shop.musicserver.cz

Raná renesance lochotínské slávy

Vydáno: 08.05.2007 14:00 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Za své největší slávy pojal Lochotínský amfiteátr třicet tisíc lidí a o Portách, konaných v něm, kolují dodnes legendy. Po revoluci se sláva pomalu vytratila a jeden z největších amfiteátrů začal chátrat. Minulý víkend se ale opět nadýchl k novému životu, pomohly mu k tomu legendy českého folku a country.

Chátrající areál, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Ač se Porta konala na různých místech tehdejšího Československa, svého vrcholu jednoznačně dosáhla v době, kdy probíhala v plzeňském amfiteátru na Lochotíně. Tudy kráčely dějiny naší folkové a písničkářské scény, tady vznikaly legendy. Za dob největší slávy se do lochotínského auditoria naskládalo přes třicet tisíc lidí. Po revoluci ale začala sláva místa pomalu upadat, amfiteátr jako takový chátral. A to řádně. Kamenné zdivo se už pomalu rozpadá, betonové prefabrikáty nesoucí dřevěné lavičky už leckde chybí nebo leží na zemi jako pomník zašlých dob. Avšak majitel areálu, plzeňská ZOO, se nyní rozhodl, že to tak nenechá, část opravil (nahradil chybějící dřevo na lavičkách) a uspořádal na jeho záchranu dvoudenní festival s jednoduchým názvem Lochotín 2007, kam sezval legendy české folku a country.

Den první
František Nedvěd ml. (Noví Brontosauři), Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Když jsme se společně s fotografem blížili k Lochotínu, slyšeli jsme, jak na pódiu vyhrává první z účinkujících Petra Černocká. O jejím vystoupení vám toho moc nepovím, snad jen to, že hrála "Saxanu". Když jsme se dostali dovnitř, právě se na pódium chystal další z účinkujících - Noví Brontosauři. Kapela pod vedením Františka Nedvěda mladšího se stará, aby písničky Brontíků nezůstaly zapomenuty. Poprvé, ale ne naposled zazněly věci jako "Podvod", "Stánky", "Na kameni kámen" a řada dalších. Nové Brontosaury vystřídal na scéně Cop (foto) - country-bluegrassová partička působící na naší scéně už bezmála třicet let. Cop se uvedl českou verzí "Tenesse Waltz" a zaujal duetem mandolíny s kytarou nebo i tím, že než stačili přidat vítěznou písničku Porty '87 "Stopy kol", praskla kytaristovi struna a ten ji, včetně svého sóla, odehrál pouze na pět strun.

Jiří Schmitzer, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Po Copu přišel na řadu recesistický spolek "staříků s bypassy" Lokálka (foto). Těmhle pánům není nic svaté, ani Tučného "Báječná ženská" nebo "Lékořice" nahrazená "Šaraticí". Neckářovu "Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě" přeměnili na viagru a tabákovými "Zvonky štěstí" to zpečetili. Žádné velké umění to sice nebylo, ale občas je i plytký humor třeba - publikum, tvořené z větší části pamětníky původních Port, se evidentně bavilo dobře. Po nepříliš výrazných Nezmarech (foto) na pódium zasedl naopak velice výrazný Jiří Schmitzer. Ten na požádání svůj set otevřel výbornou "Ferda jede na kole" a pokračoval dál "Binďou", "V ruce sekyru maje" a dalšími. Svými proslovy během písniček, které málokdy dohrál do konce, rozdělil obecenstvo na dvě části. Někteří, obzvlášť trampové v maskáčích, si brblali pod vousy, druzí se zájmem poslouchali až do "diskotékové" "Kaluže".

Sestry Steinovy, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Pravděpodobně největší rozpaky prvního dne vyvolaly Sestry Steinovy. Jejich alternativní pojetí folku, včetně osobitého humoru, bylo na většinu příchozích až příliš avantgardní, nelze ale mluvit o vyloženém neúspěchu. I po tomto vystoupení si řada lidí přišla pro CD nebo pro podpis. Vystřídala je Lenka Filipová (foto), která už slavila jiný ohlas; dokonce se během jejího vystoupení vytvořil před pódiem takový menší kotlík. Přijela ještě s kytaristou Mirkem Linhartem a anglickým muzikantem Seanem Barrym, díky němuž se na Lochotín dostala i neobvyklá irská harfa. Jako drtivá většina všech ostatních odehrála takové best of, a tak nemohlo chybět "Částečné zatmění srdce", "Zamilovaná" - ovšem francouzsky zpívaná, "Za všechno může čas" a pochopitelně vzpomínka na Karla Zicha "Mosty". Sérii hitů roztrhly dvě keltské písničky vyplynuvší ze spolupráce s Barrym. Vystoupení Filipové bylo jedním z vrcholů prvního dne, což ocenili i pořadatelé, kteří jí dovolili i druhý přídavek.
Jan Nedvěd, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Na Lochotín se po létech vrátili taky Rangers (foto), jejichž hity si s nimi zapělo odhadem pěti- až šestitisícové publikum. "500 mil" nebo "Už vyplouvá loď John B" zpívali dospělí, ale takovou "Trpasličí svatbou" udělali radost dětem včetně těch nejmenších, kterých se nesešlo zrovna nejmíň. Rangers vystřídal Honza Nedvěd a ať se klidně staví kolegové novináři na hlavu, jeho vystoupení bylo zkrátka něco neuvěřitelného. Pokud tedy opomenu jeho blábolení mezi písničkami a stěžování si na kapitalismus. Dával lidem přesně to, co chtěli - směs osvědčených hitů, ale i nových (v tomto se mohu mýlit) písniček. Mezi "Podvodem", "Stánkama", "Igelitem" (a zpíval je doslova celý Lochotín) a dalšími zazněly i neuvěřitelně živé countryové věci, které držela pevně v rukou doprovodná kapela. Do toho Nedvěd zpíval a improvizoval, jak to ani ve folku neznáme. Z jeho vystoupení neuvěřitelně prýštila energie a především radost z hudby; neskutečná lidská radost z toho, že zase může stát na pódiu a zpívat lidem.

Jaroslav Samson Lenk, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Navázat na Jana Nedvěda nebylo pro Samsona a jeho partu snadné, ale po vlažném začátku se to Jaroslavu Samsonovi Lenkovi s jemu vlastním humorem povedlo. To, co předváděl se svojí skupinou, už občas překračovalo pomyslné hranice folku, a tak se před pódiem začalo i tancovat. Hříčka s textem "Když potkáte ježky, jdou většinou pěšky...", věnovaná dětem, musela nejmladší publikum v půl jedenácté v noci zjevně potěšit. Samson se nakonec rozloučil něžnou, tichou písničkou a přenechal své místo na pódiu Žalmanovi a spol. (foto).

Den druhý
Bratři Ebenové - Marek, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Nedělní program byl co do účasti hvězd daleko bohatší. Už prvními vystupujícími byli Bratři Ebenové s hostujícími Mišíkovými ETC. Kdo přišel o něco dřív, mohl si vychutnat i jejich dost náročnou zvukovou zkoušku. Přesně ve dvanáct hodin pak rozehráli koncert s výborným zvukem i již "tradičními-netradičními" industriálními nástroji (ocelové profily a podobně). Dá se říct, že i díky Ebenům přišla od začátku opět velmi slušná návštěva. Mezi známými "Nikdo to nebere", "Já na tom dělám", zbrusu novou "Někdo klepe" a příspěvkem na desku "Havěť všelijaká" taky do éteru vypustili jeden muzikantský vtip ("Jestlipak víte, proč Kabát prodává tolik desek? Protože jejich cílová skupina si není schopna jejich desky vypálit.") Bratry Ebeny vyprovodil ze scény moderátor Mirek Kovařík. Právě moderátoři byli jedním z nejslabších článků festivalu. Ačkoli zrovna Kovařík, vyplňující přestávky recitací, a sobotní nevýrazný Jan Dobiáš pamatují slavné Porty, obávám se, že dnešnímu publiku jsou už příliš vzdálení. Jediný Vladimír "milionář" Čech držel svými historkami z divadla a hlášením stavu hokeje vlajku moderátorů vztyčenou.

Vít Sázavský (Neřež), Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Pavel Dobeš (foto) vsadil hlavně na písničky ze svého nejslavnějšího alba "Skupinové foto" (samozřejmě i na "Jarmilu" došlo), ale společně se svým parťákem Tomášem Kotrbou je doplnil i o další věci, včetně jedné z poslední desky "Banány". Také Neřež předvedli jeden z nejlepších jak instrumentálních, tak vokálních výkonů obou dnů. Zavzpomínali na Zuzanu Navarovou (místy Lochotín 2007 připomínal pietu za padlé - Zich, Navarová...), na "Červenou aerovku", obecenstvo moknoucí pod pláštěnky a deštníky rozveselili pomocí "Že prý pod čepcem je zaslíbená zem" a prostřednictvím úplné novinky připravili fanoušky na vánoční desku. A nikomu nevadilo, že tomu tak je právě na začátku léta.

Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Skupina Kamelot (foto) byla asi nejslabším vystupujícím v jinak nabitém dni. Sice muzikantsky se tomu nedalo nic vytknout, ale jejich skladby nějak nefungovaly. Vše to bylo na jedno brdo, dal by se shrnout názor mnohých. Wabi Daněk přijel do Plzně jak jinak než s komediantem a samozřejmě skvělým muzikantem Milošem Dvořáčkem, také on Lochotín podpořil svými nejznámějšími věcmi z "Rosy na kolejích". Vyjma "Hejkala", kdy sborové Hej! muselo vyplašit minimálně půlku zvířat v přilehlé ZOO a dvou věcí z alba "Nech svět, ať se točí dál", nic jiného nezaznělo. A publikum to řádně oceňovalo - konečně si mohlo zazpívat. Více jak dvacet let po vydání téhle desky a lidé ji znali slovo od slova (i ti, kteří v době jejího vzniku ještě nebyli na světě).

Greenhorns, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
V podobném duchu se nesl koncert Greenhorns a Honzy Vyčítala. Ti vzpomínali, a to i v písničkách, pro změnu na Michala Tučnýho a Josefa Šimka. Ostatně dnešní Greenhorns jsou v podstatě někdejší Tučňáci, tudíž jim písničky Michala Tučného nečinily žádné problémy. Mezi vlastní tvorbu zařadili také počeštěnou Armstrongovu "What A Wonderful World". Ke konci jejich vystoupení došlo k události, která byla buď zinscenovaná, anebo šlo o velkou náhodou: při "Tenkrát v 45" se před pódium dostavili dva starší američtí vojáci, dle sdělení pořadatelů první vojáci, kteří vstoupili v roce 1945 do Plzně. Od publika sklidili jako jediní za celé dva dny potlesk ve stoje, a to prosím nevydali ani hlásku.

Spirituál kvintet, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Spirituál kvintet, naprosto nectící své jméno, přijel jako sextet, bohužel lehce zklamal natěšené publikum. K jejich legendárnímu vystoupení na Lochotíně totálně unplugged jen za světla svíček to nedělní rozhodně přirovnat nelze. Nemyslím si, že by plzeňské publikum čekalo jenom čistě známé písničky, ale Vančura a spol. během svého koncertu až na dvě výjimky hráli samé novinky nebo prakticky neznámé věci, což většina nesla s nelibostí. Jaká to byla změna, když se obecenstvo při "Pocestném" a "Mlýnech" rozezpívalo a u druhé jmenované i roztleskalo!

Věra Martinová, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
To Věra Martinová, první dáma české country (do téhle doby se neobjevila žádná jiná, která by se alespoň pokusila ji nahradit), si na nic nehrála. V okleštěné sestavě pouze se sestrou Lenkou Slavíkovou a kytaristou Jamiem Marshallem (spolupracovník Dona McLeana) zahráli vše podstatné - "Malý dům nad skálou", "Toulavé džíny" a další. Tyto už letité hity proložili jednak novinkami z poslední desky "Věř svým snům", jednak vlastními Marshallovými skladbami. Asi nemá smysl dodávat, že i Martinová měla velký úspěch a svým přídavkem trošku vlezla do zelí Spirituál kvintetu, když už pouze sama s kytarou přidala "jejich" "Batalion".

František Nedvěd, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Kdo navštívil Lochotín 2007 v obou dnech, mohl srovnat oba bratry Nedvědy. František Nedvěd se na rozdíl od svého bráchy na pódium přibelhal (nemocnou nohu asi těžko mohl ovlivnit), ale tak trochu to symbolizovalo i celý jeho koncert. Oproti extrovertnímu Honzovi protiklad František působil jakoby na půl šťávy, což ale zase vyvažoval jinými kvalitami. Mezi svými hity "Kočovní herci" či "Rejdivá" a novinkou "Trpělivost lásko má" ani on nezapomněl zazpívat směsku složenou z "Podvodu", "Frankieho Dlouhána" nebo "Jižního kříže". Některé z nich už lidé slyšeli potřetí, ale nezdálo se, že by jim to nějak vadilo.

Čechomor, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz
Když se František Nedvěd odebral z pódia, začalo se čekat na Čechomor. Do této doby se ještě festival jakž takž držel svého časového plánu, ale než bylo vše připraveno, nabral prakticky hodinový skluz, díky kterému ti (včetně nás), již se potřebovali přesunout do jiného města a ráno jít do práce, museli konec celé akce oželet. Čechomor vystupovali jako velké hvězdy, nikdo z účinkujících před nimi neměl tak dobře programovaná světla. A to samé platilo i o zvuku. Čechomor si zkrátka Lochotín přeměnil ve vlastní show.

Nevím, jestli měl Lochotín 2007, nějaké umělecké ambice, ale spíš bych řekl, že ne. Bylo to v podstatě takové setkání přátel, kteří mohli zavzpomínat a přispět k obnově tradice Lochotínských potlachů. Většina z těch, kdo přijeli, uzpůsobila setlist tomuto účelu - vybíraly se hlavně nejznámější věci. Jestli se záměr povedl, uvidíme v příštím roce, na kdy už pořadatelé slibují pokračování.

Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007

Fotogalerie:

Plánek občerstvení

Občerstvení, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá 1
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

"Kovbojové"


© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Nejmenší oranžový folkař

Nejmenší oranžový folkař, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Cop

Cop, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Polorozpadlý amfiteátr

Chátrající areál, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá 2
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Lokálka - ale jinak celkem normální

Lokálka, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Nezmaři

Nezmaři, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Lenka Filipová

Lenka Filipová, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Rangers

Rangers, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Amfiteátr pod pláštěnkami a deštníky

Amfiteátr, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Vladimír Čech

Vladimír Čech (moderátor), Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Žalman a spol.

Žalman a spol., Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Bratři Ebenové - Kryštof

Bratři Ebenové - Kryštof, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Pěkně vypečení diváci

Vypečení diváci, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Pavel Dobeš

Pavel Dobeš, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Kamelot

Roman Horký (Kamelot), Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Mirek Kovařík

Mirek Kovařík (moderátor), Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Tramp

Tramp, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Pod stanem

Pod stanem, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

První a druhý americký voják v Plzni po 62 letech

Americký voják, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Americký voják 2, Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

Do zbraně! - Čechomor

Do zbraně! (Čechomor), Lochotín 2007, Plzeň, 5.-6.5.2007 malá
© Jiří Kosnar / musicserver.cz

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Voltaano a Jiří Schnitzel vytvořili v Malostranské besedě punk-folkové duo (17.02.2024 19:56)
- Vojtaano spojí síly s Jiřím Schmitzerem a na Valentýna zahrají v Malostranské besedě (08.02.2024 10:17)
- Lenka Filipová bude znovu "Zamilovaná" (28.01.2024 15:08)
- Naživo: Nohavica uchvátil Benátskou! v dešti, Střihavka se "Zemí vzdálenou" zklamal (31.07.2023 16:33)
- Video: Nová verze lidovky "Ej lásko, lásko" v podání Lucie Bílé a Čechomoru působí rozpačitě (17.04.2023 19:12)
- Rozhovory: Čechomor - S Kandráčovci je to nová kapitola a my strašně rádi otvíráme nové kapitoly (03.12.2022 08:40)
- Nové desky 45/2022 - od Louise Tomlinsona přes Bruce Springsteena po Black Eyed Peas (16.11.2022 17:30)
- Čechomor a Kandráčovci představují společný živák "Kandráčomor" (13.11.2022 19:52)
- Naživo: Jak v centru Ostravy vyrostla úrodná Zahrada písničkářů (21.09.2022 16:45)
- Naživo: Temperamentní večer Čechomoru s Kandráčovci završil povedené hudební léto v Telči (28.08.2022 18:48)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Sia Adele U2 AC/DC Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu