shop.musicserver.cz

Nové desky pro 17. týden

Vydáno: 23.04.2006 05:00 v sekci Nové desky - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od Bruce Springsteena, Aphexe Twina, zpěvačky z Barbadosu Rihanny, veterána Marka Knopflera, který se spojil s country zpěvačkou Emmylou Harris, tří českých folkařů v čele s Vlastou Redlem, belgické skupiny Hooverphonic, rappera Kanye Westa a novinku má i křesťanská skupina MercyMe.

Pokud se v pondělí 24. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Bruce Springsteen - We Shall Overcome The Seeger Sessions (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali sme

Bruce Springsteen - We Shall Overcome: The Seeger Sessions
Boss se vrací se studiovým albem číslo 21. Bude obsahovat kompletně coververze písní, které proslavil poválečný folkový zpěvák Pete Seeger. Album obsahuje i jeho nejslavnější skladbu "We Shall Overcome", která se stala hymnou boje za občanská práva Afroameričanů v 60. letech. Springsteen tentokrát nepoužil skupinu E-Street Band, nýbrž nájemné hudebníky z New Yorku, mimo jiné i členy The Miami Horns. Stejně jako "Devils & Dust" vychází album ve formátu dualdisk, DVD strana obsahuje dvě bonusové skladby a třicetiminutový dokument o vzniku alba. Ukázky ze skladeb jsou ke slyšení na oficiálním webu zpěváka, o jednotlivých písních se více dočtete zde.
AFX - Chosen Lords (Maximum Underground)
web / myspace/ preview / psali jsme

AFX - Chosen Lords
Producent Richard D. James alias Aphex Twin posbíral skladby, které vydával celý loňský rok na deseti vinylových deskách v rámci série "Analord" pod jménem AFX. Vydané CD obsahuje jen asi čtvrtinu ze všech nahrávek, které se objevily na vinylech, i tak je to ale první album nového materiálu Aphexe Twina od dvojalba "Druqs" z roku 2001.


Rihanna - A Girl Like Me (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Rihanna - A Girl Like Me
Zpěvačka z Barbadosu přispěchala s druhým albem sotva osm měsíců po svém debutu "Music Of The Sun". S deskou jí pomohl například r'n'b zpěvák Ne-Yo, který napsal druhý singl "Unfaithful", či producenti Evan Rogers a Carl Sturken. Album ohlašuje singl "S.O.S. (Rescue Me)", samplující "Tainted Love" Soft Cell, videoklip je k vidění na jejím webu. Evropská edice alba obsahuje i úspěšné singly z předchozí desky včetně hitu "Pon De Replay". Celou nahrávku si můžete poslechnout zde.
Martin Solveig - Hedonist (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Martin Solveig - Hedonist
S malým zpožděním se na český trh dostává i autorské album francouzského DJe Martina Solveiga "Hedonism", celkově třetí v jeho kariéře. Na albu uslyšíte také vokalisty Jaye Sebaga, Stephy Haïk, Michaela Robinsona a bluesmana Lee Fieldse, což mimo jiné napovídá, že nemusíte očekávat jen taneční hudbu. Prvním singlem byla skladba "Everybody", druhým "Jealousy". Ukázky z desky jsou ke slyšení zde. Dvě skladby z alba jsou ke stažení na jeho myspace.
Mark Knopfler & Emmylou Harris - All The Road Running (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Mark Knopfler & Emmylou Harris -  All The Road Running
Bývalý zpěvák Dire Straits Mark Knopfler pokračuje v sólové kariéře, jeho nejnovějším počinem je společné album s country zpěvačkou Emmylou Harris. Desku produkoval Chuck Ainlay a v roli hosta se představí například kytarista Richard Bennett. Album je kompletně k poslechu na webové stránce zpěváka, ovšem jen pro registrované uživatele. Knopfler a Harris pojedou desku propagovat na turné.
Hooverphonic - No More Sweet Music (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Hooverphonic - No More Sweet Music
Belgická skupina vydává své páté studiové album, po vydání doma konečně i ve zbytku Evropy. Album vychází na dvou nosičích, na prvním je deska, na druhé její kompletní remixový obsah. Videoklipy k singlům najdete zde, ukázky ze skladeb pak tady.


Vlasta Redl, Jaroslav Samson Lenk, Sláva Janoušek - Barvy domova (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Vlasta Redl, Jaroslav Samson Lenk, Slávek Janoušek - Barvy domova
Trojice výrazných domácích písničkářů Vlasta Redl, Slávek Janoušek a Jaroslav Samson Lenk vydávají společné album, které natočili v Lenkově studiu v Plzni. Po křtu se vydají na turné po Čechách a Moravě. Tři nové skladby "Napotřetí", "Mane Nobiscum Domine" a "Antarktida" jsou ke stažení z webu Vlasty Redla.


Kanye West - Late Orchestration (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Kanye West - Late Orchestration
Rapper Kanye West vydává svůj první oficiální živák. Zachycuje na něm atmosféru intimní nahrávací session z 21. září loňského roku v proslavených studiích Abbey Road, které bylo účastno také tři sta diváků. Ke slyšení budou živé verze skladeb z obou alb včetně "Jesus Walks", "Touch The Sky" nebo "All Falls Down". To vše v podání také Johna Legenda a sedmnáctičlenného orchestru. Album vychází také v podobě DVD, kde bude bonusový dokument a videoklipy z posledního alba.
MercyMe - Coming Up To Breathe (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

MercyMe - Coming Up To Breathe
Křesťanský country-rock předvádí skupina MercyMe a "Coming Up To Breathe" je jejich nové album. Několik skladeb je ke slyšení v Jukeboxu na jejich webu, další na jejich myspace. E-kartu prvního singlu "So Long" si můžete prohlédnout zde. V sekci Video je pak k písni i videoklip.


Dále vychází:

Abba - Greatest Hits (Universal)
Alpine - On Feel Trips (Sony BMG)
Iva Bitová & Vladimír Godar - Mater (Indies)
Gentleman - Confidence (Sony BMG)
Hey - Echosystem (Sony BMG)
Petr Kotvald - Principal (Popron)
Kraftwerk - Minimum - Maximum Live (EMI)
Live - Songs From Black Mountain (Sony BMG)
Lordi - Arockalypse (Sony BMG)
Nickelback - Silver Side Up Live (Universal)
Reamonn - Wish (Universal)
Lee Ryan - Lee Ryan (Sony BMG)
Take That - For The Record DVD (Sony BMG)
Tiamat - The Church Of Tiamat DVD (EMI)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aurora - What Happened to the Heart? 9/10
Recenze: Bojovnice ve stříbrné zbroji Aurora se ptá: "What Happened to the Heart?" Kvalitou se novinka vyrovná zpěvaččinu debutu Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to... čtěte zde
Vydáno: 17.06.2024 00:00 v sekci Recenze
Yungblud, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
Naživo: Nezastavitelný Yungblud na Rock for People dokázal, že i nejmladší generace má své velké rockové hvězdy Poslední den, poslední headliner. Další ročník festivalu Rock for People je u konce a v jeho závěru dostala prostor možná překvapivá hvězda - šestadvacetiletý Yungblud, který se do Česka vrátil po dvou letech. Jak se s touto úlohou... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 11:28 v sekci Naživo
DIIV - Frog In Boiling Water 9/10
Recenze: DIIV se na velice povedeném a temném albu "Frog In Boiling Water" ptají, zda jste taky žába ve vroucí vodě Americká čtveřice DIIV se po pěti letech tvůrčího mlčení vrátila, aby posluchačům naservírovala svůj dosud nejtemnější počin. Ponurá deska "Frog In Boiling Water", plná metafor a shoegazeového zvuku, v mnohém následuje... čtěte zde
Vydáno: 16.06.2024 09:46 v sekci Recenze
Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
Naživo: Třetí den se na Rock for People loučili Sum 41, davy přitáhl herec Keanu Reeves Rock for People se sice přelomil do své druhé půlky, přesto nebyl důvod ke smutku. Páteční program totiž nabídl skutečně silnou sestavu plnou velkých hvězd, ale i celé řady žhavých jmen. Kdo potěšil a kdo naopak zklamal?... čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 15:51 v sekci Naživo
Bring Me The Horizon, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
Naživo: Bring Me The Horizon si na Rock for People spravili reputaci Vyzbrojeni ani ne měsíc starou sedmou studiovkou s názvem "POST HUMAN: NeX GEn" se Bring Me The Horizon vrátili po skoro roce a půl do Česka, aby ukázali, co nového ve svých dílnách ukovali. Někdejší metalcoreové ikony už dávno... čtěte zde
Vydáno: 15.06.2024 13:22 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
- Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
- Bruce Springsteen odložil pražský koncert až na červen 2025 (03.06.2024 11:33)
- Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
- Koncert Bruce Springsteena v Letňanech je odložen (26.05.2024 19:18)
- Nejvíc nej: Připravte se na pražský koncert Bruce Springsteena aneb Bossových sedm strhujících živáků (23.05.2024 08:00)
- Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna (22.05.2024 11:00)
- Nové desky 19/2024 - od Kings Of Leon přes Anguse & Julii Stoneovy po Aleka Benjamina (15.05.2024 13:36)
- Nové desky 18/2024 - od Sii přes Duu Lipu po Willow (08.05.2024 13:00)
- Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)

ALBUM TÝDNE 25/2024

Aurora
What Happened to the Heart?

Roztančená, rozhekaná a rozjařená Aurora se dva roky po desce "The Gods We Can Touch" vrací s novým materiálem. Už dříve zveřejněné singly naznačily, že norská zpěvačka je znovu ve formě. A to se potvrdilo: vydává ze sebe to nejlepší, aby v dnešní válkami a nenávistí zmítané době zažehla pochodeň naděje.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 17.06.
Alice Cooper (US) (enteria Arena, Pardubice)
Po 17.06.
Ty Segall (US) (Roxy, Praha)
Čt 20.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (SaSaZu, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 04.07.
The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
Ne 07.07.
Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Parkway Drive Sia mp3.com Rush Bono Bring Me The Horizon Taylor Swift Kabát Avril Lavigne Mirai Beyoncé Lucie Vondráčková Billie Eilish Queen Lady Gaga Adele
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe