shop.musicserver.cz
Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 5.-6.7.2010

Král festivalů kraluje dál - díl 2.

Vydáno: 09.07.2010 08:10 v sekci Naživo - Petr Adámek a Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Rock For People se pondělní půlnocí přehoupnul do své druhé poloviny. I další dva dny nabídly vydatnou porci dobré muziky, letní pohody a závěrem nezbylo než konstatovat, že letošní ročník se povedl. Povedl se dokonce na výbornou a definitivně zařadil tento festival po bok těch nejlepších evropských.

Live: Rock For People

místo: Festival Park, Hradec Králové
vystoupili: The Prodigy, Muse, NOFX, Skunk Anansie, Tricky, Suicidal Tendencies, Billy Talent, Editors, Morcheeba, The Subways, Skindred, Juliette Lewis, Archive, Jello Biafra And Guantanamo School Of Medicine, Disco Ensemble, Does It Offend You Yeah?, Dreadzone, Death By Stereo, Kryštof, Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa, Aneta Langerová a další
datum: 3.-6. července 2010
Fotogalerie
První část reportáže

Druhý festivalový den

Billy Talent, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Dobré ráno, kempe! Je půl deváté a ve stanu sauna. Rychle odsud pryč! Na muziku je času dost, jde se k vodě. Jak se ti lidi u těch toi-toiek srandovně kroutěj'. A jak připitoměle mžouraj' - i vyvorané myši by se mohly učit. Nedaleký rybník a stín, to dokáže potěšit! Utopený telefon zapomenutý v kapse kraťasů už méně. A co teprve peněženka se všemi doklady... Smějí se všichni kolem. Však on je smích o pár hodin později, kdy sami během prudké přeháňky promoknou na kost, přejde. Zatím ale praží slunce a ve vzduchu je cítit pohoda. Jde se zpátky, už jsou slyšet první tóny.

Mrkněme do Jam stage! Stejně jako Rock&Pop stage byla i tato ukryta v malém kamenném hangáru, zcela bez dosahu slunečních paprsků. Kromě všelijakých tanečních vystoupení, krátkých koncertů výherců různých soutěží se zde několikrát sešli zkušení muzikanti a hangár rozezněli třeba Green Day, Depeche Mode, Placebo nebo Korn. A taková Mansonova pecka "Nobody" v podání X-left To Die nebo spojení Nirvany ("Rape Me") a Rattle Bucket, to byly skutečné lahůdky. Ale covery byly slyšet i odjinud. Eddie Stoilow si vystřihli starou tancovačku "Cottoneye Joe" od Rednex, Muse slavnou melodii z "Tenkrát na západě", Aneta Langerová zase zavzpomínala na bratry Nedvědy...

The Subways, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Když zrovna nehrála vaše oblíbená kapela, nebo neoblíbená, kterou jste chtěli zdrbnout, mohli jste se v areálu festivalu vyřádit na mnoha doprovodných aktivitách. Pokud jste chtěli létat a neměli po ruce žádnou oblíbenou drogu, mohli jste se za šest set korun proletět nad areálem vrtulníkem. Do oblak jste se mohli vznést i na jeřábu ve Skybaru - za dvě stovky a pivo zdarma. To byla příjemná alternativa, jelikož po pár pivech to jde s člověkem většinou tak akorát z kopce. Kdo chtěl zůstat nohama na zemi, nebo alespoň jednou, mohl si zapůjčit koloběžku a přemisťovat se z jedné stage na druhou v rekordních časech, popřípadě po cestě z legrace posrážet několik návštěvníků.

Jasnou oblohu sice odpoledne zakalily mraky, ale nikdo se tím příliš netrápil. Svižnou a šlapající partičku Prohrála v kartách následovala navrátivší se Vltava a po nich úřadoval Tomáš Klus. Ten se stal nejvtipnější osobností Rock For People a vůbec široko daleko kolem sebe. Začal improvizovat třeba na téma "Stan", a ono to mělo vtip, melodii, rým, pointu a ještě se nabídnul holkám na nocleh. Potom vlezl na pódium Anetě Langerové a zazpíval si s ní ... "Stánky". A vše zakončil hláškou, že když se potí, tak se nerad fotí.

Suicidal Tendencies, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Druhý festivalový den se ve větší míře dočkali i fanoušci tvrdších žánrů. Nejdříve pod kotlem zatopili hardcoreoví Evergreen Terrace, pak situaci trochu uklidnili finové Disco Ensemble a divočinu opět rozpoutaly legendy Suicidal Tendencies. Mike Muir tradičně neúnavně skandoval "es-tý", odštěkával fuck do všech světových stran a ještě při tom se svými kily zvládal pobíhat z jednoho kraje pódia na druhý. Pláč krčních obratlů z předních řad pódia se nesl daleko a možná jej slyšel i Jello Biafra v Českém Brodě. Co dělal v Českém Brodě? Co by, přece přijel hrát na festival... On se milý Jello vlastně popletl jen o čtyři roky. Na pódiu T-Music stage se se svojí kapelou The Guantanamo School Of Medici přece jenom objevil a kupodivu pouze s patnáctiminutovým zpožděním. Odbyl si svůj old-school punk, s ničím se dlouho nemazal, zanadával na politiku a společnost, odmítnul poskytnout jediný rozhovor a zase vypadnul. Punk's not dead!

Juliette Lewis, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Ve skvělé formě se opět představili Navigators. O mnoho horší formu měl ale během jejich zvučení pan zvukař (nebo technika) a nezbytná předkoncertní procedura se tak otravně protáhla. I během jejich funkové parády si členové formace neustále stěžovali na zvukové problémy. Ostatně na Rock&Pop stage zdaleka nefungovalo vše tak, jak mělo. Poměrně často vypadávala světla na pódiu, Dark Gamballe prý o den později dokonce bouchnul zesilovač, povídal Radim z Rattle Bucket. Imodiu naštěstí nebouchlo nic. A kupodivu ani pozdě večer anarchií překypující Insanii. Při jejich krutojízdě by to člověk i čekal.

Na hlavní stagei se, vlastně jako předskokanka Muse, představila herečka a zpěvačka Juliette Lewis. Nebyla to žádná třeskutá zábava, Juliette bavila především svými lascivními pohyby, tanečky a vyzývavým oblečkem. Ona sama však nedbala poměrně chladného kotle a na pódiu pařila a dávala do toho všechno přesně tak, jak je u ní zvykem. Nakonec si podmanila i publikum, to když ho při závěrečné "Suicide Dive Bombers" nechala zpívat a na chorál najížděla skvělý popěvek o své rock'n'rollové duši. Takže jsme se nakonec přesto rozešli usmířeni a v dobré náladě. Poté, co na vedlejším pódiu dobyl (nebo dobil...?) Divokej Bill, šlo se na věc. Vás pětadvacet tisíc ví a vy zbylí si aspoň přečtěte, o co jste (ne)přišli.

Hvězda podle Petra Adámka

The Ginger Ninjas
© rockforpeople.cz / Robert Macháček
Zatímco headlineři na festival létali nebo jezdili prostornými a pohodlnými tourbusy, početní The Ginger Ninjas přicestovali na kole. A s nimi dokonce i jejich vybavení. No vážně. Oni jsou totiž celkově tak trochu zvláštní. Skromná tlupa (zhruba patnáct členů se na pódiu podle chuti střídá) si nepotrpí na žádné vizuální efekty ani parádně nazvučenou show. Ke svým vystoupením využívají energii fanoušků, a to doslova! Ti jim totiž šlapáním na speciálně upravených kolech vyrábějí elektřinu, která zvučí jejich nástroje. Když se nešlape, tak to nehraje - o tom se ostatně přihlížející přesvědčili několikrát. Nemyslete si však, že jde o jedinou věc, kterou vás The Ginger Ninjas zaujmou. Oni totiž také znamenitě hrají. Možná na pódiu jenom nevázaně jamují, ale jejich folk míchnutý s funkem zní zkrátka skvěle a na výsost muzikantsky. Oproti profesionálním setům Muse, The Prodigy nebo Skunk Anansie byla tahle parta oázou prostoty (nejen) pro všechny přítomné alternativce.

Třetí festivalový den

Muse, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Poslední den nemohl začít lépe. Slunce se konečně trochu umoudřilo v aktivitě, takže vás v osm ráno nevyhnalo zpocené ze stanu, a mohli jste si tak v pohodě přispat. Na koupačku to tentokrát nebylo, ale zabavit jste se mohli dostatečně i v areálu. Třeba mrknout na film v Cool stanu, (v nočních hodinách tu duněla rozjetá párty), a pokud jste měli pocit, že vám inteligenční kvocient za těch pár dnů klesl podezřele nízko, byla možnost vyzkoušet si různé aktivity v Techno stanu ČVUT. Obzvláště užitečný vynález byl například detekor lži, takže jestli jste měli podezření, že vám kamarád upíjí pivo nebo krade spacák, zde vám to potvrdili černé na bílém. Pro ty, co do ruky chytali tik z absence počítačové myši či joysticku, byl na festivalu i herní stan, kde se mohli vyřádit až až. U zvláště návykových her bohužel vznikalo nebezpečí zapomenutí se v kyberprostoru.

Nadšení ekologové a jim spřízněné duše se jistě porozhlédli i po takzvaném Zeleném městečku, takovém malém festivalu uvnitř festivalu. Petice proti ničení přírody, workshopy, semináře o HIV, bio-produkty - tenhle plácek si po celé čtyři dny žil vlastním životem. Vlastním životem si žili i někteří vystupující na malém pódiu opodál, kde kromě bezkonkurenčních The Ginger Ninjas vystoupil třeba francouzský růžovo-černý rozverný cirkus Pink It Black, jenž vyhrával alternativní dechovku už od časného dopoledne. Věřte nebo ne, byla to vážně zábava.

Does It Offend You Yeah?, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
České barvy hájili River Jordan, oceňovaní Rara Avis nebo stále se zlepšující (rozumějte od velkého personálního třesku) Kurtizány z 25. Avenue. Cenu "největší úlet festivalu" (by) si s velkým náskokem odnesli Hentai Corporation. Tihle týpci jsou totiž nejen skvělí muzikanti, což dokázali také nedávno v Praze před Slashem, ale zejména neuvěřitelní showmani. Slovo neuvěřitelní berte doslova a přidejte přívlastek lehce úchylní - při jejich setu byste s naprostou jistotou nevěřícně kroutili hlavou. Když po čtyřiceti minutách požadoval zpěvák po přítomných odhalení bradavek, už se nikdo nedivil. Však těm svým dal do té doby co proto.

Hvězda podle Terezy Vavrouškové

Tonya Graves
© revue.idnes.cz
Tonya Graves, zpěvačka kapely Monkey Business, plánuje vydat své sólové album. Písničky převážně v tanečním-soul-funk stylu prozatím testuje na letních festivalech a publikum je přijímalo více než vřele. Tonya prokládala jednotlivé písničky svou roztomilou angličtino-češtinou, ke každé povykládá příběh, jak vznikla, pro koho je, a jak na ni tančit. Tonya ve své domovské kapele vyzrála za deset let natolik, že pódium dokáže ovládnout sama a konečně má více prostoru ukázat více poloh svého hlasu, autorské skladby i překrásné outfity. Zpěvaček, které jsou samy schopny napsat si muziku, umějí opravdu zpívat a vystupují s živou kapelou, není nikdy dost, dáváme tedy Soně Hrobové palec nahoru a fandíme.

The Subways, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Den přešel do podvečerní fáze a u hlavních pódií se naposledy začaly šikovat davy fanoušků, lačných po zahraničních hvězdách. Po nápaditých Does It Offend You, Yeah? přivítal nadšený dav The Subways. Trojice Britů (všimli jste si vůbec, že letošní RFP byl jaksi "pře-britován"? Samozřejmě myšleno v nejlepším smyslu!) je další kapelou, která se u nás letos představila už podruhé, což však vůbec nevadilo, protože tihle chlápci opět dokázali, že už zde mají na růžích ustláno. Znovu potvrdili, že Češi umí jejich texty nazpaměť a nebyl problém jim přenechat zpěv. Mohli se na své fanoušky spolehnout, a tak jim zbývalo hodně času na řádění. Stoprocentní energie - nic nového pod sluncem. Naštěstí je pořád hodně lidí, co si s nimi kdykoliv rádo zazpívá "Shake, Shake" nebo "Rock'n'Roll Queen". Jsou výbornou kapelou, o tom netřeba diskutovat, avšak při pozdním odpoledni tomu trochu chyběla tma a v poslední den fesťáku navíc i energie, vytýkat jim samotným však nelze nic.

Billy Talent, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Tak trošku estrádní show si přivezli Billy Talent asi ještě ze společného hraní s Green Day. Jsou kapelou, co ráda hraje na oko tvrdě, jenže to jen takový rádoby nářez. Pod slupkou jsou totiž kytarové riffy ploché a skutečná syrová energie jim chybí. Jejich fanouškovská základna je však veliká, takže měli o zábavu postaráno, ale pro nezaujatého diváka to byla teenagerská zívačka. Jejich hrací čas byla mnohem větší zábava vyplnit návštěvou vybrané toi-toiky. Mnoho přítomných by zřejmě u dna kadibudek vidělo i ječící slečny s rozteklým make-upem a pisklavým hláskem v prvních řadách, nicméně každému, co jeho jest!

Hvězda podle Tomáše Tenkráta

Editors, FM4 Frequency Festival, Green Park, St Pölten, Rakousko, 20.-22.8.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
Editors se u nás nedávno představili v natřískaném Lucerna Music Baru a to bylo také prostředí, které jim nejvíce svědčí - zakouřený klub. Ale jen zdánlivě. Čekali byste, že ještě za světla a navíc na festivalovém pódiu nemohou mít takovou sílu? Vedle jak ta borovice. Editors všechny přítomné vyhecovali k dlouhým ovacím, donutili k tanci a se svým stoprocentním nasazením byli prostě neodolatelní. Když Tom Smith po senzačně vygradované "Smokers Outside The Hospital Doors" řekl, že se jim tady hrálo výborně, dalo se tomu věřit. Jejich vystoupení bylo strhující, krásně nazvučené a hlavně s přesně takovou atmosférou, která na festivalech přichází zcela spontánně. Čistý hudební zážitek, který nutil zavírat oči a nechat se odnášet na více či méně čitelných melodiích. Když na konci zazněla singlovka "Papillon", začali na klávesovou linku skákat i vozíčkáři. Silné a precizní vystoupení, které bylo tím posledním na letošním RfP, co vám nastartovalo endorfinky a spustilo v mozku euforickou radost z hudby. Setlist: In This Light And On This Evening, An End Has A Start, Bones, Bullets, Eat Raw Meat = Blood Drool, Blood, Munich, The Racing Rats, Smokers Outside The Hospital Doors, Bricks And Mortar, Papillon

NOFX se s nikým nepárali. "Fuck you people on the hill," zahulákali na hlouček lidí, posedávající na vzdáleném kopečku hned na úvod. Ono se totiž během setů několika hlavních hvězd stávalo, že hustota lidí s klesající vzdáleností od pódia paradoxně také klesala. Na druhou stranu se tak dalo projít až do těsné blízkosti bez nějakého většího mačkání. Třeba jako na tuhle punk-rockovou partu. Hodně řečnili, ale mezi antirasistickými hláškami, utahování si z Poláků a Fat Mikeovo neustálé chroupání blíže neidentifikovatelné dobroty samozřejmě zpívali a hráli. Celá show navíc působila zcela přirozeně, a hláška k rytmicky tleskajícímu publiku: "Přestaňte kurva tleskat, my máme dobrého bubeníka," i velmi vtipně. Zazněla i trubka a v jednu chvíli se mezi návštěvníky rozlilo pohodové reggae. To se povedlo. Poslední večer a celý festival zároveň pak harmonicky uzavřelo vystoupení Morcheeby. A bylo vymalováno.

Závěrečné shrnutí Tomáše Tenkráta

Skindred, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 3.-6.7.2010
© Petr Klapper / musicserver.cz
Bez diskuzí nejlepší tuzemský hudební festival skončil. Co dal a co vzal? V prvé řadě dal spoustu kvalitní muziky, díky které opět posunul pomyslnou laťku trochu výše. Nesmíme zapomenout na komfort, jakým byla takřka nepřítomnost front a solidní počet toi-toiek i vody jako takové. Security byli ochotní, a když nám druhý den zkolabovala kamarádka v kotli The Prodigy a ochranka ji vytáhla do rukou záchranářů, nebyl větší problém se domluvit a během několika minut už nás pořadatelka vedla přímo za hlavní scénu, kde měli plné ruce práce muži s červenými kříži na zádech. Dal nám zřejmě i několik nepřetržitých hodin smíchu a dvě vydatné párty až do ranních hodin. Především ta druhá, kdy se na ekologické stagei pařilo na neutahatelné Ginger Ninjas, byla vážně skvělá. Dal nám pocítit na čtyři dny bezstarostné prosluněné léto, kdy člověk nemyslí skoro vůbec na nic a jen si užívá života. Lze si to dovolit, protože o vše ostatní už se na Rock For People postarají. Není se čeho bát. A jestli nám něco vzal? Určitě peníze, vždyť v bankomatu České spořitelny, co byl umístěn v areálu, se vybralo přes 3,1 milionu korun! Vzal nám i krém na opalování, nějaké to procento jater, sem tam pár ztracených věcí a především iluzi o tom, že u nás kvalitní festival nikdy nebude. Samozřejmě, pořád je co zlepšovat, ale Rock For People se již mezi kvalitní evropské festivaly bez problémů zařadil. Atmosféra byla výborná a potkávat se s rozesmátými lidmi vyloženě dobíjelo baterky. Nevím, jestli to byla náhoda, ale já osobně jsem se za celou dobu nestřetnul s žádným idiotem. Určitě je na co vzpomínat, házet špínu by bylo unfair. Můžeme se rozloučit hymnickou pasáží Editors: We've all been changed - From what we were - Our broken parts - Smashed off the floor..." Tak zase za rok dobré ráno, kempe!


NÁZORY
  • Hmm (Alqarin, 09.07.2010 17:49) Reagovat

    Dost dobře shrnuto, nice článek, jen mi trochu vadilo kritizování Billy Talent, kteří i přes velmi špatné nazvučení (vepředu jim jaksi nefachaly repráky, pohodička, jen to musel zpěvák celé utáhnout s vlastními hlasivkami s nevalnou pomocí odposlechů, což by samozřejmě dokázal každý, heh) rozjeli nářezovou show, při níž se rozpoutalo slušný pogo. Autor zřejmě Talenty nemá rád, ale myslím, že vysedávat místo nich na toi-toice by přeci jen byla trošku škoda..

    • Re: Hmm (J., 12.07.2010 14:53) Reagovat

      Ono je to přesně vidět, jak to má každý jinak. Já bych o BT neřekl křivé slovo a třeba Julietta Lewis se mi hudebně líbila víc než celí slavní vyhajpovaný Muse a rozhodně bych neřekl, že se jí dostalo chladného přijetí - alespoň v mém okolí se řádilo slušně. A tak by se dalo pokračovat. Ale nepřekvapuje mě to - když se autor neopomněl zmínit i o tak neskutečnějch sračkách jako jsou třebba Mandrage, tak je jasný, že se s nim nemůžu shodnout :)

  • chlápci ze subways.. (Horry, 10.07.2010 10:26) Reagovat

    hm, tak to potom ten blonďaty je nejhezčí chlápek na světě xD

    • Re: chlápci ze subways.. (Jana, 13.07.2010 19:17) Reagovat

      taky jsem se nad tim zarazila :D

      • Re: chlápci ze subways.. (Tomáš Tenkrát, 13.07.2010 19:36) Reagovat

        Vzhledem k tomu, že jsem s nimi dělal i rozhovor, tak opravdu vím, jaké je složení jejich kapely, spíš je to taková nevhodná chybka v kontextu, omluva :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Dark Gamballe si na patnácté desce "Dobrý lhář" pohrávají s hříchy a falší (16.03.2024 08:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Rozhovory: Ondřej Klímek (Behind the Door, Vltava) - U Behind the Door je klíčovým prvkem kamarádství (25.02.2024 09:00)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- No more Durex! Z Hentai Corporation odchází baskytarista (22.01.2024 11:39)
- Naživo: "Zapalte pod kotlem a ať se dostaneme do varu!" Divokej Bill završil oslavy 25 let ve vyprodané O2 areně (20.01.2024 21:39)
- Video: Imodium přitvrdili... a jsou z nich "Tuláci" (18.01.2024 16:02)
- Režisér "Dobré ráno, Brno!" je členem Insania kultu (11.01.2024 10:19)
- Eddie Stoilow představují nový singl v češtině. Videoklip "Nejdál" ukazuje temné stránky života (09.01.2024 10:49)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu