odvezli nezapomenutelné zážitky. Šlo přitom o poslední ročník v této lokaci - příště už se... čtěte zde
Vydáno: 21.08.2024 16:00 v sekci Naživo
Nové desky 33/2024 - od Post Malona přes Foster The People po The Script
Nové desky 33/2024 - od Post Malona přes Foster The People po The Script V hudebních novinkových přehledech už to opět houstne. Těšte se na countryovou podobu Post Malona, návrat Foster The People, rockové The Script, metalové Dark Tranquillity, Australanku Amy Shark, anglickou zpěvačku Beabadoobee, kritikou... čtěte zde
Vydáno: 21.08.2024 08:00 v sekci Novinky | Nové desky
Klára Vytisková - Naučila jsem se milovat kytary, nápady na písně přicházejí při vaření
Rozhovory: Klára Vytisková - Naučila jsem se milovat kytary, nápady na písně přicházejí při vaření Klára Vytisková se ve své tvorbě odhodlala k zásadní změně. Na třetí sólovce přešla kompletně k češtině. Říká, že to nebyl jednoduchý proces, obklopila se novými lidmi a musela na sobě hodně zapracovat, ale s výsledkem je... čtěte zde
Vydáno: 20.08.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Chris Corner z IAMX si k silné písni "The Ocean" pozval zpěvačku Hafdís Huld, aby zazpívala v rodné islandštině (21.07.2024 12:05)
- Video: IAMX v černobílém klipu "Neurosymphony" sází na abstraktní a celestiální prvky i na anální kolíky (02.07.2024 13:13)
- Recenze: Album "Fault Lines¹" od IAMX je hlubokým ponorem do lidské psychiky (17.05.2023 08:00)
- Video: IAMX jsou zpět. Klip k novince "The X ID" je žhavou přehlídkou nahých zadků (27.04.2023 17:34)
- Video: Sneaker Pimps zakopali válečnou sekeru. Klipem k "Fighter" otvírají novou kapitolu (26.07.2021 17:51)
- Easy Life přesouvají koncert do MeetFactory, IAMX přijede v říjnu, Lucy Dacus ani James Arthur v Praze nevystoupí (21.03.2020 18:16)
- Nové desky 10/2020 - od Dana Bárty přes Nialla Horana po Westlife (18.03.2020 08:56)
- IAMX se vrací do Prahy, tentokrát zahraje akusticky (02.02.2020 15:52)
- IAMX se ohlíží zpět. "Echo Echo" shrne jeho největší hity v akustických verzích (22.12.2019 10:24)
- Tajuplný IAMX rozjede svou avantgardní show v Brně (23.10.2018 19:53)

ALBUM TÝDNE 34/2024

Dagny
Elle

Co může popovou část redakce musicserveru potěšit více než nová deska nějaké severské popové zpěvačky? Dagny Norvoll Sandvik nás počátkem léta obdařila svou teprve druhou nahrávkou "Elle", a i když na ní najdete pouze osm skladeb, bezpochyby vám do žil vlije optimismus, radost a lásku.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
So 14.09.
The Hu (MON) (SaSaZu, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)
Pá 20.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Elán (SK) (O2 arena, Praha)
So 21.09.
Aurora (NOR) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
So 21.09.
Maro (POR) (MeetFactory, Praha)
So 21.09.
Marcus & Martinus (NOR) (Forum Karlín, Praha)
Po 23.09.
Girl In Red (NOR) (Forum Karlín, Praha)
St 25.09.
Cirque De Soleil - Corteo (CAN) (O2 arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Taylor Swift Liam Gallagher Mirai Adele Ed Sheeran Madonna Coldplay Eminem Kylie Minogue Viktor Sheen Lucie Vondráčková Dua Lipa Billie Eilish mp3.com
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe