shop.musicserver.cz
Nové desky pro 44. týden

Nové desky pro 44. týden

Vydáno: 28.10.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Novinky příštího týdne zaplní soulový Mick Hucknall, tanečně laděný Calvin Harris, popově signifikantní Umakart a Marek Ztracený, letně vánoční Colbie Caillat, metaloví Cradle Of Filth, rockový Neil Diamond, jazzový Erik Trufazz a hip hopový K'naan. Kylie Minogue představí netradiční podání svých hitů a tipem je spojení Lucie Šoralové s Michalem Horáčkem.

Pokud se v pondělí 29. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Umakart - Vlci u dveří (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Umakart - Vlci u dveří
Jaromír 99, Dušan Neuwerth, Jan P. Muchow, Jura Hradil a Tomáš Neuwerth - ti všichni tvoří Umakart a ti všichni se sešli a nahráli deset nových kousků - po osmi letech, které uplynuly od vydání debutu "Manuál", a také po filmu "Alois Nebel" a nečekaně úspěšné "Půlnoční". "Celá deska je hodně paneláková. Sídliště, herny, divný týpci, divný lásky. A mezi tím vlci, co čekaj na každou tvoji slabost a chybu, aby tě mohli roztrhaj na kusy. Nic krásnýho na první pohled. Ale všichni to prostředí důvěrně známe a máme ho pod kůží. Trochu nostalgie, a trochu žhavá skutečnost," říká Jaromír 99. "Je to takovej městskej folklór. Včetně krojů." Deska vyjde ve speciální krabičce, která bude obsahovat mimo jiné i složené plakáty s portréty jednotlivých členů. Navíc titulní název a jméno skupiny bude napsáno ručně členy kapely a výtvarníky, kteří zároveň někde mohou zanechat osobní vzkaz. Tím se stává každý nosič zcela originálním. Z rádií už jistě znáte pilotní singl "A venku zase prší", ale i tak si ho můžete poslechnout v článku Davida Věžníka.


Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill
Je tomu jen pár měsíců, kdy jsem vás informovali o desce "Americana" z dílny Neila Younga a kapely Craze Horse. A máme pro vás další a tentokrát čerstvý materiál z tábora tohoto neuvěřitelně plodného umělce: "Psychedelic Pill". V pořadí pětatřicátá studiovka o dvou discích a s devítkou nových písní, včetně dvou verzí titulní skladby. Podle dosavadních recenzí jde doslova o epické dílo a vyplatilo se počkat. Neil Young & Crazy Horse dali totiž dohromady zcela originální písně po téměř deseti letech. Jak jim to šlo, posuďte sami na umělcově oficiálním webu. Stačí se jen zaregistrovat.


Calvin Harris - 18 Months (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synth-pop / electro-house

Calvin Harris - 18 Months
Skotský DJ Calvin Harris se v posledních třech letech stal velmi žádaným spolupracovníkem na obou březích Atlantiku. Svojí invencí přispěl na albech Rihanny, Scissor Sisters, Cheryl Cole, LMFAO nebo Kylie Minogue. Nyní si našel čas, aby dal konečně dohromady svoje třetí album, které pojmenoval "18 Months". A ono skládání mu trvalo zhruba stejnou dobu, jak uvádí v názvu. První singl "Bounce", na kterém si zahostovala Kelis, totiž vyšel již v červnu minulého roku. Od té doby stihnul uvést další čtyři, čímž pádem již známe třetinu alba. Vlastně ještě víc, protože sem zařadil i Rihannin megahit "We Found Love". Barbadoská zpěvačka a Kelis nejsou zdaleka jedinými hosty nahrávky. Vedle této dvojice uslyšíte i britského rappera Exampla, Ellie Goulding, Ne-Ya, Florence Welch, Tinieho Tempaha, Nicky Romero a Dizzeeho Rascala. Všech pět singlů nahrál v podobě videoklipů Calvin Harris na své VEVO. V limitované edici vychází i verze s bonusovým CD, na kterém najdete remixy doposud vydaných singlů.


Geoff Tate - King & Thieves (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / country pop

Geoff Tate - Kings & Thieves
Bude tomu už deset let, co se Geoff Tate, nyní už bývalý frontman amerických Queensrÿche představil rockerům také jako sólový zpěvák. Nyní opět poutá pozornost s dalším vlastním počinem "King & Thieves". Když na desce pracoval, měl jediný cíl: Vytvořit pořádné rockové album. "Chtěl jsem, aby to bylo album, které můžu hrát naživo a bude bavit mě i posluchače. Jako zpěvák totiž musím umět vytvořit show, která je dynamická a dokáže přivést lidi do varu." Jestli se mu to skutečně podaří, musíte sami posoudit z novinkové desky. Kdo ví, jestli bude šance i naživo - prozatím má zpěvák v plánu jen vystoupení za velkou louží.


Mick Hucknall - American Soul (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: tradiční soul

Mick Hucknall - American Soul
Ačkoli Mick Hucknall před dvěma roky oznámil konec Simply Red, bylo jasné, že dlouho v nečinnosti nezůstane. A stalo se. Nyní je zpět se svojí druhou sólovou deskou, a zatímco ta první z roku 2008 byla věnovaná bluesovému zpěvákovi Bobby Blandovi, letošní počin "American Soul" se, jak už název napovídá, zaměřuje na americkou soulovou klasiku. Mezi dvanáct písniček Hucknall zařadil například "Let Me Down Easy", "Don't Let Me Be Misunderstood" či "I'd Rather Go Blind". První ukázky z této desky servíruje Mick Hucknall na prostřednictvím svého kanálu YouTube.com.


Cradle Of Filth - Manticore And Other Horrors (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: extrémní metal

Cradle Of Filth - The Manticore & Other Horrors
Pokud vám už poslední desky britských rockerů Cradle Of Filth začaly lézt tak trochu krkem, vězte, že novinka "Manticore And Other Horrors" by vás ze stereotypu mohla přeci jen vytrhnout. Jak prozradil kytarista Paul Allender, "ta poslední věc, co bychom chtěli, je vydat další desku podobnou těm předchozím. Proto jsme se rozhodli změnit svůj směr a zase používat ženské vokály - přesně tak, jak jsme to dělávali dříve. Zase jsem začlenil pár punkových riffů a zní to docela drsně a temně." Co do textů se fanoušci mohou těšit na vyprávění o mnoha bájných či nadpřirozených bytostí - včetně upírů a netopýrů. Pilotní ochutnávkou se stala píseň "Frost In Her Pillow" a příslušný klip můžete zhlédnout na stránkách Peaceville.com.


Colbie Caillat - Christmas In The Sand (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vánoční hudba / pop

Colbie Caillat - Christmas In The Sand
Zajímalo vás někdy, jak tráví Vánoce třeba na Floridě, na Havaji, v Austrálii nebo v Kalifornii? Jednoduše, v písku na plážích. Podobně jako Colbie Caillat, která pochází z posledně jmenovaného státu. Nicméně i všude tam zní vánoční písničky, jen se do nich míchá zvuk moře. Není prot divu, že v tomto duchu připravila Colbie Cailat celé album "Christmas In The Sand". To bude obsahovat celkem dvanáct písniček, jež jsou mixem klasiky jako "Santa Baby", "Baby, It's Cold Outside" nebo "Silver Bells" a zcela nových songů, které složila zpěvačka speciálně pro toto album. Na svůj standard navíc pozvala ke spolupráci i poměrně dost hostů. Svým vokálem jí přispěli Brad Paisley, Gavin DeGraw, Justin Young a Jason Reeves. Ukázky všech písniček nabízí internetový obchod Amazon.com. Pokud se vám podaří sehnat deluxe edici, dostanete ještě tři klasiky navíc.


Tata Bojs - Ležatá Letná 2011 (DVD+CD) (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Tata Bojs - Ležatá Letná 2011
Tata Bojs vzali českou scénu útokem. Od loňského vydání zatím poslední desky "Ležatá osmička" neustále koncertovali a své aktivity završili živou prezentací celé desky v pražské hale Letná. Odtud pochází i živák, který nyní míří na pulty obchodů. Tata Bojs koncert nechali zaznamenat a snažili se DVD vtisknout opravdu intenzivní feeling. Křest živáku proběhl 17. října v pražském klubu SaSaZu se speciálním hostem, Lenkou Dusilovou a musicserver.cz při této události nemohl chybět. DVD vychází také s bonusovým CD, na kterém se nachází téměř celý koncert jako audio záznam. Samotné DVD obsahuje osmnáct písní: kompletní "Ležatou osmičku" a další největší hity Tata Bojs. Do bonusů se navíc dostaly jako přídavky koncertu další tři hitovky, všechny tři oficiální videoklipy k albu ("Opakování", "Usínací" a "Homo Demo") a trailer, jenž najdete i na YouTube.com.


Erik Truffaz - El tiempo de la Revolución (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: fusion jazz

Erik Truffaz - El tiempo de la Revolución
Francouzský jazzový trumpetista se švýcarskými kořeny Erik Truffaz se hlásí s novým albem. Zhruba dva roky po vydání desky "In Between", je tu titul s názvem "El tiempo de la Revolución". Desku Truffaz opět natočil v kvartetu, jehož členy jsou stále Marcello Giuliani, Marc Erbetta a Benoit Corboz. Společně natočili devět skladeb a ve třetině z nich zní i vokál zpěvačky Anny Aaron. Ukázky všech skladeb sdílí Erik Truffaz na svém webu a je z nic patrné, že nic neztratil ze své invence a pověsti nejvýraznějšího pokračovatele Milese Davise.


The Velvet Underground & Nico - 45th Anniversary (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art rock / experimentální rock

The Velvet Underground & Nico - 45th Anniversary
Od doby, kdy legendární The Velvet Underground vydali experimentální desku "Velvet Underground & Nico", uplynulo už pětačtyřicet let. Slavná deska ještě slavnější formace zaslouží smeknout až na zem a vzdát holt v podobě rozsáhlé šestidiskové edice. Vedle desky s klasickým tracklistem ve stereo a mono verzi tak na posluchače čekají alternativní mixy, záznam z živého vystoupení z Ohia a ze zkoušek společně s dalším zvukově hodnotným materiálem pořízeným převážně během let 1966 a 1967. Nechybí ani sólový debut zpěváčky Nico z roku 1967 "Chelsea Girl". Až budete mít dost písniček, čeká vás černobílý snímek Andyho Warhola o kapele, pořízené ve slavné "The Factory" v roce 1966. Set vychází také ve speciální a deluxe edici společně s verzí na vinylu.


K'naan - Country, God Or The Girl (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

K'naan - Country, God Or The Girl
Somálský zpěvák, skladatel a rapper K'naan, který již nějaký čas žije v Kanadě, na sebe upozornil především fotbalovým hitem "Wavin' Flag" a následným albem "Trubadour". Pak o něm nebylo chvíli slyšet až do ledna letošního roku, kdy vydal EP "More Beautiful Than Silence". A právě z něho vychází nyní již plnohodnotná novinka s názvem "Country, God Or The Girl". Ta přinese tucet písniček, na kterých se podílelo i několik opravdu hvězdných hostů. Vedle Nelly Furtado a Nase, kteří se objevili už na zmíněném EP, na nahrávce uslyšíte ještě Bona Voxe, Keitha Richardse z The Rolling Stones, Marka Fostera nebo will.i.ama z Black Eyed Peas. Poslední tři jmenované ovšem uslyšíte pouze v případě, když seženete deluxe verzi alba. Produkce se ujal RedOne a mezi autory najdete i Toby Gada. Několik písniček z desky sdílí K'naan prostřednictvím svého soundcloud.com


Tip týdne

Lucia Šoralová & Michal Horáček - O lásce, cti a kuráži (On Air Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / šanson

Lucia Šoralová & Michal Horáček - O lásce, cti a kuráži
Je to už dlouhých sedm let, co Lucia Šoralová vydala album "Púšť". Nyní se ale vrací a dokonce ne sama. Jejím partnerem je Michal Horáček, který se před čtyřmi lety začal věnovat villonským baladám a na jaře 2012 uveřejnil sbírku Český kalendář. Lucia Šoralová zhudebnila a na svých koncertech se skupinou La Alma zprvu zpívala jednu z těchto balad "Yes, You Can". Básníkovi se skladba zamlouvala, a tak došlo k navázání dlouhodobější spolupráce. Jejím výsledkem je album "O lásce, cti a kuráži", kde se Lucia Šoralová představuje jako autor všech kompozic. Je ovšem také výhradním interpretem - se zajímavou výjimkou duetu "Nachytaná v nedbalkách", kde je jejím pěveckým partnerem Petr Hapka. Jak spolupráce šoralové a Horáčka nakonec dopadla, můžete soudit z ukázek v internetovém obchodě Supraphonline.


Kylie Minogue - Abbey Road Sessions (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / akustický pop

Kylie Minogue - The Abbey Road Sessions
Kylie Minogue celý letošní rok slaví čtvrt století na hudební scéně a další součást oslavy má název "Abbey Road Sessions". Jak už napovídá název, natáčelo se ve slavných studiích, kde vznikaly i desky Beatles, a náplní je šestnáct hitů australské zpěvačky. Ty ovšem dostaly zcela novou podobu. Na nahrávání se totiž vedle klasické kapely podílel i symfonický orchestr a fanoušci se tak mohou těšit na jazzové a swingové podání takových věcí jako "On A Night Like This" nebo "Loco-Motion". Novou podobu dostala dokonce i "Where The Wild Roses Grow" a to včetně partu Nicka Cavea, který se tedy na nahrávání taktéž podílel. První ukázky z "Abbey Road Sessions", která bude k dostání i na vinylu, naleznete na speciálním kanálu YouTube.com


Marek Ztracený - V opilosti (Brainzone)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Marek Ztracený - V opilosti
Zatímco mezi debutem a druhou deskou si Marek Ztracený ani neodpočinul, s tou třetí si dal poměrně na čas. Od vydání "Pohledů do duše" uplynuly skoro tři roky, které zpěvák a hudebník vyplnil mimo jiné i skládáním a hraním pro jiné interprety. Před rokem se ale znovu ozval a vydal singl, duet s Martou Jandovou "Káva a sex". Nyní jej doplnil dalšími deseti písničkami ze své vlastní dílny a výsledkem je album "V opilosti". Ukázky všech skladeb jsou k dispozici v internetovém obchodě Bontonline .


Sandra - Stay In Touch (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Sandra - Stay In Touch
Německá zpěvačka Sandra by ráda získala alespoň část své slávy z osmdesátých let a rozhodla se jít na to od lesa. Pro svoji novou desku "Stay In Touch" angažovala producentské duo Blank & Jones, které mělo jasný úkol - maximálně napodobit zvuk zmíněné doby. Navíc do týmu povolala i Jense Gada a Huberta Kaha, kteří se postarali o texty nových písní. Druhý zmiňovaný stál u prvních úspěchů Sandry a u většiny jejích hitů nazpíval podpůrné vokály. Jestli se Sandře povedl návrat zpět, můžete zkoumat ze sampleru na YouTube.com.


V krátkosti - reedice

Předvánoční výběr obohatí rockar Frank Zappa s poslední várkou remasterovaných nahrávek ze své diskografie a populární formace Placebo.

  • Letošní rok obohatily kromě nezpočtu nových desek tak obsáhlé reedice všech nahrávek z dílny slavného Franka Zappy. Nahrávací společnost Universal Music nechala hudebníkovy všechny desky zvukově přečištit a hodit do digitálního kabátku. Nyní se na pultech setkáte se čtvrtou dvanáctkou desek, která začíná nahrávkou "Francesco Zappa" z roku 1984 a pokračuje přes "Does Humor Belong In Music?", "Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention", "Jazz From Hell ", "Guitar", "You Can’t Do That On Stage Anymore, Vol. 1 ", "You Can’t Do That On Stage Anymore, The Helsinki Tapes, Vol. 2", "Broadway The Hard Way", "The Best Band You Never Heard In Your Life", "Make A Jazz Noise Here" a poslední "Understanding America" z roku 2012. Ve výčtu by neměla ani chybět výběrovka "Mothermania".
  • Kromě Franka Zappy se společnost Universal zaměřila tento týden také na britské Placebo a jejich vydaná alba vyjma posledního EP "B3". Lepší hudební kvalita vás nyní také čeká u desek "Black Market Music", "Meds", "Once More With Feeling", titulní "Placebo" a "Without You I'm Nothing". Digitálně naleštěný zvuk je samozřejmostí!


Ivanna Bagová - Oheň v duši (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dancepop

Ivanna Bagová - Oheň v duši
Ivanna Bagová před několika měsíci vyhrála talentovou soutěž Hlas Česko Slovenska. Součástí ceny byla i možnost natočit album a to je nyní tu. Dostalo název "Oheň v duši" a bude obsahovat jedenáct písní, z nichž šest bude ve slovenštině a tři v angličtině. Většina písniček vznikla právě pro tuto desku a podílel se na nich jednak její kouč Michal David, ale i Daniel Hádl a zahraniční autoři jako třeba Michael Jay nebo Nathan Samantha. Na desku se pak pochopitelně dostaly i dvě písničky, které zpívala v soutěži "I Will Always Love You" a "My Heart Will Go On". Album vzniklo v bratislavském Creative Music House a producentskou supervizi si na něm podržel již zmíněný Michal David. Ivanna Bagová vypustila z alba již dvě, do tanečního hávu laděné ochutnávky - "Už nemáš slov" a první singl "I’m Not Dancing On My Own".


V krátkosti

  • Jedna z nejúspěšnějších finských kapel všech dob HIM funguje na hudební scéně přesně dvacet let a to už je důvod k pořádné rekapitulaci. Formace tedy připravila výběrovku "XX - Two Decades Of Love Metal", kam zařadila hned devatenáct hitů. Ty pak doplnila jednou novinkou, kterou je coververze hitu "Strange World“ od zpěváka jménem Ké.
  • V letošním roce oslavujeme dvacáté výročí od vydání legendárního alba Cesarie Evory "Miss Perfumado". Speciální výroční edice obsahuje originální, remasterované album a bonusový disk, na kterém najdeme výběr těch nejznámějších zpěvaččiných písní z prvních třech alb.
  • O novém filmu s Jamesem Bondem "Skyfall" už toho bylo napsáno dost. Jeho součástí je samozřejmě hudba, kterou ale tentokrát neskládal David Arnold kvůli vytížení s přípravou hudby k Olympijským hrám v Londýně. Jeho úlohu převzal Thomas Newman a výsledek uslyšíte jak ve filmu, tak i na stejnojmenném soundtracku. Titulní písničku Adele tam však nehledejte.


Dále vychází:

Abiotic - Symbiosis (Mystic Production)
Alice Cooper - Old School (Universal)
Amaury Vassili - Una Parte Di Me (Supraphon/Warner Music)
Antropomorphia - Evangelivm Nekromantia (Mystic Production)
Bee Gees - Mythology (Supraphon/Warner Music)
Bison B.C. - Lovelessness (Mystic Production)
Black Country Communion - Afterglow (Mystic Production)
Cockney Rebel - Cavaliers/Antholo. 73-74 (EMI)
Daniel Barenboim - Beethoven For All (Universal)
Enigma - Best Of 3Cd (EMI)
Fleetwood Mac - 25 Years - The Chain (Supraphon/Warner Music)
Frankie Valli & The Four Seasons - Jersey Beat: The Music Of Frankie Valli And The Four Seasons (Supraphon/Warner Music)
Howard Carpendale - Best Of (EMI)
Jon Lord - Before I Forget (EMI)
Joni Mitchell - The Studio Albums 1968-1979 (Supraphon/Warner Music)
B.B King - The Life Of Riley (Universal)
Machinae Supremacy - Rise Of A Digital Nation (Mystic Production)
Philippe Jaroussky - La Voix Des Reves (BluRay) (EMI)
Philippe Jaroussky - La Voix Des Reves (DVD) (EMI)
Philippe Jaroussky - Voice (EMI)
Ray Charles - Pure Genius: The Complete Atlantic Recordings 1952-1960 (Supraphon/Warner Music)
Rod Stewart - Storyteller - The Complete Anthology: 1964-1990 (Supraphon/Warner Music)
Ross Lynch - Austin&Ally (EMI)
Různí - Austin&Ally/A.N.T. Farm (EMI)
Různí - Chasing Mavericks (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Greatest 80s Party! (EMI)
Různí - Wreck-It Ralph (soundtrack) (EMI)
Různí - Zlate Hity/Sk (Universal)
Různí - Czech Dance Charts Winter (Universal)
Swings - Sen Bez Konce (Český rozhlas)
T&N - Slave To The Empire (Mystic Production)
The Monkees - Music Box (Supraphon/Warner Music)

NÁZORY
  • Chyby v textu (Járy, 28.10.2012 07:12) Reagovat

    Frank Zappa již není mnoho let mezi nami, bohužel. Těžko mohl něco s nahrávací společnosti přecistit . Zpěvák Nico byla velice saramantni dama, která již také není mezi nami. Příště přesněji. Nebo jde o dusickove vtípky, které jsem opravdu nepochopil?

  • Placebo (Martin.K, 28.10.2012 08:46) Reagovat

    Jako nechápu, proč zde ještě nikdo neudělal, komentář k EP "B3" od "Placek"! Ač obsahuje jen 5 skladeb, z toho jeden cover, tak si myslím, že za komentář rozhodně stojí! Protože například skladba Time is money,ale hlavně The Extra, je příslibem, že se můžeme příští rok dočkat starých dobrých Placebo;-) Právě skladba The Extra je pro mě osobně jak návrat k cd Meds.-)

  • Clavin vs. Calvin (johnydean, 29.10.2012 11:52) Reagovat

    Opravdu kuriózní překlep :D Děkuju za pobavení :D

    • Re: Clavin vs. Calvin (Tomáš Parkan - autor, 01.11.2012 12:54) Reagovat

      Ani nevíte, kolikrát jsem se při psaní příspěvku takto překlepnul.:-) Nakonec to zůstalo v perexu. Jinak ale děkuju za upozornění, překlep jsem opravil.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Unikátní projekt Universal Underground nabídne Velvety v symfonickém provedení (22.02.2024 12:12)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu