shop.musicserver.cz
Nové desky 2/2017

Nové desky 2/2017

Vydáno: 16.01.2017 13:07 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vedle metalových matadorů Accept, kteří přicházejí s novým živákem, a studiovými novinkami od Pain Of Salvation a Sepultury vám druhý lednový týden představíme synovce Springsteenova saxofonisty Clarence Clemonse, dosud méně známé Colony House nebo slavné melodie Hanse Zimmera hrané světovými hvězdami. Vrací se i anglický grime rapper Wiley.

Pokud se v pondělí 16. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Hans Zimmer - Hans Zimmer - The Classics (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Hans Zimmer - Hans Zimmer - The Classics
Hans Zimmer patří již dlouhou dobu k předním skladatelům filmové hudby, což dokládá i několik cen Grammy a také Oscar. Nejlepší skladby jeho kariéry shrnuje nové album "Hans Zimmer - The Classic". Ovšem nejedná se o obyčejný výběr toho nejlepšího, ale obsahuje nové nahrávky speciálně upravené pro vynikající hudebníky. Celkem dvanáct kompozic a témat z filmů jako "Temný rytíř povstal", "Interstellar", "Piráti z Karibiku", "Gladiátor", "Muž z oceli", "Lví král" nebo například "Inception" nastudovali a nahráli Lang Lang, The Piano Guys, 2Cellos, Leona Lewis, Till Brönner, Lindsey Stirling, Khatia Buniatishvili, Amy Dickinson, Maxim Vengerov a Roger Sayer. Kompletní seznam všech skladeb včetně ukázek nabízí britský Amazon. Jestliže se vám zalíbí, můžete album sehnat i na vinylu.


Sepultura - Machine Messiah (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: groove metal

Sepultura - Machine Messiah
Legendární Sepultura připravila své nové a v pořadí čtrnácté studiové album "Machine Messiah". Jde o první studiové album po dlouhých třech letech, kdy se na trhu objevila "The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart". Podle dosavadních recenzí získalo dvanáct nových písní velmi vysoké ohodnocení. "Sepultura má prostě posluchačům pořád co nabídnout. Svou pestrou paletu stylů neustále doplňují o další a další barvy, které ladí k té nejvyšší dokonalosti," uvedl recenzent Allmusic. Za zmínku stojí i samotný přebal alba, za kterým stojí Filipínec Camilie Della Rosa. "Je to mistrovské dílo. Doslova nás šokovalo, jak koncept její kresby sedl k celé náladě naší desky," řekl kytarista Andreas Kisser.


Tip týdne

Jake Clemons - Fear & Love (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / rock'n'roll

Jake Clemons - Fear & Love
Amerického multiinstrumentalistu Jakea Clemonse určitě zaznamenali fanoušci Bruce Springsteena. Ačkoli není členem jeho E Street Band, od roku 2012 obstarává při koncertech saxofon za svého strýce Clarence Clemonse, který v roce 2011 zemřel. Mimo to koncertoval i s Eddiem Vedderem, Rogerem Watersem, The Swell Season, nebo The Roots a dále ovládá perkuse, kytaru, baskytaru, piano či bicí. Už před šesti lety se vydal i na sólovou dráhu, výsledkem čehož bylo několik EP a turné. Nyní se ale konečně hlásí s regulérním debutem, který nazval "Fear & Love". Na něm v jedenácti skladbách brousí různé styly; od rocku, přes rock'n'roll a blues až k folku. Seznámit se tímto všestranným muzikantem a neméně dobrým zpěvákem můžete prostřednictvím ukázek v e-shopu Amazon.com.


Pain Of Salvation - In The Passing Light Of Day (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Pain Of Salvation - In The Passing Light Of Day
Švédská progresivně metalová formace Pain Of Salvation vydává svého dlouho očekávané studiové album "In The Passing Light Of Day". Osazenstvi formace na něm spolupracovalo s Danielem Bergstrandem známým ze spolupráce s In Flames nebo Strapping Young Lad. A na co se milovníci úderné muziky mohou těšit? "Na tvrdší zvuk, synkopový rytmus, bohaté melodie a niterná témata písní," stojí v oficiálním prohlášení. Velký vliv na přípravy mělo navíc závažné onemocnění lídra kapely Daniela Gildenlöwa, kterému rekonvalescence sebrala první polovinu roku 2014. Výsledkem je deset nových písní a ukázku najdete na YouTube.com.


Colony House - Only The Lonely (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / indie rock

Colony House - Only The Lonely
Americká rocková kapela Colony House působí na hudební scéně od roku 2009, avšak svůj debut "When I Was Younger" vydala až v roce 2014. Nebyl příliš úspěšný, ačkoli skupině přinesl roli předskokana kapelám jako Needtobreathe, nebo Switchfoot. O druhém albu "Only The Lonely" se začalo mluvit loni, avšak kvartet z Tennessee si jej nakonec pošetřil až na začátek nového roku. Připravil pro něj celkem třináct písniček, které oscilují mezi indie rockem a pop rockem. Své fanoušky s jednotlivými kousky seznamovala formace už pár týdnů prostřednictvím svého facebookového profilu.


NOTIME - Časomlýn ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

NOTIME - Časomlýn
Po roce stráveném mezi zdmi studia Sono Records přichází našinci NOTIME s novinkovou deskou "Časomlýn". Debut nadějné formace přináší čtrnáctku skladeb, kterým vévodí kousek "The Longest Night Of Your Life". Osazenstvo formace k němu pořídilo i videoklip, prozatím seskládaný z fotografií. Na nahrávce se podílel Pavel Bohatý a objevují se na něm písničky zakladatele NOTIME Ondřeje Vičara, které jsou profilovou ochutnávkou z jeho rozsáhlé autorské tvorby. Seřazeny od bezstarostné "Touhy" po závěrečné nostalgické "Vrátíme se", jakoby mapovaly jednotlivé fáze života: Od jednoduchého a nekomplikovaného mládí, přes krizi středního věku a závěrečnou nostalgii a smíření. Společně s tím se v průběhu desky proměňují hudební styly, od rockového kytarového úvodu až po zadumaný anglicky zpívaný popfolk v závěru. Ve skladbách uslyšíte navíc i několik hudebních hostů, jako je třeba bubeník Hanz Sedlář (Janek Ledecký, Drumphonic), klávesista Pavel Bohatý (Anna K, Miro Žbirka, V. Mišík) či pedalsteel kytarista David Babka (K. Střihavka, A. Langerová, November 2nd). Přebal alba zpracovala Eliška Podzimková, mezinárodně známá díky technice tzv. dokreslování fotografií.


Gustavo Dudamel & Wiener Philharmoniker - New Year's Concert 2017 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Gustavo Dudamel & Wiener Philharmoniker - New Year's Concert 2017 (
Jak už se stalo pravidlem, vychází i letos záznam Novoročního koncertu Vídeňské filharmonie "New Year's Concert 2017". Ten letošní měl pod taktovkou venezuelský dirigent Gustavo Dudamel, který se ve svých pětatřiceti letech stal nejmladším dirigentem řídící vídeňský soubor při této tradiční akci. Jak už je zvykem, na programu byly skladby rakouských autorů, především rodiny Straussů, Franze Lehára, ale také Franze von Suppé, či Carla Michaela Ziehrera. Aktuálně seženete audio záznam na 2CD. Videopodoba na DVD a Blu-Ray bude k mání o čtrnáct dní později.


Code Orange - Forever (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Code Orange - Forever
Formace Code Orange byla vždy o postoji a výjimkou není ani novinka "Forever". Současně je to také deska plná protikladů, jelikož na ní najdete výbušnou tvrdost i překvapivě klidné tóny. A taky na ní uslyšíte vlivy Godflesh nebo Nine Inch Nails. "Je možná brzo to tvrdit, ale 'Forever' může být deskou, na které znova objevíte krásu a rozmanitou pestrost tvrdé hudby," tvrdí jeden nadšený recenzent. Jestli má pravdu, posuďte sami a poslechněte si ukázky na thenewfury.com. Na YouTube.com najdete navíc klip k titulní písni.


Wiley - Godfather (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: grime

Wiley - Godfather
Zatímco do roku 2014 londýnský grime rapper Wiley vydával jedno album ročně, po desce "Snakes & Ladders" a následném EP "#8" se na nějaký čas odmlčel. Znovu se ozval loni v září, kdy vydal první singl z chystaného alba "Godfather". Následovaly další tři a nyní konečně nastal čas pro zmíněné LP. Delší odstup fanouškům vynahrazuje hned sedmnácti tracky, na kterých se podílelo i několik hostů. Najdete mezi nimi jména, jako Jme, Frisco, Devlin, Newham Generals, Ghetts, Skepta, Lethal Bizzle, či P Money. V případě produkce vsadil spíše na méně známé producenty jako Darq E Freaker, nebo Kid D. Na kvalitě se to ale zřejmě nepodepsalo. Jak NME, tak i The Guardian novinku hodnotí velmi pozitivně. Zda oprávněně, zjistíte prostřednictvím sedmi videí na Wileyho profilu YouTube.com.


Accept - Restless And Live (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Accept - Restless And Live
Legendární německá metalová formace Accept připravila pro své posluchače nový živý set "Restless And Live". Živák obsahuje celý koncert kapely odehraný na festivalu Bang Your Head, kde formace vystoupila v roce 2015. Pro muzikanty samotné je vydání živáku příjemným retrospektivním pohledem do minulosti. "A my jsme pořád tady! Pracujeme zase na další produkci a pomyšlení na chystané turné nás nenechává vůbec chladnými. A je možné, že s novou koncertní šňůrou předčíme vše, co jsme doposud odehráli," prozradil kytarista kapely Wolf Hoffmann. Ukázku najdete na YouTube.com.


Louden Swain - No Time Like The Present (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Louden Swain - No Time Like The Present
Americká indie rocková kapela Louden Swain se na hudební scéně pohybuje už dlouhých dvacet let, ovšem bez výraznějšího úspěchu. V jejím čele stojí herec Rob Benedict a na svém kontě má celkem šest alb a nyní k němu připojí sedmé s názvem "No Time Like The Present". Přichystali pro něj celkem dvanáct skladeb a vy se s nimi můžete seznámit prostřednictvím jejich oficiálního webu, kde je celé album ke slyšení.


Dále vychází:

Akoma - Revangels (Mystic Production)
Beyond The Black - Lost In Forever (Tour Edition) (Warner Music)
Lancer - Mastery (Mystic Production)
Mica Levi - Jackie (soundtrack) (Warner Music)
One Ok Rock - Ambitions (Warner Music)
Randy Newman - The Randy Newman Songbook (Warner Music)
Různí - La La Land (Score) (soundtrack) (Universal)
The Superweaks - Better Heavens (Warner Music)
Thomas Hengelbrock - Elbphilharmonie First Recording - Brahms: Symphonies Nos. 3 & 4 (Sony Music)
Thomas Hengelbrock - Elbphilharmonie First Recording - Brahms: Symphonies Nos. 3 & 4 (Deluxe Ltd. Edition) (DVD) (Sony Music)
Thomas Hengelbrock - Elbphilharmonie First Recording - Brahms: Symphonies Nos. 3 & 4 (Deluxe Ltd. Edition) (BluRay) (Sony Music)
Victorius - Heart Of The Phoenix (Mystic Production)
Warpath - Bullets For A Desert Session (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Accept - Restless And Live (Mystic Production)
Code Orange - Forever (Warner Music)
Hans Zimmer - Hans Zimmer - The Classics (Sony Music)
Lancer - Mastery (Mystic Production)
Neil Young - Peace Trail (Warner Music)
Pain Of Salvation - In The Passing Light Of Day (Sony Music)
Sepultura - Machine Messiah (Mystic Production)
The Superweaks - Better Heavens (Warner Music)

Reedice:
Ennio Morricone - Io, Ennio Morricone (Warner Music)
Hellyeah - Blood For Blood / Band Of Brothers (Warner Music)
Mystic Prophecy - Vengeance (Mystic Production)
Různí - Conan The Barbarian (soundtrack) (Warner Music)

NÁZORY
  • Pain of salvation a Sepultura...... (Fimi, 16.01.2017 20:12) Reagovat

    Pain of salvation a Sepultura...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu