Poslechněte si 'Fine Line' Paula McCartneyho

07.08.2005 05:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Paul McCartney N
© nme.com
První singl z očekávaného alba vypustí Paul McCartney na obchodní pulty sice až devětadvacátého srpna, ale vy si ho můžete poslechnout už v tuto chvíli. Skladba s názvem "Fine Line" by měla na několik týdnů zasytit všechny hladové krky Paulových fanoušků. Právě tolik nás totiž všechny dělí od vydání nové desky "Chaos And Creation In The Back Yard". Spatřit světlo světa by měla přesně 12. září.

Bude se jednat o jubilejní dvacátou dlouhohrající desku, kterou Sir vydal po ukončení činnosti legendárních "Brouků". Novinka by měla obsahovat třináct nových písní, na produkci se kromě samotného McCartneyho podílel také Nigel Godrich, jenž má na producentské pažbě zářezy třeba v podobě kapel Radiohead nebo Travis. Podle tiskových zpráv by mělo nové album těžit především z McCartneyho neoddiskutovatelného talentu napsat silnou skladbu. Navíc jeho jméno najdete v bookletu téměř u každého nástroje, což zejména pamětníkům určitě připomene desku "McCartney" (1970), kde bylo jméno Paul McCartney uvedeno u všech hudebních nástrojů. Při práci na "Chaos And Creation In The Back Yard" se tak bývalý člen The Beatles chopil bubnů, kytary, baskytary, kláves a dokonce i několika méně tradičních nástrojů (křídlovka, harmonium).

"Chaos And Creation In The Back Yard" se nahrávalo ve studiích v Londýně a Los Angeles po dobu dvou let. Finální podoba tracklistu je následující: Fine Line, How Kind Of You, Jenny Wren, At The Mercy, Friends To Go, English Tea, Too Much Rain, A Certain Softness, Riding To Vanity Fair, Follow Me, Promise To You Girl, This Never Happened Before, Anyway.

Datum vydání "Chaos And Creation In The Back Yard" se krásně doplňuje se startem McCartneyho americké tour. Začíná 16. září a za lístky se zaprášilo v historicky krátkou dobu. Chcete si tedy poslechnout první vlaštovku? Není nic jednoduššího, než zajít na speciální stránky věnované nové desce, projít krátkou registrací a kliknout na "Play".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY