Nové desky pro 17. týden

23.04.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů stěhují nové desky od Bruce Springsteena, Aphexe Twina, zpěvačky z Barbadosu Rihanny, veterána Marka Knopflera, který se spojil s country zpěvačkou Emmylou Harris, tří českých folkařů v čele s Vlastou Redlem, belgické skupiny Hooverphonic, rappera Kanye Westa a novinku má i křesťanská skupina MercyMe.
Pokud se v pondělí 24. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Bruce Springsteen - We Shall Overcome The Seeger Sessions (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali sme

Bruce Springsteen - We Shall Overcome: The Seeger Sessions
Boss se vrací se studiovým albem číslo 21. Bude obsahovat kompletně coververze písní, které proslavil poválečný folkový zpěvák Pete Seeger. Album obsahuje i jeho nejslavnější skladbu "We Shall Overcome", která se stala hymnou boje za občanská práva Afroameričanů v 60. letech. Springsteen tentokrát nepoužil skupinu E-Street Band, nýbrž nájemné hudebníky z New Yorku, mimo jiné i členy The Miami Horns. Stejně jako "Devils & Dust" vychází album ve formátu dualdisk, DVD strana obsahuje dvě bonusové skladby a třicetiminutový dokument o vzniku alba. Ukázky ze skladeb jsou ke slyšení na oficiálním webu zpěváka, o jednotlivých písních se více dočtete zde.
AFX - Chosen Lords (Maximum Underground)
web / myspace/ preview / psali jsme

AFX - Chosen Lords
Producent Richard D. James alias Aphex Twin posbíral skladby, které vydával celý loňský rok na deseti vinylových deskách v rámci série "Analord" pod jménem AFX. Vydané CD obsahuje jen asi čtvrtinu ze všech nahrávek, které se objevily na vinylech, i tak je to ale první album nového materiálu Aphexe Twina od dvojalba "Druqs" z roku 2001.


Rihanna - A Girl Like Me (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Rihanna - A Girl Like Me
Zpěvačka z Barbadosu přispěchala s druhým albem sotva osm měsíců po svém debutu "Music Of The Sun". S deskou jí pomohl například r'n'b zpěvák Ne-Yo, který napsal druhý singl "Unfaithful", či producenti Evan Rogers a Carl Sturken. Album ohlašuje singl "S.O.S. (Rescue Me)", samplující "Tainted Love" Soft Cell, videoklip je k vidění na jejím webu. Evropská edice alba obsahuje i úspěšné singly z předchozí desky včetně hitu "Pon De Replay". Celou nahrávku si můžete poslechnout zde.
Martin Solveig - Hedonist (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Martin Solveig - Hedonist
S malým zpožděním se na český trh dostává i autorské album francouzského DJe Martina Solveiga "Hedonism", celkově třetí v jeho kariéře. Na albu uslyšíte také vokalisty Jaye Sebaga, Stephy Haïk, Michaela Robinsona a bluesmana Lee Fieldse, což mimo jiné napovídá, že nemusíte očekávat jen taneční hudbu. Prvním singlem byla skladba "Everybody", druhým "Jealousy". Ukázky z desky jsou ke slyšení zde. Dvě skladby z alba jsou ke stažení na jeho myspace.
Mark Knopfler & Emmylou Harris - All The Road Running (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Mark Knopfler & Emmylou Harris -  All The Road Running
Bývalý zpěvák Dire Straits Mark Knopfler pokračuje v sólové kariéře, jeho nejnovějším počinem je společné album s country zpěvačkou Emmylou Harris. Desku produkoval Chuck Ainlay a v roli hosta se představí například kytarista Richard Bennett. Album je kompletně k poslechu na webové stránce zpěváka, ovšem jen pro registrované uživatele. Knopfler a Harris pojedou desku propagovat na turné.
Hooverphonic - No More Sweet Music (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Hooverphonic - No More Sweet Music
Belgická skupina vydává své páté studiové album, po vydání doma konečně i ve zbytku Evropy. Album vychází na dvou nosičích, na prvním je deska, na druhé její kompletní remixový obsah. Videoklipy k singlům najdete zde, ukázky ze skladeb pak tady.


Vlasta Redl, Jaroslav Samson Lenk, Sláva Janoušek - Barvy domova (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

Vlasta Redl, Jaroslav Samson Lenk, Slávek Janoušek - Barvy domova
Trojice výrazných domácích písničkářů Vlasta Redl, Slávek Janoušek a Jaroslav Samson Lenk vydávají společné album, které natočili v Lenkově studiu v Plzni. Po křtu se vydají na turné po Čechách a Moravě. Tři nové skladby "Napotřetí", "Mane Nobiscum Domine" a "Antarktida" jsou ke stažení z webu Vlasty Redla.


Kanye West - Late Orchestration (Universal)
web / myspace / preview / psali jsme

Kanye West - Late Orchestration
Rapper Kanye West vydává svůj první oficiální živák. Zachycuje na něm atmosféru intimní nahrávací session z 21. září loňského roku v proslavených studiích Abbey Road, které bylo účastno také tři sta diváků. Ke slyšení budou živé verze skladeb z obou alb včetně "Jesus Walks", "Touch The Sky" nebo "All Falls Down". To vše v podání také Johna Legenda a sedmnáctičlenného orchestru. Album vychází také v podobě DVD, kde bude bonusový dokument a videoklipy z posledního alba.
MercyMe - Coming Up To Breathe (Sony BMG)
web / myspace / preview / psali jsme

MercyMe - Coming Up To Breathe
Křesťanský country-rock předvádí skupina MercyMe a "Coming Up To Breathe" je jejich nové album. Několik skladeb je ke slyšení v Jukeboxu na jejich webu, další na jejich myspace. E-kartu prvního singlu "So Long" si můžete prohlédnout zde. V sekci Video je pak k písni i videoklip.


Dále vychází:

Abba - Greatest Hits (Universal)
Alpine - On Feel Trips (Sony BMG)
Iva Bitová & Vladimír Godar - Mater (Indies)
Gentleman - Confidence (Sony BMG)
Hey - Echosystem (Sony BMG)
Petr Kotvald - Principal (Popron)
Kraftwerk - Minimum - Maximum Live (EMI)
Live - Songs From Black Mountain (Sony BMG)
Lordi - Arockalypse (Sony BMG)
Nickelback - Silver Side Up Live (Universal)
Reamonn - Wish (Universal)
Lee Ryan - Lee Ryan (Sony BMG)
Take That - For The Record DVD (Sony BMG)
Tiamat - The Church Of Tiamat DVD (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY