Hudba v TV (10.6. - 16.6.2006)

10.06.2006 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

TV
Začíná fotbalová horečka. Následující týdny bude obrazovky ČT velmi zhusta plnit fotbal a je to dobře. Mě tedy mistrovství vždy neuvěřitelně pohltí. Ale zpět k hudbě, tento týden se dočkáte koncertu Divokýho Billa, drsoňů Slipknot a Pata Methenyho. Nabídka je kvůli mistrovství, které zabírá značnou část vysílacího času ČT2, trochu chudší, ale snad si něco vyberete.

Sobota 10.6.

"SuperPomeranč"T2, 12:45; repríza 12.6., 00:10, ČT1) - Do studia zavítá matador zelených pažitů Horst Siegl a kytarová kapela Another Way. S klipů se můžete těšit na "St.Anger" od Metalliky a luxusní "Breathe" od The Prodigy. Ve stylu se bude "SuperPomeranč" věnovat stravování, bezpochyby zajímavé budou i reportáže z lesbického festivalu "L2", fotbalového turnaje trojic, taneční školy Dua Egon a především reportáž z cest kapely Čankyšou. Povídání s nimi o jejich cestě do Pákistánu jsem shodou okolností slyšel na rádiu Wave a pro neobvyklé zážitky, tamní podmínky a především moc zajímavou world music vřele doporučuji.

"Koncert: Divokej Bill" (Óčko, 20:00) - Záznam koncertu z pražské Lucerny definitivně katapultoval Divokýho Billa do popředí zájmů. Vystoupení to bylo téměř stejné jako jakékoli jiné, jen bylo v Lucerně a vyšlo na DVD. Divokej Bill tímto koncertem udělal pověstný zlom a zmizel z klubů do větších prostor. Škoda, v klubech mu to slušelo více, nicméně jim samozřejmě přejme popularitu.

"Noc s Andělem"T2, 23:00) - Dnešní živá "Noc" bude opět s opravdovým publikem. Navštíví ji Horkýže Slíže a prý si do studia vysloveně žádali pořádně rozparáděné diváky. Na "Noc s Andělem" navazuje od 00:30 "Velká noční hudba" plná klipů, v 04:00 pak "Televizní písničky a songy Jiřího Dědečka" a ve 04:50 následuje uvolněnější "Malá ranní hudba".

"Krysař" (ČT1, 01:00) - Tajemný příběh, který na jediný den ožil v ulicích Prahy, a stal se tak jedním z nejrychleji natočených filmů. Hrají: Ester Geislerová, Richard Krajčo, Petr Jákl a další.
Neděle 11.6.

"Mazaný Filip" (ČT1, 20:00) - Po sedmi letech reprízování úspěšného divadelního představení se stejnojmenným názvem režisér Václav Marhoul převedl do filmové podoby vlastní scénář inspirovaný povídkami amerického spisovatele Raymonda Chandlera. Komu není cizí cynický a černý humor, musí to vidět. Hrají: Vilma Cibulková, Viktor Preiss, Pavel Liška, Jiří Macháček, Oldřich Kaiser, Eva Holubová a další. K filmu byl nahrán i neméně špatný soundtrack.

"Koncert: Slipknot"T2, 00:30) - Podívejte se, jak vypadá peklo. Tihle maskovaní šílenci z Iowy vám to jistě rádi předvedou. O řev, hutné kytary a zvrhlosti nouze nebude. Záznam byl pořízen ve francouzském Belfortu.
Pondělí 12.6.

"Pat Metheny: Speaking Of Now Live"T2, 23:30) - Sám kytarista Pat Metheny svůj muzikantský život dělí na lehce poslouchatelný, výrazně melodický popjazz skupiny Pat Metheny a autorské projekty jeho tria. Album "Speaking Of Now" je bilanční, shrnující harmonicky bohatou melodickou souhru superskupiny. Stálými Methenyho spoluhráči jdou klávesista Lyle Mays, kontrabasista Steve Rodby a hráč na bicí Antonio Sanchez.
Úterý 13.6.

"Zpívánky"T2, 09:00) - Znáte jiný hudební pořad, který je lepší než "Zpívánky"?! No to si tedy myslím, že ne! Dnes si pěkně po ránu můžete zazpívat "Cibulečku". A budete-li hodní, možná vás i strejda Honza Rosák pochválí a dá vám furé bonbón. A komu se to nelíbí, tak ať ho nechá na pokoji, je úžasnej. Miluju ho. (Poslední dvě věty inspirovány fórem u Tokio Hotel. Všem těm, kteří se tam pod článkem projevují tímto stylem, bych také "Zpívanky" vřele doporučil, bude to pro vás vhodnější hudba. PS: Možná ani v budoucnu nebudete hermafrodyté nebo lesby, Honza Rosák totiž vypadá jako chlap. Tzn. Zpívánky-Tokio Hotel 3:0. Zdar.)

"Poprask"T2, 18:00; repríza 14.6., 14:05, ČT2 ) - Kromě rychlého přehledu a usnadnění orientace, vám tento "Poprask" nabídne i příběh Franz Ferdinand a zprávu z pohodového festivalu Mezi ploty.

"Na vlnách se Parník houpá" (ČT1, 00:10) - Proslulý ostravský jazzový klub slaví desáté výročí. Mezi gratulanty a zároveň vystupujícími nechyběli Peter Lipa a Band, TUTU, Věra Špinarová, Jarek Nohavica, Vladimír Mišík, Dan Bárta, Luboš Andršt, Boris Urbánek a další.
Pátek 16.6.

"Marvin Gaye: Portrét"T2, 01:20) - Belgický dokument o vynikajícím soulovém zpěvákovi, který si říkal Marvin Gaye a měl neuvěřitelný hlasový rozsah.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY