Prohrála v kartách bude opět vyhrávat sama doma

22.11.2006 10:13 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Prohrála v kartách N
© Lukáš Navara / musicserver.cz
Po půlročním cestování se rocková kapela Prohrála v kartách vrací domů do Prahy. Ve čtvrtek 23. listopadu vystoupí v obnoveném legendárním klubovém prostoru Exit Chmelnice na pomezí Žižkova Jarova na Koněvově ulici.

Od dubnového křtu posledního alba skupiny "Jaký to bude za vodou" je to první samostatný koncert v rodném městě. Prohrála v kartách během roku v Praze vystoupila ještě jednou na Atletickém stadionu Slávie v rámci obří šňůry kapely Divokej Bill, již se účastnila jako jediný a tedy exkluzivní host, a pak v rámci dvou charitativních akcí: Dnu s Fair Trade a na festivalu Útěk na podporu týraným dětem. Během roku skupina dále absolvovala desítky koncertů v Čechách a na Moravě, ať už v roli hostů Divokýho Billa nebo na letních festivalech.

V současné době Prohrála v kartách koncertuje v klubech po celé republice. "Přípomíná mi to hru 'Autem po Čechách', kterou jsem měl v dětství, ale v reálu je to ještě úžasnější," říká o letošním cestování zpěvák a kytarista Filip Horáček. Pro něj je koncert na Chmelnici návratem ještě z jednoho důvodu. "Hrávali jsme tu kdysi s punkovou kapelou Stalinovy oběti - dokonce i den před mou maturitou. A vždycky to bylo výborný," vzpomíná.

Co dalšího se děje u Prohrála v kartách? Do rozhlasových a televizních rotací bude v nejbližších dnech nasazen singl, respektive videoklip "Kosmonaut" z aktuálního alba "Jaký to bude za vodou". Na četné žádosti fanoušků vychází remasterovaná reedice čtyři roky starého debutu "Žádný čáry z nebe".

Další koncerty kapely Prohrála v kartách jsou následující:

24.11. - Terasa, Litvínov
02.12. - Gogo klub, Znojmo
14.12. - Divadlo pod Lampou, Plzeň
15.12. - Na rampě, Mariánské Lázně


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY