Na nové studiovce Enigma vstřebá své zkušenosti

28.07.2006 17:31 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Michael Cretu N
© crocodile-music.de
Jsou to již tři roky, kdy naposledy své moře tajuplností otevřel projekt Enigma. Tehdy vyšlo studiové album "Voyageur", které se zrovna Michaelovi Cretu moc nepovedlo. Toto ticho narušil jen box pro fanoušky "15 Years After" obsahující všechna dosud vyšlá CD a DVD ve velmi luxusním balení. Bonusem byla instrumentálně chilloutová deska s novými úpravami hitů a vše následoval hodně slabý singl "Hello And Welcome". Tento propad má být zachráněn šestým autorským počinem, který by v Německu měl vyjít 22. září (zde platí za den vydání pátek) a v Evropě o tři dny později. Celý opus dostal jméno "A Posteriori".

"Goodbye Milky Way" by měla být singlová vlaštovka, u které zatím není pevně stanoven termín vydání. Na natáčení se hlavně podílel sám Michael a je i výhradním autorem všech dvanácti položek. Výpis případných hostů je striktně utajován, ale hostování jeho manželky Sandry je vesměs pravidlem, které asi nebude opět porušeno. "A Posteriori" má navázat na dřívější úspěchy a má být vyzrálejším střípkem v diskografii. Cretu si dal za cíl důkladně reanalyzovat předchozí hudební experimenty a vštěpit jim zcela novou tvář. Již brzy uslyšíme, jak se mu tato retrospektiva povedla či nikoliv.

Na úplný závěr tu máme kompletní tracklist novinky: Eppur Si Muove, Feel Me Heaven, Dreaming Of Andromeda, Dancing With Mephisto, Northern Lights, Invisible Love, Message From IO, Hello And Welcome, 20.000 Miles Over The Sea, Sitting On The Moon, The Alchemist, Goodbye Milky Way.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY