shop.musicserver.cz
Nové desky 50/2018 - od Bruce Springsteena přes UDG po Paula Van Dyka

Nové desky 50/2018 - od Bruce Springsteena přes UDG po Paula Van Dyka

Vydáno: 20.12.2018 07:07 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Columbia Records

Týden před Vánoci už v hudebních novinkách vedou především živáky Bruce Springsteena a UDG, soundtracky Hanse Zimmera, Daniela Pembertona a Mychaela Danny a lehce zpoždění Paul Van Dyk a rapper Takeoff. Představí se nám i countryový nováček Mitchell Tenpenny, čeští Traktor, metaloví Venom a vánoční Diana Ross.

Pokud se v pondělí 10. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bruce Springsteen - Bruce On Broadway (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Bruce Springsteen - Bruce On Broadway
Bruce Springsteen loni v říjnu odstartoval rezidentskou koncertní sérii v newyorském divadle Walter Kerr Theatre, kde vystupoval pouze on sám s kytarou, foukací harmonikou či piánem. Pouze v některých písničkách se k němu přidala jeho žena Patti Scialfa. V rámci těchto koncertů ve folkovém duchu nazpíval většinu svých hitů. Aby z tohoto představení něco měli i jeho zahraniční fanoušci, vznikly hned dva záznamy, které vycházejí po posledním koncertu. Ten první, vizuální, mohou vidět uživatelé sítě Netflix, zatímco ten druhý, zvukový, si mohou vychutnat všichni, kdo si koupí 2CD nebo 4LP "Bruce On Broadway". Sám autor jej nazývá soundtrackem, protože vedle samotných písniček je na albech i poměrně velký prostor věnovaný průvodnímu slovu. O atmosféře koncertu vypovídá nejlépe trailer na YouTube.


UDG - KB Acoustic Stage (Cd+Dvd) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

UDG -  KB Acoustic Stage
Po dvaceti letech existence se kapela UDG rozhodla převézt část svého repertoáru do akustické podoby a ve spolupráci s TV Óčko připravila speciální akustický koncert "KB Acoustic Stage". Ten proběhl loni 11. prosince v industriálním prostoru holešovické Továrny. Jeho zvukový i obrazový záznam vychází na CD a DVD, kde posluchači najdou čtrnáct kousků. Nechybí ani hosté, mezi kterými se blýskl třeba Xindl X nebo Michal Hrůza. Oba už mají svá vystoupení v rámci projektu za sebou. Ukázku v podobě kousku "Smutné a lehké" najdete na YouTube.com.


Paul Van Dyk - Music Rescues Me (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trance

Paul van Dyk - Music Rescues Me
Rok po albu "From Then On" přichází Paul Van Dyk s novinkou "Music Rescues Me", kterou původně sliboval už na říjen. Čtrnáct skladeb, které na desku zařadil, vznikalo během turné a stejně jako předchůdce i tato nahrávka má především oslavovat trance, život a jednotu a sám Van Dyk by na ní rád zvýšil smyslovost a posunul zábavnost na vyšší úroveň. K tomu si vybral pochopitelně i řadu spolupracovníků a hostů, kterými jsou Ronald van Gelderen, Alex M.O.R.P.H., Jordan Suckley, Pierre Pienaar, M.I.K.E. Push, Leroy Moreno, Steve Allen, Fred Baker nebo Tristan D. První ukázky německý DJ již sdílí na svém YouTube a my tedy pouze dodáme, že album bude k dispozici na vinylu.


Takeoff - Last Rocket (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

Takeoff - Last Rocket
Americký rapper Takeoff se zapsal dosud do hudebních análů především jako člen velmi úspěšného hip hopového tria Migos a nyní se rozhodl zkusit štěstí také pouze pod svým jménem. Jeho sólový debut dostal název "Last Rocket" a rodák z Lawrenceville v Georgii pro něj připravil celkem dvanáct skladeb, v nichž poměrně překvapivě chybí jakýkoli host; pokud tedy nepočítáme přidaný vokál od kolegy z kapely Quava a záhadného Dayytona Fox. O hodně početnější byl ovšem produkční tým, v němž naleznete jména jako DJ Durel, TM88, DY, Murda Beatz, Wheezy, Monsta Beatz, Cassius Jay či Cubeatz. Ukázky z alba, které se minulý týden vyšplhalo na čtvrtou příčku americké hitparády, uslyšíte na YouTube kanálu jeho domovské formace.


Hans Zimmer - Widows (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Hans Zimmer - Widows (soundtrack)
Oscarem ověnčený režisér Steve McQueen, který má za sebou snímky jako "12 let v řetězech", "Stud" či "Hlad", letos natočil snímek "Vdovy", v originále "Widows", pojednávající o čtyřech ženách zločinců, které chicagská zastřelí při krádeži velkého obnosu peněz. Vdovy, kterým zbyly akorát dluhy se následně spojí a vytvoří velmi schopnou údernou jednotku. Hudbu k filmu dostal na starosti velmi populární Hans Zimmer, který ji na soundtracku naporcoval do osmi skladeb. K jeho kompozicím pak přibyly ještě písničky od Niny Simone, The Cool Kids a Sade. Jejich ukázky nabízí německý Amazon.


Traktor - Šachoffnice (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Traktor - Šachoffnice
Populární tuzemská formaceTraktor připravila pod stromeček novinkovou desku s názvem "Šachoffnice", kapela na ní makala v průběhu roku a pro své fanoušky nachystala desítku zbrusu nových songů. Kapela slibuje hutnější a tvrdší zvuk. O tom jste se mohli přesvédčit ze dvou singlů – "Mr. Zeppelin" a titulní "Šachoffnice". Zmíněné turné začíná 15. února příštího roku a končí v polovině března koncertnem v Brně. Traktor během šňůry navštíví třeba i Zlín, Ostravu, Liberec a nebo i Pardubice.


Mitchell Tenpenny - Telling All My Secrets (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bro country

Mitchell Tenpenny - Telling All My Secrets
Dalším představitelem stylu zvaným bro country je devětadvacetiletý Mitchell Tenpenny, který přičichl k hudbě především díky své babičce Donně Hilley. Ta byla dlouhá léta ředitelkou slavné Sony/ATV Music Publishing, kterou založil Michael Jackson poté, co koupil ATV vlastnící například i práva na nahrávky The Beatles. V jedenácti letech seznámila se skladateli Bobby Braddockem a Curly Putmanem, kteří tvořili například pro George Jonese nebo Dolly Parton, a rodák z Nashvillu v Tennessee nejenže začal hudbu skládat, ale i studovat. Vlastní kariéru odstartoval v roce 2015, kdy vydal nezávislý debut "Black Crow", ovšem znatelný úspěch přišel až s letos v zimě s eponymním EP a hitem "Drunk Me". Na ty navazuje nyní první deskou pro velké nakladatelství "Telling All My Secrets". Bližší seznámení s tímto zpěvákem nabízí jeho YouTube kanál.


Daniel Pemberton - Spider-Man: Into The Spider-Verse (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Daniel Pemberton - Spider-Man: Into The Spider-Verse (soundtrack)
Do kin minulý týden vstoupil animovaný snímek "Spider-Man: Into The Spider-Verse", který u nás běží pod názvem "Spider-Man: Paralelní světy". Scénickou hudbu k němu složil Daniel Pemberton, který má na svědomí hudbu filmům jako "Steve Jobs", "Zlato" nebo "Velká hra", a rozhodně s ní nešetřil. Na stejnojmenném soundtracku ji najdete rozdělenou do celkem čtyřiačtyřiceti kompozic. Ukázky jsou ke slyšení na stránkách Amazonu.


Diana Ross - Wonderful Christmas Time (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / tradiční pop

Diana Ross - Wonderful Christmas Time
Diana Ross v roce 1994 vydala album "A Very Special Season", na které letos zavzpomínala novinkou "Wonderful Christmas Time". Původních čtrnáct písniček rozšířila o dalších šest, takže například k "Wonderful Christmastime" Paula McCartneyho nebo ke klasikám jako "Ave Maria" či "O Holy Night" přibyly ještě "Sleigh Ride / Jingle Bells", "O Little Town Of Bethlehem", "Go Tell It On The Mountain", "The First Noël" a "I Heard The Bells", které legendární americká soulová zpěvačka nahrála společně s Londýnským symfonickým orchestrem. Kompletní seznam všech skladeb a jejich ukázek nabízí například Supraphonline.


Venom - Storm The Gates (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Venom - Storm The Gates
"Připravte se na další zabijácké album plné našlapaných riffů. Pilovali jsme ho poslední dva roky a dlouho trvalo, než jsme shodli na patřičné úrovni nahrávky," prozradil k nové desce frontman a baskytarista Cronos, který v kapele působí jen chvíli a tato nahrávka je jeho třetí pro Venom. Ostatní se přidávají: "Podařilo se nám spojit znaky pro Venom tak typické s moderními postupy. Výsledek vás nadchne, ohromí a zanechá v němém úžasu."


Mychael Danna - On The Basis Of Sex (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Mychael Danna - On The Basis Of Sex (soundtrack) (Sony Music)
Aby těch soundtracků nebylo málo, je tu ještě jeden. Má ho na svědomí kanadský skladatel Mychael Danna, který má ve svém portfoliu snímky jako "Pí a jeho život" nebo "Divoké vlny". Tentokrát svůj um spojil s režisérkou Mimi Leder ve filmu "On The Basis Of Sex", což biografické drama z právního prostředí zachycující život Ruth Bader Ginsburg, jedné z prvních soudkyní Nejvyššího soudu USA. V případě tohoto alba scénickou hudbu producenti rozdělili na dvacet částí, jejichž ukázky jsou k dispozici v eshopu Amazon.


Dále vychází:

Armin Van Buuren - A State Of Trance Year Mix 2018 (Sony Music)
Různí - Music Inspired by On the Basis of Sex - A Night at the Opera with Ruth Bader Ginsburg (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Apparat - Devils Walk (Bertus)
Brockhampton - Iridescence (Sony Music)
Cosmic Eye - Dream Sequence (The Roundtable)
Depeche Mode - Construction Time Again (Sony Music)
Depeche Mode - Some Great Reward (Sony Music)
Hans Zimmer - Widows (Warner Music)
Mitchell Tenpenny - Telling All My Secrets (Sony Music)

Reedice:
Zenith Myth - Zenith Myth (Vibra Cobra)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Bruce Springsteen připravil na duben další výběrovku (06.03.2024 13:02)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu