shop.musicserver.cz
Nové desky pro 43. týden

Nové desky pro 43. týden

Vydáno: 19.10.2014 09:45 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden nás sice nečeká záplava velkých jmen, nicméně i tak se můžete těšit na debut Kieszy, vlastní materiál Neila Diamonda, druhou desku Bena Howarda, záznam koncertu pro Karla Kryla, první sólový živák Brandforda Marsalise a především Mozarta v podání Lang Langa. Rockery zase potěší Slipknot se svou dlouho očekávanou deskou nebo taky Status Quo či našinci Harlej.

Pokud se v pondělí 20. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Neil Diamond - Melody Road (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk / adult contemporary

Neil Diamond - Melody Road
Zatímco čtyři roky staré album "Dreams" poskládal americký muzikant a zpěvák Neil Diamond z hitů svých kolegů, jeho letošní novinka "Melody Road" je už opět pouze jeho autorským dílem. Pro desku s pořadovým číslem třicet dva v jeho diskografii připravil třiasedmdesátiletý Diamond celkem jedenáct skladeb, přičemž titulní skladba má v podstatě dvě části. O produkci se postarali pánové Don Was a Jacknife Lee, kteří v minulosti spolupracovali s U2, R.E.M., Robbiem Williamsem, Johnem Mayerem nebo Krisem Kristoffersonem. Jak uslyšíte z třech prvních videí na VEVU zpěváka, společně nahrávku nasměrovali na pomezí folku, popu a stylu, který angličtina trefně nazývá adult contemporary.


Slipknot - .5: The Gray Chapter (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Slipknot - .5: The Gray Chapter
Po dlouhém čekání mohou fanoušci americké heavy metalové formace Slipknot konečněš slavit: Novinka ".5: The Gray Chapter" je tu a s ní i trojice singlů, která již brázdí vlny rádií. Jistě budete znát kousek "The Devil in I", kterému předcházel "The Negative One" a aktuální "Custer", který dorazil do éteru teprve nedávno. Jak jistě vnímaví fandové poznali, deska svým názvem odkazuje na zesnulého baskytaristu Paula Graye, který zemřel v roce 2010. Na novince se také nepodílí Joey Jordison, který od kapely odešel vloni. A jak bývá u maskovaných kapel zvykem, jejich identita je stále neznámá (i když se samozřejmě po uvedení klipu k "The Devil in I" objevily nejrůznější spekulace). Kritika zatím hodnotí desku velmi pozitivně a vy si můžete svůj názor udělat po poslechu desky na stránkách 5thegraychapter.com.


Kiesza - Sound Of A Woman (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: dance pop / deep house / electronic / r'n'b

Kiesza - Sound Of A Woman
A máme tu jednoho z velmi očekávaných debutantů, respektive debutanku. Jmenuje se Kiesa Rae Ellestad. říká si Kiesza, narodila se v Calgary a v sedmnácti letech vstoupila se svým bratrem do armády. Vedle toho začala ale dělat i muziku a zaujala dokonce natolik, že pro kanadské vojáky v Afganistánu vydala svoje první CD. Nicméně skutečně se hudbě začala věnovat až poté, co se její rodiče rozvedli a ona se přestěhovala do New Yorku. Letos na jaře zaujala taneční skladbou "Hideaway", která stylem připomíná ranou klubovou tvorbu devadesátých let a od té doby se čeká na její opravdový debut. Ten přichází nyní pod názvem "Sound Of A Woman" a zpěvačka pro něj připravila celkem třináct skladeb stylově mířených do oblasti dance popu, elektroniky, r'n'b a deep house. S většinou písniček ji jak autorsky, tak i producentsky vypomohl Rami Samir Afuni, který se podílel na nahrávkách Pixie Lott, Miley Cyrus a LMFAO. Vedle vlastních skladeb, kde si zahostoval Mick Jenkins a Joey Bada$$, zcela předělala velký hit Hadawaye "What Is Love". Většinu z nich už dnes prezentuje na svém VEVU.


...And You Will Know Us by the Trail of Dead - IX (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

...And You Will Know Us by the Trail of Dead - IX
S názvem novinkové desky si američtí alternativně rockoví ...And You Will Know Us by the Trail of Dead nedělali příliš hlavu. Dle pořadového čísla v jejich tvorbě, které nástupce dva roky staré "Lost Songs" má, mu dali do vínku titul "IX". Produkci nového materiálu svěřili muzikanti do rukou Chrise "Frenchieho" Smithe a nahrávalo se v Texasu ve studiích Sonic Ranch Studios. Zajímavý na nové desce je už grafické zpracování přebalu. To dostal na starost Conrad Keely, frontman formace, který současně ovládá také kytaru, piano a bicí. Z rádií nebo internetu můžete znát jednu z novinkových skladeb "The Ghost Within", ke které se nyní podívala ven i další píseň "A Million Random Digits". Druhou ze zmíněných skladeb si můžete poslechnout na stereogum.com.


Harlej - Na Prodej ()
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Harlej - Na Prodej
Našinci z formace Harlej to s novou deskou vzali ve velkém. Na jedenácté studiovce "Na prodej" totiž - co do textů - spolupracovali s řadou velkých postav české populární scény. "Texty na CD přispěli Kuba Ryba ( Rybičky 48 ), Radek Mihok ( Jaksi Taksi ) a Ota Balage ( BSP, Balage Band ). Ota Balage taky dohlížel na natáčení pěveckých partů," uvedl zpěvák Tomáš Hrbáček. Co novinka přinese, to zase prozradil kytarista Tonda Rauer: "Co zůstalo, je to, že Harlej je pro nás a měl by být i pro naše fandy relaxace, uvolnění a odpoutání se od každodenního stresu. Vždycky jsme točili desky s tím, že mají lidi pobavit, pomoci jim se uvolnit a snažíme se o to i na koncertech. Jsem přesvědčenej o tom, že nejlepší je koncert, který opouštějí fandové s úsměvem na rtech, i když přicházeli rozhození z práce, školy, domova nebo odkudkoliv. Sám během roku navštěvuji hodně koncertů a miluju ty, kde stojím, nechám se unášet muzikou a na všechno zapomenu." Abxste se sami přesvědčili, poslechněte si ukázku na YouTube.com. Dodejme ještě, že kapela vyrazila s novou deskou také na koncertní turné. Aktuálně ji čekají vystoupení v Rychnově nad Kněžnou, Litvínově a také třeba v Liberci. O termínech turné jsme vás informovali zde.


Status Quo - Aquostic (Stripped Bare) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Status Quo - Aquostic (Stripped Bare)
Po padesáti letech mezi světovou hudební špičkou se Status Quo rozhodli dát svým písním zcela nový rozměr: Vypnout zesilovače a odhodit přebytečné zvukové vrstvy. Novinka "Aquostic (Stripped Bare)" je tedy zcela akustická a fanouškům přináší pětadvacet nejslavnějších kousků kapely ve zcela novém, přepracovaném kabátku. Aby to ale nebylo úplně nahaté, pozvali si muzikanti do studia další spoustu hudebníků včetně dámských doprovodných zpěvaček a smyčce. Výsledkem jsou bezprostřední verze dobře známých hitů Status Quo, ve kterých je nyní kladen velký důraz na vokály a čistotu melodií. Deska je k dostání také na vinylu, v boxsetu a samozřejmě také digitálně. Ukázku si poslechněte zde.


Tip týdne

Lang Lang - The Mozart Album (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Lang Lang - The Mozart Album
Hned dvojnásobnou nálož naservíruje svým příznivcům příští týden čínský pianista Lang Lang. Titulem číslo jedna je jeho nová studiová nahrávka "The Mozart Album". Jak už je zřejmé z názvu, tentokrát je výhradní naplní tvorba rakouského skladatele Wolfganga Amadea Mozarta. Stylově jí nahrával s Vídeňskou filharmonií pod vedením dirigenta Nikolausa Harnoncourta. Kompletní seznam skladeb, které zařadil na dvě CD, najdete včetně pár ukázek v e-shopu Amazon.de. Album bude pochopitelně k dispozici i na vinylu.


Thurston Moore - The Best Day (In and Out)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Thurston Moore - The Best Day
Thurstona Moorea si budete nejlépe pamatovat jako zpěváka, skladatele a kytaristu americké alternativní rockové formace Sonic Youth. I když se již několikrát podílel na sólových počinech jiných hudebních kapacit nad rámec Sonic Youth, s vydáním vlastní studiovky docela otálel. "Po několika elegantních experimentech se zakladatel Sonic Youth vrací ke kořenům alt rocku," píše The Guardian. Thurston si do studia pozval také svého kolegu z mateřské formace Stevea Shelleyho a také Debbie Googe z My Bloody Valentine. než se vypravíte do obchodů s hudebními nosiči, poslechněte si jednu z novinkových skladeb "The best Day".


Ben Howard - I Forget Where We Were (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / indie folk

Ben Howard - I Forget Where We Were
Anglický písničkář Ben Howard vydal svůj debut v roce 2011, za který byl v o rok později nominován na prestižní cenu Mercury Prize, ovšem ten opravdový průlom přišel až v roce 2013, kdy si z Brit Awards odnesl dvě ceny v kategoriích Nejlepší zpěvák a Objev roku. Nyní vydává své druhé album, které je především na Ostrovech velmi očekávané. Představí na něm celkem deset nových písniček opět na pomezí folku a indie. V případě, že se vám podaří sehnat verzi na vinylu, budete o jednu písničku bohatší. Asi nejlepším lákadlem mohou být tři skladby umístěné na jeho webu.


Branford Marsalis - In My Solitude: Live At Grace Cathedral (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Branford Marsalis - In My Solitude: Live At Grace Cathedral
Americký jazzový saxofonista Branford Marsalis působí na hudební scéně už od roku 1980, ovšem sólovou koncertní nahrávku byste v jeho diskografii hledali jen těžko. Nyní se to rozhodl napravit a vydává titul "In My Solitude: Live At Grace Cathedral", který zachytil koncert z roku 2012 v Grace Cathedral v San Francisku. Trojnásobný držitel ceny Grammy zde zahrál velmi pestrý repertoár od klasiky Carla Philippa Emanuela Bacha, přes jazzové skladby Stevea Lacyha a Ryo Nodaa až po vlastní improvizace. První ukázky po chvilce listování najdete na soundcloud.com profilu vydavatelství Okeh.


Chris De Burgh - The Hands Of Man (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / folk

Chris De Burgh - The Hands Of Man
Za dva roky to bude už třicet let, co Chris De Burgh vydal svůj nejslavnější hit "Lady In Red". Od té doby o něm slýcháme spíše sporadicky, ovšem neznamená to, že by byl již nečinný. Poměrně úspěšné byly například jeho alba coververzí "Footsteps". Nyní se hlásí s dvacátým studiovým počinem "The Hands Of Man", které je rozděleně na dvě části - "Sunrise" a "Sunset", přičemž každou část uvádí orchestrální instrumentální skladba. Celkem pro tuto desku nahrál patnáct rozmanitých skladeb odkazující jak na dobré, tak špatné počínání lidstva. Pro propagaci alba vytvořil speciální interaktivní web s několika skrytými bonusy.


V krátkosti - Iron Maiden & vážná hudba

  • Pokud fandíte Iron Maiden a chtěli byste mít jejich alba doma také na vinylu, máte nyní jedinečnou možnost pořídit si speciální reedici jejich prvních desek. K nim vyjdou také odpovídající singly "Purgatory", "Run To The Hills", "Running Free", "Sanctuary", "The Number Of The Beast", "Twilight Zone" a "Women In Uniform". Kromě poctivých 180g vinylů bude tedy k dostání také limitovaná jednorázová edice sedmipalcových singlů k vydaným deskám. Koncem října se můžete těšit také na další singly k "Piece Of Mind", "Powerslave" a "Live After Death", které v druhé polovině listopadu doplní také "Somewhere In Time" a "Seventh Son Of A Seventh Son". Velkou devizou připravených alb je prvotřídní zvuk, který vás rázem přenese do dob největší slávy Iron Maiden.
  • "The Mozart Album" není od Lang Langa zdaleka vše, co tento týden nabídne. Druhým titulem, který se dostává na trh, je záznam jeho koncertu z Royal Albert Hall. Koncert se uskutečnil v listopadu loňského roku a na programu byly tři Mozartovy sonáty a kompletní Chopinovy balady. Publikum si nicméně vyžádalo ještě osm dalších přídavků. Záznam pod názvem "Live At Royal Albert Hall" hledejte ve stojáncích s DVD a Blu-Ray.
  • Je to jen pár týdnů, co jsme vám představili album "You Mean The World To Me" Jonase Kaufmanna a nyní tento německý tenor na tuto nahrávku přímo navazuje její koncertní podobou. Koncertní záznam "Du Bist Die Welt Für Mich", který seženete jak na DVD a Blu-Ray, zachycuje jeho představení v Berlíně, kde ho podpořil místní Rundfunk Sinfonieorchester.


  • Různí - Karel Kryl 70 (CD+DVD) (Supraphon)
    web / facebook.com / psali jsme
    žánr: pop / tradiční pop

    Různí - Karel Kryl 70
    Písničkář, básník, výtvarník i novinář Karel Kryl má letos dvě životní výročí - nedožité sedmdesáté narozeniny a dvacet let od jeho smrti. U této příležitosti se 8. dubna uskutečnil z iniciativy Českého rozhlasu - Radiožurnál speciální vzpomínkový koncert. V beznadějně vyprodané Lucerně s novými verzemi za podpory vlastních kapel, ale také v aranžích Petra Maláska a za doprovodu Epoque Quartetu, postupně vystoupili Projekt Salome, Xindl X, Michal Hrůza, Aneta Langerová, Divokej Bill, sestry Irglovy a Tomáš Klus. Kdo se na tetno koncert nedostal, může si jej vychutnat nyní v pohodlí svého domova a to jak na CD, tak i na DVD. Pod názvem "Karel Kryl 70" se ukrývají obě média. Audio záznam přináší dvacítku skladeb, jejichž ukázky si můžete poslechnout v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


    Dále vychází:

    Allen / Lande - The Great Divide (Mystic Production)
    Amaranthe - Massive Addictive (Universal)
    Dalton - Pit Stop (Mystic Production)
    Dennis Deyoung - And The Music Of Styx Live In Los Angeles (Mystic Production)
    Diamond Neil - Melody Road (Universal)
    Diamond Neil - Melody Road/Deluxe (Universal)
    Gavin DeGraw - Finest Hour: The Best Of Gavin Degraw (Sony Music)
    Mike Oldfield - Studio Albums (1992 - 2003) (Warner Music)
    Motley Crüe - Wild In The Night (Bertus)
    Pentatonix - That's Christmas To Me (Sony Music)
    Různí - DJ Pool 2014/2 (Universal)
    Scar Symmetry - The Singularity (Phase 1) (Mystic Production)
    Starkill - Virus Of The Mind (Universal)
    The Madden Brothers - Greetings From California (Universal)
    Wayne Hussey - Songs Of Candelight Aand Razorblades (Bertus)
    Wayne Hussey - Songs Of Candelight Aand Razorblades (Deluxe Edition) (Bertus)

    Vychází na vinylu:
    ...And You Will Know Us by the Trail of Dead - IX (Universal)
    Ben Howard - I Forget Where We Were (Universal)
    Diamond Neil - Melody Road (Universal)
    In Flames - A Sense Of Purpose (Universal)
    In Flames - Come Clarity (Universal)
    In Flames - Sounds Of A Playground (Universal)
    In Flames - Sounds Of A Playground (Universal)
    Lang Lang - The Mozart Album (Sony Music)
    Slipknot - .5: The Gray Chapter (Warner Music)
    Status Quo - Aquostic (Stripped Bare) (Mystic Production)
    Thurston Moore - The Best Day (In and Out)

    Reedice:
    In Flames - A Sense Of Purpose (Universal)
    In Flames - Come Clarity (Universal)
    In Flames - Sounds Of A Playground (Universal)
    In Flames - Sounds Of A Playground (Universal)
    Vega - Stereo Messiah (Mystic Production)
    Vega - What The Hell ! (Mystic Production)

    NÁZORY
    • Tyranny (Anonym, 19.10.2014 10:40) Reagovat

      Nový počin Juliana Casablancase & The Voidz asi musicserver nezajímá, a já už tu více než týden vyhlížím jeho zajímavou recenzi. Where No Eagles Fly jste ale zaregistrovali?

      • Re: Tyranny (Tomáš Parkan - autor, 19.10.2014 18:58) Reagovat

        Dobrý den, za autora Nových desek mohu jen říct, že se mi nepovedlo najít, že by toto album v Česku někdo vydal.

        • Re: Tyranny (Anonym, 19.10.2014 21:09) Reagovat

          V tom případě se omlouvám, datum vydání v Evropě bylo 13. října, pokud u nás vyšlo Phrazes For The Young od stejného labelu, nevím, proč nevyšlo i Tyranny. Snad lze jen objednat přes internet z Ameriky.

          • Re: Tyranny (Tomáš Parkan - autor, 21.10.2014 10:19) Reagovat

            Je to trošku zvláštní, protože ta deska je sehnání i na německém Amazonu a co je k sehnání tam, většinou se dostane i k nám. V tomto případě to ale neplatí...zatím.

            • Re: Tyranny ((A)NoNym, 04.11.2014 22:49) Reagovat

              Připojuji se, album Tyranny by nemělo být přehlédnuto. Řekl bych, že se jedná o dost zásadní desku poměrně zásadního skladatele a jeho kapely. Chápu, že nelze vyhovět všem, ale myslím, že datum vydání v ČR by nemuselo být jediný kritériem pro zrecenzování, máme přece iTunes a další možnosti...

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Recenze: "The Mandrake Project" Bruce Dickinsona je sebejisté veteránské album, své ambice ale neplnit nedokázalo (18.03.2024 17:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
    - Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu