Nové album Smashing Pumpkins na netu je skutečností

12.09.2000 19:32 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Billy Corgan
© SONICNET
Počátkem týdne se objevily zprávy o tom, že Billy Corgan rozeslal pětadvaceti fanouškům Smashing Pumpkins poslední album své kapely. Fandové dostali písničky na vinylových deskách (2LP + 3 desetipalcová EP), kterých bylo vyrobeno jen oněch pětadvacet kusů, s dovětkem, ať je co nejrychleji převedou do nějakého digitálního formátu a volně distribuují po internetu. Důvodem je prý neochota firmy Virgin toto album vydat. Jakkoli se podobná historka může zdát nepravděpodobná a vycucaná z prstu, Corgan skutečně sám vydal toto poslední album Smashing Pumpkins tímto nevšedním způsobem. Potvrdil to totiž tiskový mluvčí kapely.

Album s názvem "Machina II - The Friends and Enemies of Modern Music" obsahuje celkem pětadvacet skladeb, kromě různých nevydaných věcí i jiné verze skladeb z posledního alba "Machina/The Machines of God". Corgan k vinylům připsal kromě jiného i následující vzkaz: "Toto je konečné 'fuck you' pro nahrávací společnost, která Pumpkins nedala takovou podporu, jakou si zaslouží." V současnosti by většina skladeb měla být bez problému ke stažení prostřednictvím Napsteru.

Tracklist je následující: EP1 - "Slow Down", "Vanity", "Saturnine", "Glass' Theme", EP2 - "Soul Power (James Brown)", "Cash Car Star", "Lucky 13", "Speed Kills", EP3 - "If There Is a God" (piano/vox), "Try, Try, Try" (alt. music/lyrics) , "Heavy Metal Machine" (alt. mix), 2LP - "Glass' Theme", "Cash Car Star", "Dross", "Real Love", "Go", "Let Me Give the World to You", "Innosence", "Home", "Blue Skies Bring Tears", "White Spider", "In My Body", "If There Is a God (full band)", "Le Deux Machina (synth)", "Here's to the Atom Bomb".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY