shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 15. března 2015

Sam Smith slaví v Británii double. Madonna je po dvaceti letech poprvé bez vítězství

Vydáno: 15.03.2015 21:59 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Velké překvapení se zrodilo tento týden v britských žebříčcích - poprvé po více než dvaceti letech se nová řadovka Madonny nedostala na vrchol. "Rebel Heart" přitom mělo začátkem týdne ohromný náskok, ten ale nakonec zlikvidoval Sam Smith s "In The Lonely Hour". Zpěvák ovládl i pořadí singlů a slaví double.

Sam Smith - Lay Me Down
© facebook interpreta
SINGLY - Třikrát musel Sam Smith vydat singl "Lay Me Down", než s ním dosáhl na jedničku v britském singlovém žebříčku. První verze z roku 2013 zakotvila na čísle čtyřicet šest, po dvou letech a obřím úspěchu debutové desky "In The Lonely Hour" se rozhodl písničku oprášit, natočil k ní klip, ve kterém uzavírá sňatek s mužem, a bylo z toho patnácté místo. Až aktuální třetí vydání a hostování Johna Legenda vedlo na špici hitparády.

"Lay Me Down" v podání obou pánů je součástí charitativní kampaně Red Nose Day. Smith díky triumfu slaví už čtvrtý #1 hit kariéry, kromě "Money On My Mind" a "Stay With Me" zažil piedestal i v "La La La" Naughty Boye.

Minule první Years & Years ustoupili s "King" na dvojku, předtím čtyři týdny vedoucí Ellie Goulding zamířila s "Love Me Like You Do" dokonce mimo stupně vítězů, na čtyřku. Předstihli ji totiž rappeři Flo Rida a Sage The Gemini s novinkou "G.D.F.R.", která si v polovině týdne dělala zálusk na zlato, nakonec ale bere bronz.

Rihanna, Kanye West a Paul McCartney s "FourFiveSeconds" sice opustili medailové stupně, stále se ale drží v první pětce. Singl se tento týden navíc stal nově nejstreamovanější písní na ostrovech, když zaznamenal přes 2,12 milionu přehrání a nahradil na čele této statistiky Ellie Goulding.

V Top 10 startuje ještě jedna novinka, Usherův třetí singl "I Don't Mind" z chystané nové desky "UR" se zabydlel na osmičce. Před ním bodují staří známí Hozier a The Weeknd, za ním pak elitní desítku uzavírají Mark Ronson a Bruno Mars a také písničkář James Bay.

Na dvacátém místě odstartovali Mumford & Sons s coldplayovsky znějící novinkou "Believe", pětašedesátku si vysloužili Muse s dalším horkým zbožím jménem "Psycho".

    Top 10 - singly:
  1. N Sam Smith feat. John Legend - Lay Me Down
  2. Years & Years - King
  3. N Flo Rida feat.Sage The Gemini - G.D.F.R.
  4. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  5. Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  6. Hozier - Take Me To Church
  7. The Weeknd - Earned It
  8. N Usher feat. Juicy J - I Don't Mind
  9. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  10. James Bay - Hold Back The River

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Sam Smith - In The Lonely Hour
© facebook interpreta
DESKY - "'Rebel Heart' po prvních čtyřiadvaceti hodinách prodeje jednoznačně vede, oproti nejbližší konkurenci má trojnásobný bodový zisk," hlásala začátkem týdne britská albová hitparáda. Ještě v polovině týdne měla Madonna k dobru zhruba dvanáct tisíc kopií, nakonec ale tlaku zezadu neodolala a překvapivě na zlato nedosáhla, když ji předstihl Sam Smith s "In The Lonely Hour". Desku, která mu vynesla několik Grammy i Brit Awards, vlastní za deset měsíců od vydání už zhruba 1,7 milionu Britů.

Poslední řadovka Madonny, která v Británii nevystoupala na vrchol, byla "Bedtime Stories" z roku 1994. Od té doby následovala vítězná šňůra, nastartovaná albem "Ray Of Light" a zakončená tři roky starou nahrávkou "MDNA".

Zpěvačku samozřejmě poškodil brzký únik materiálu, prudký sešup v druhé polovině týdne ale svědčí hlavně o tom, že novinka je atraktivní především pro skalní fanoušky a v kontextu dnešního popu ničím neoslní. Jednička není jistá ani v USA, kde je Madge prognózován úbytek dvou třetin kupujících oproti debutovému týdnu s "MDNA".

Bronz uhájil Ed Sheeran s "X", z jedničky na čtyřku klesli Noel Gallagher's High Flying Birds s "Chasing Yesterday". První pětici doplňuje ještě George Ezra, na šestku si polepšila další z trvalek - Paloma Faith díky "A Perfect Contradiction". Ta se v první desítce pohybovala hlavně v prvním pololetí loňského roku, po únorových Brit Awards však zájem o ni znovu prudce vzrostl. V aktuální kole si nejlepší britská zpěvačka loňského roku podle poroty zmíněných cen polepšila o tři místa.

Na sedmičce začíná svou hitparádovou pouť Rebecca Ferguson, finalistka sedmé řady britského X Factoru. Její novinka "Lady Sings To Blues" oslavuje jazzovou legendu Billie Holiday, ze tří zpěvaččiných alb ale bere nejhorší umístění. Prvotina "Heaven" z roku 2011 byla třetí, dva roky stará "Freedom" šestá. Do první desítky se vešli ještě Taylor Swift, Royal Blood a The Overtones.

    Top 10 - alba:
  1. Sam Smith - In The Lonely Hour
  2. N Madonna - Rebel Heart
  3. Ed Sheeran - X
  4. Noel Gallagher's High Flying Birds - Chasing Yesterday
  5. George Ezra - Wanted On Voyage
  6. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  7. N Rebecca Ferguson - Lady Sings The Blues
  8. Taylor Swift - 1989
  9. Royal Blood - Royal Blood
  10. The Overtones - Sweet Soul Music

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY
  • ten teplej pohled smetl i Madonnu (Radek, 15.03.2015 23:01) Reagovat

    jak někdo napsal v jiné diskusi- dnes je to o hekání, knučení, zalykání se... Je to divná doba

    • Re: ten teplej pohled smetl i Madonnu (ragehard, 19.03.2015 23:38) Reagovat

      mě ta nova hekací vlna vyhovuje-hekat se dá I bez kfalitního hlasu, takže se alespoň rozšíří pěvecká základny

  • No tak není number one v tomto roce. Ale v karié... (Marcel, 15.03.2015 23:26) Reagovat

    No tak není number one v tomto roce. Ale v kariéře bude number 1 vždycky ;)

    • Re: No tak není number one v tomto roce. Ale v karié... (ragehard, 17.03.2015 00:37) Reagovat

      Pópeti hodinach uz jsem ziskal pouze listky na mista, ze kterych uz Madonnu jenom uslysim, ale neda se nic delat. Jdeme zase cela rodina, tak se tesime

      • Re: No tak není number one v tomto roce. Ale v karié... (ragehard, 17.03.2015 07:08) Reagovat

        Autor komentare je TROLL ragehard alias pipina

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)
- Naživo: Finále Mad Cool Festivalu obstarali Red Hot Chili Peppers, mile překvapili The Rose, nemile naopak mizerná dvojice M.I.A. a Ava Max (27.08.2023 13:58)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Na okraj: Festivalová revoluce je tady! Téma budoucnosti hudebních přehlídek bude znít - trávník? (01.08.2023 08:00)
- Publicistika: Čtvero ohlédnutí za "Ray of Light" Madonny (03.03.2023 08:00)
- Noel Gallagher je opět v ráži. Tentokrát to schytal(i) Sam Smith (02.03.2023 09:25)
- "Dílo Satanovo!" křičeli konspirátoři po vystoupení Sama Smitha a Kim Petras na Grammy. "Nic zvláštního," reagují satanisté (10.02.2023 11:49)
- Nové desky 4/2023 - od Avy Max přes Sama Smitha po Uriah Heep (01.02.2023 18:30)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Dua Lipa Taylor Swift Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC 2H+ Liam Gallagher Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu