shop.musicserver.cz

Na Žebříku tekla proudem muzika i tequila

Vydáno: 17.03.2005 20:18 v sekci Naživo - Honza Kulig | foto: facebook interpreta

Tak jako každý rok se i letos udílely hudební ceny časopisu Report - Žebřík. Největší množství cen posbírali Wohnout, Dan Bárta a Aneta Langerová. Nejen předávání však bylo na programu večera, ale i koncert šesti kapel, který stál opravdu za to. Více v naší reportáži.

Milí čtenáři a milé čtenářky, jelikož našeho redaktora sklátila v uplynulých dnech zákeřná chřipka a všelijací další škůdci, přinášíme vám jeho reportáž z udílení hudebních cen Žebřík se zpožděním. Pochopitelně se za to omlouváme.

Zdeněk Suchý, Plzeň, 11.3.2005
© Report
Letošní udílení cen časopisu Report se neslo v duchu humoru Zdeňka Suchého. Ostatně jako každý rok. Tentokrát si vzal na ránu Rumunsko a vše bylo z Rumunska. Ať už plátno, na kterém se vše promítalo, či většina účinkujících. Nakonec i technika, která jej lehce zradila, pocházela z tohoto státu, takže se není co divit, že na Rumunsko zanevřel. Hlášky, lehce sprostá slova, taneční vystoupení, zajímavé provedení účesu s velkým znakem Reportu na týlu. Tohle všechno jste mohli zpozorovat u kontroverzního moderátora. Prostě showman, jak se patří. Myslím, že show jen s ním by určitě nebyla na škodu. Vyhlašování cen bylo protkáno více či méně dlouhými koncerty a letos to opravdu stálo za to. Jako první se na pódiu objevili poslední vítězové Coca-Cola PopStar, ústečtí UDG. Svůj půlhodinový set ozdobili hitovkami "Motýl", "Zpěvy deště" či "Hvězdář" a jejich vystoupení všechny přítomné nakoplo. Tahle parta se prostě nedrží zkrátka a slyšet je naživo, je o dost lepší zážitek než poslech z desky. Dost mne překvapilo, že písně si s nimi zpívala i větší část publika, možná jsem je trochu podcenil, ale opravdu jsem nečekal, že si tahle banda získá tolik fanoušků.

Mig 21, Plzeň, 11.3.2005
© Report
No a pak přišla, dnes již stálice české hudební scény. Pardubičtí Ready Kirken. Nevím proč, ale frontman Michal Hrůza mi připadal víc než unavený. Naštěstí se to na jeho výkonu tolik neprojevilo, a mohly tak zaznít pecky z posledního alba "Krasohled", jako jsou "Winston Smith" či "Poslední dobou". Kirkeni však nezapomněli ani na osvědčený song "Černý brejle". Slibovaný host tohoto minikoncertu se objevil v půlce a byl jím texaský benjista. Bohužel jsem si nestihl napsat jeho jméno, protože bylo vyřčeno tak nějak nesrozumitelně. Ale vystoupení to bylo úžasné. A poté se chvilku čekalo na hlavní hvězdy večera. V rámci svého právě probíhajícího turné k albu "Pop Pop Pop" vystoupili MIG 21. Tanečně-popově-striptýzová skupina v čele s Jiřím Macháčkem předvedla skutečně skvělou show. Bylo vidět, že tihle šílenci berou hudbu jako velkou srandu. A to je jen a jen dobře. Samozřejmě nemohli chybět hity z předchozí tvorby, jako "Snadné je žít" či "Slepic pírka", hlavními songy večera se však staly novinky "Vlajky vlají" nebo "Tančím". Na mne však udělali největší dojem dvě písně - jednou z nich je balada "Jaromíre". Celé publikum se mohlo jak při videoprojekci, tak při samotném projevu Jirky Macháčka potrhat smíchy. Druhou byla závěrečná "Japí", při níž se uplatnilo mimo jiné běhání po pódiu a podobné juchavé kousky. Škoda jen, že to netrvalo o chvilku déle.

Kryštof, Plzeň, 11.3.2005
© Report
Kryštof unplugged. Mnoho fanoušků čekalo asi slabší odvar skutečných Kryštof. Ale opak byl pravdou. V akustické verzi znějí jejich songy hodně zajímavě, hlavně pak melodické balady, jako jsou "Srdce" či "Zrcadlení". Nejen novinky však zazněly na pódiu. Ze starších songů si havířovští melancholici vybrali osvědčené "Ženy", "Lolitu" nebo "Obchodníka s deštěm", při kterém se diváci lehce zasekli a společné zpívání se muselo oddálit. Nechyběly ani "PoHádkách" nebo "Nasavač" (přiznám se, že zrovna tyto dvě pecky bych v akustickém setu nečekal). Avšak celý projekt by určitě stál za regulérní nosič, takže uvidíme. Za ohlušujícího jekotu se na pódiu zjevil Pražský Výběr. Legenda let osmdesátých ve složení Michael Kocáb, Michal Pavlíček a Vilém Čok vklouzla na scénu v extravagantních kostýmech, a to bylo... to bylo bohužel to jediné, co mne na nich uchvátilo. Připadalo mi, že si udělali z Žebříku svou vlastní párty. Postupem času, kdy mi všechny jejich songy připadaly navýsost jednotvárné, jsem začal usínat. Sice byl zvuk nastaven na maximální hodnotu, ale i tak jsem se musel odebrat k baru, abych se posilnil a dodal si kuráže k dalšímu poslechu. Po hodině a čtvrt jsem si konečně oddychl a mohl se těšit na poslední kapelu. Sice je to asi velká kritika, ale o rockové hudbě mám jiné představy. Během celého večera jsem přemýšlel, co je na nich tak legendárního. Jako jednotlivce všechny obdivuji, ale jako seskupení mi nic neříkají.

Pražský Výběr, Plzeň, 11.3.2005
© Report
Po šestihodinovém maratónu se objevili Chinaski. Sice už polovina přítomných usínala, což Michal Malátný zpozoroval a po druhé písničce všechny posílal domů, ale nikomu se moc nechtělo, a tak zůstali i Chinaski a zahráli deset kousků. Nechyběly hity staršího data "1.Signální", "Kutil", "Dlouhej Kouř", "Drobná Paralela" nebo "Rádio Bubeneč" ani novinky "Možná" či "1970". Myslím si, že Chinaski byli na závěr přesně tím, co bylo třeba. Všem se poté šlo jistě dobře spát. Tak zase za rok v Plzni.

Přehled vítězů domácích kategoríí najdete zde.

Žebřík 2004 Olmeca Music Awards, DK Inwest, Plzeň, 11.3.2005

NÁZORY
  • Ten co to psal je kokot (Josef Pres ml., 18.03.2005 10:12) Reagovat

    čuráku, jak můžeš hodnotit hudbu pražského výběru, když jsi unavený. To fakt nechápu. Blbečkům jako je kryštof a U.D.G. mažeš med kolem huby a na legendě se vyřádíš, kvůli tomu, že nemáš sil si je poslechnout

  • To Pres (Radek, 18.03.2005 10:57) Reagovat

    A tys tam byl blbečku? Kdyby ano, tak musíš vědět, že Kryštof měli se svým akustik setem největší úspěch. Větší než celé party Migů a Chinasek, tak nemel kraviny. Já teda ještě neviděl, aby hala skákala při hrání akustické kytary a trubky. A vidíš-u Kryštof to tak bylo.

  • Kryštof - nikdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Josef Pres ml., 18.03.2005 16:54) Reagovat

    Český národ je blbý a nedokáže rozeznat kvalitu od braku. Néchapu jak muže někdo vyzdvihovat skupinu Kryštof, když stojí uplně za hovno. Nároky na kvalitu hrozně klesly a tak se prosadí i taková skupina jako je Kryštof

  • Ha Ha Brouku Presle (Presl starší, 21.03.2005 01:55) Reagovat

    A co je tedy ta kvalita? krajčo píše ty nejlepší texty u nás.

  • 2 all (Matheaw, 22.03.2005 11:38) Reagovat

    Nevim jestli sem byl uplne na jinym koncerte, ale pro mne jednoynacne nejlepsi koncert byl Prazsky vyber, a to i pres to ze bigbit uz davno neposloucham a rad si poslechnu Krystof. S tech lidi totiz vyzaruje neskutecny charisma jaky nedaji dohromady ani Krajco s Machackem,Malatnym,Hruzou a celyma UDG dohromady!Nazdar bazar a Vyber forever papriky!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Black Keys - Ohio Players 8/10
Recenze: The Black Keys zvou na "Ohio Players" k tanci na radostně zkouřeném retro parketu. A nesmírně jim to svědčí Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme... čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 00:00 v sekci Recenze
Ilona Csáková - Afrodiziaka 8/10
Video: Ilona Csáková má stále co nabídnout. V novince "Afrodiziaka" triumfuje uhrančivou interpretací Ilona Csáková o sobě v posledních letech v souvislosti se svými hudebními aktivitami nedávala tolik vědět. Letošek by se ale klidně mohl stát rokem jejího velkého návratu. Na podzim se chystá vyrazit na "Tornero Tour", na které nyní... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 17:04 v sekci Audio / Video | Video
The Black Crowes - Happiness Bastards 7/10
Recenze: Staré vrány nově krákat nenaučíš. The Black Crowes nabízejí na "Happiness Bastards" spolehlivou solidnost Bratři Chris a Rich Robinsonové, tedy hnací motor The Black Crowes, se už dokázali rozhádat a usmířit několikrát. Aktuální řadovka "Happiness Bastards" znamená vyvrcholení jejich již třetí etapy působení. Svého času velice... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Chinaski startují oslavy třiceti let. Pro fanoušky spouštějí kanál na Herohero a chystají další dárky (24.04.2024 13:39)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)
- Video: "Láska je na nic," tvrdí Chinaski v novém klipu (03.01.2024 09:11)
- Chinaski oslaví třicet let na scéně v O2 areně třicítkou největších hitů (27.11.2023 18:51)
- Video: Kryštof pěje ódy: "Život je krásný" (26.10.2023 10:11)
- Video: "Smůla" je snad nejsmutnější píseň od Chinaski vůbec. Klip má přesto pozitivní poselství (10.10.2023 11:52)
- Kryštof chystají "Poslední výstřel" svých kempů (14.09.2023 08:13)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)

ALBUM TÝDNE 19/2024

The Black Keys
Ohio Players

Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme cítit i z aktuálního alba "Ohio Players", zásadní inspirace ale tečou z jiných zdrojů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Queen Kabát Adele Taylor Swift Sia Bono Rush Beyoncé Dua Lipa Mirai Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC Linkin Park Imagine Dragons U2
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu