Marizu v Praze doprovodí sedm hudebníků

09.05.2007 12:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mariza
© facebook interpreta
Portugalská zpěvačka Mariza, světová hvězda hudebního stylu fado, vystoupí na pražském koncertu 7. června v Hudebním divadle Karlín spolu se sedmi vynikajícími hudebníky.

Čtyři z nich dokonce Marizu doprovázeli na posledním albu "Concerto em Lisboa", které je záznamem jejího velkého koncertu v portugalském hlavním městě. Jsou to Luis Guerreiro na portugalskou kytaru, António Neto na klasickou kytaru, Vasco Sousa na akustickou basovou kytaru a perkusionista Joâo Pedro Ruela. Joâo je zároveň tour manažerem. Sestavu doplní trio hráčů na smyčce - Paulo Moreira (violoncello), Antonio Barbosa (housle) a Ricardo Mateus (viola). Tým Marizy tvoří dále dva zvukaři a light designér.

K zajímavostem patří to, že portugalská kytara je svojí konstrukcí daleko bližší bouzouki či mandole nežli kytaře. Je opatřena dvanácti kovovými strunami, na které se brnká kovovými prstýnky, ke stylu hry patří téměř bluesové natahování strun. Původně měla v doprovodu nahradit zvuk cembala.

Diváci v Hudebním divadle Karlín se tak mohou těšit na výjimečný hudební zážitek, který může poskytnout pouze fado (v překladu osud). Na písně plné nostalgie, které uhranuly diváky v nejprestižnějších sálech po celém světě - od Royal Festival Hall v Londýně přes Opera House v Sydney až po Carnegie Hall v New Yorku.

Pražský koncert uvádí Colour Production, pořadatel festivalu Colours Of Ostrava, ve spolupráci s TURISMO DE PORTUGAL, který je v České republice zastoupen ICEPem PORTUGAL - Obchodním oddělením velvyslanectví Portugalska, a Hudebním divadlem Karlín. Vstupenky v cenách od 350 do 1600 Kč (+poplatky) jsou v prodeji v pokladně Hudebního divadla Karlín, sítích Ticketart a Ticketpro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY